En PC som ser ut som ett ånglok

Pryl / Pryl

Företaget Lian-Li är kända för sina konstiga PC-lådor men den här tar nog priset. Ordet stationär PC passar inte in då hela datorn bor inuti ett litet ånglok, som fungerar och kan köra på en räls.

Modellen heter CK-101 och har allt man kan kräva av en vanlig dator. Men exakt hur den kan köra fram och tillbaka, hur röken ur skorstenen blir till och hur man ska göra när man kopplar in sladdar är oklart. Fräck och annorlunda är den hur som helst och nu i början på juni ska den visas upp på Computex. Bredvid loket kommer caset Q15 att stå, och det ser ut som en suv.

www.engadget.com +

Extern hashtangent

Pryl / Mojänger

Hashtaggar du mycket på Twitter eller i andra sammanhang så kanske det här externa tangentbordet med endast tangenten "#" kan vara intressant.

"Tangentbordet" är tillverkat i borstad aluminium och kopplas in på datorns USB-port. Gänget bakom Hashkey försöker nu kickstarta ihop cirka 175.000 kronor för att förverkliga sitt entangentsbord. Runt motsvarande 250 - 300 kronor kommer den antagligen att kosta om man lyckas få ihop kapital för att sätta det hela i produktion.


www.kickstarter.com +

Spotify omsatte nästa 750 miljoner euro 2013

Webb / Övrigt

Nyhetsbyråns AFP skriver att Spotify ökade sin omsättning med 74% förra året jämfört med 2012 och omsättningen för 2013 slutade på 746,9 miljoner euro. Förlusten sjönk med en tredjedel från 86,7 till 57,8 miljoner euro.

91% av omsättningen drog man in på premiumabonnemang medan reklamintäkter stod för resterande del av omsättningen. I slutet av 2013 hade Spotify 8 miljoner betalande användare medan 28 miljoner användare körde det reklamfinansierade abonnemanget. Totalt finns Spotify nu i 58 länder.

Bonusspotify
Spotify meddelade idag att det tyska bandet Rammstein släpper hela sin låtkatalog exklusivt på Spotify vilket gör att Spotify är den enda gratis streamingtjänst som kommer att ha Rammsteins fullständiga katalog tillgänglig.

Här hittar ni det.


www.di.se +

Tyska Auto Bild tar sig en tur med Audi Prologue Concept

Bil / Audi

På Los Angeles Auto Show visade Audi upp sin nya konceptbil Prologue. Vanligtvis brukar såna här konceptbilar visas upp och sedan rullas in i en mörk trailer igen, men denna gång har faktiskt en journalist från Auto Bild fått ta ut bilen på en provtur.

www.carscoops.com +

Kommer Google sluta vara standard i iOS?

iOS / Appar

Förra veckan så beslutade Mozilla att byta ut Google mot Yahoo som standardsökmotor i Firefox och detta gör nu att vi tittar på vad som kommer att hända när Apple och Googles kontrakt går ut nästa år. Sedan länge kan användarna byta mellan Google, Yahoo, Bing och DuckDuckGo men få byter och det är väldigt viktigt att vara standardvalet.

Det handlar dels om vad användarna vill ha, om Apple väljer ett sämre alternativ får ju användarna en sämre upplevelse, men det handlar också om pengar. Rätt mycket pengar faktiskt eftersom köpta sökord kostar rejäla slantar i dag och dessa är i princip hela Googles intäkt.

Att Apple skulle göra en egen sökmotor känns långt borta, speciellt efter Maps-fiaskot, men exakt vad som kommer att hända är långt ifrån klart.

via iClarified www.theverge.com +

Siri rappar lite

Mobil / Mjukvara

Nu börjar vi bli vana med att Siri och de andra vänliga virtuella assistenterna pratar med oss och då kanske det är dags att de börjar underhålla oss.

soundcloud.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen