Finalisterna i de konstigaste varningstexterna korade

Pryl / Mojänger

I USA hålls varje år en tävling där man ska utse årets absolut konstigaste eller knäppaste varningstext på en produkt.

I USA är det ju som bekant rätt så populärt att stämma företag på ohyggligt stora summor pengar om något som de gör drabbar en konsument och därför lägger företagen ner mycket tid och pengar för att ingen ska hantera deras produkter fel.

Här har ni årets fem finalister. Vilken av dessa tycker ni förtjänar att vinna? Rösta här nedanför. Har ni själv råkat ut för några konstiga varningstexter? Kommentarerna står till ert förfogande!

via NyTeknik www.centerforamerica.org +

Rykte Star Wars till Disney Infinity 3?

Spel / Multiplattform

Vi har inte varit speciellt imponerade av Disney Infinity 2.0 här på redaktionen. Men kanske kan det här ryktet göra den förmodade uppföljaren mer intressant. Via en återförsäljare har bilder på ett Disney Infinity 3.0 med Star Wars-figurer läckt. Startpaketet ska, om det är riktigt, innehålla Anakin Skywalker samt Ahsoka Tano från Clone Wars och priset för paketet ska vara 69,99 euro.

Om bilden är riktig eller inte vet vi inte, men det känns inte helt omöjligt. Tidigare har även bilder från Frost i samband med Disney Infinity 3.0 läckt ut och det verkar allt mer troligt att det faktiskt kommer en tredje version.

www.theverge.com +

Sony gör det enklare att lägga in andra operativsystem på telefonen

Android / Sony

Sony har i det tysta släppt några bootloaders så det blir enklare för folk att ladda in andra operativsystem eller Android ROMs på Sonys Android-telefoner. Tyvärr så stödjer dessa bootloaders just nu inte de tuffare modellerna utan endast Xperia E3, M2, T2 Ultra och T3.

As part of the Open Devices initiative (and after years of harassment from FXP), Sony Mobile is releasing a set of special bootloaders that enables booting from the recovery partition. This allows us to use the normal recovery images built on any AOSP based project, even those only vaguely related such as Firefox OS and Ubuntu Touch. We no longer need to modify the build system.

Förhoppningsvis släpper de även bootloaders för de Z-modellerna så folk som enkelt vill slänga in Firefox OS, Ubuntu Touch eller CyanogenMod också kan göra det

www.engadget.com +

Köp Steve Jobs gamla visitkort

Mac / Övrigt

Amerikanska Marin School har hittat lite gamla visitkort från Applegrundaren Steve Jobs i sina gömmor och dessa auktionerar man nu ut.

Det handlar om tre visitkort som tryckts mellan 1984 till 1990 och representerar tiden från när Jobs grundade Next, gick tillbaks till Apple och senare även blev styrelsemedlem i Pixar. Utropspriset var 600 dollar men redan nu ligger det högsta budet på 5.325 dollar. Auktionen stänger den 7:e maj.

Intäkterna från auktionen kommer att gå till att finansiera skolans framtida verksamhet.

via Business Insider www.biddingforgood.com +

Instagram har analyserar emoji-användandet

Mobil / Övrigt

Instagrams forskningsteam har i ett mycket ambitiöst blogginlägg analayserat hur emojis har använt på deras tjänst sedan starten och kommit fram till att det är något som exploderat de senaste åren.

Som synes i grafen ovan så har användandet av emojis på Instagram ökat från i stort sett inget 2010 till runt 20% när iOS fick emojistöd och när sedan även Android fick detta så har användandet ökat så på pass mycket att idag innehåller nästan 40% av alla instagraminlägg minst en emoji.

Utav de specifika länder Instagram har analyserat är Finland klart överlägsna emoji-användare där över 60% av inläggen har emojis medan samma siffra i Tanzania bara är 10%.

Här nedan hittas den korta bonusfilmen "Emoji among us".

instagram-engineering.tumblr.com +

Glad Star Wars-dag!

Webb / YouTube

Idag är det fjärde maj och det är inte bara en dag då skattedeklarationen ska in, utan det är också den internationella Star Wars-dagen. För att fira det har ett par butiker lite Star Wars-relaterade erbjudanden.

Den amerikanska prylsajten Think Geek har 20 procent rea på samtliga Star Wars-relaterade saker och bor du i USA eller Kanada kan du få ett knapp utan extra kostnad vid köp över 20 dollar. Länk till Think Geek-erbjudandena hitta ni här: Star Wars på Think Geek.

Science Fiction Bokhandeln kör en specialare i sin butik i Gamla Stan i Stockholm. Går du till butiken i Star Wars-utklädsel så får du 20 procent rabatt på utvalda Star Wars-böcker och spel. Mer info om det eventet hittar ni här: Sci Fi-bokhandeln.

På Playstationbutiken finns det ett gäng Star Wars-spel som går att köpa för en billig penning. Så om du inte har köpt Star Wars-tilläggen till flipperspelet Zen Pinball 2 så är det ett guldläge att köpa dem nu. Länk till rea hittar ni här: Star Wars-firande på PSN.

Har ni hittat något mer erbjudande så lämna en länk i kommentarerna så slänger vi in den i artikeln.

Ovan ser ni en bakom kulisserna-video från när den kända porträttfotografen Annie Liebovitz besökte Star Wars: The Force Awakens-inspelningen för att plåta omslagsbilden för Vanity Fair och lite andra bilder från inspelningen. Omslaget till tidningen hittar ni här: Vanity Fair.

Bonus-Star Wars nedan.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen