Få ett SMS när din mjölk har blivit dålig

Pryl / Pryl

Milkmaid är en smart liten karaff som du häller över din nyinköpta mjölk i och sedan ställer in i kylen. Den håller koll på det vita guldet åt dig och skickar faktiskt ett SMS till din telefon om den skulle känna av att mjölken surnat.

Manicken har sensorer, GSM-radio, antenn, SIM-kort och ett inbyggt återuppladdningsbart batteri i sig och kan vi en app till iPhone visa aktuell status på mjölken, till exempel hur mycket det är kvar, perfekt om du är i affären och inte minns.

Rätt onödig men ändå lite kul.

via Gizmodo mashable.com +

Spela Final Fantasy XIV gratis i helgen

Spel / Multiplattform

Som bekant kommer Final Fantasy XIV: A Realm Reborn att få en stor uppdatering som ska förbereda spelet inför den kommande expansionen i vår. Uppdateringen har delats upp i tre delar där den första delen släpptes för en vecka sedan. Resterande två kommer att anlända under de kommande månaderna.

För att fira det här, och för att locka tillbaka lite spelare, bjuder nu Square Enix på lite gratis speltid. Från och med 09.00 imorgon och fram till och med måndag 09.00 är det gratis att återvända till spelet. Erbjudandet gäller de som har köpt A Realm Reborn men som har en inaktiv prenumeration.

Jeff Bridges släpper skiva med godnattvisor

Video / Reklamfilmer

Webbplatsföretaget Squarespace har skapat en rätt ambitiös reklamkampanj tillsammans med skådespelaren Jeff Bridges. Tillsammans har de nämligen spelat in en hel skiva med godnattvisor som då så klart alla sjungs av Jeff Bridges. Skivan heter Jeff Bridges Sleeping Tapes och kan köpas till ett valfritt pris via länken nedan.

Man kommer även släppa limiterade utgåvor av skivan på vinyl eller kassett om man nu är sugen på det. Vinsterna som man drar in från försäljningen av skivan kommer gå åt välgörenhetsorganisationen No Kid Hungry som Bridges varit talesman för sen 2010.

www.DreamingWithJeff.com +

Ouya får stöd för Unreal Engine 4

PC / Hårdvara

Det har gått ganska trögt för konsolen Ouya och den har inte riktigt hittat sin plats på spelmarknaden. I höstas uppgav dock flera stora företag att de var intresserade av konsolen och dess anställda. Och nu kommer en nyhet som gör den än mer intressant för utvecklare. Ouya har nämligen numera stöd för Unreal Engine 4. Eller i alla fall en version av koden bakom den populära spelmotorn som ska vara anpassad för konsolen.

Det här kan öppna upp helt nya möjligheter för utvecklare att producera kraftigare och mer avancerade spel och kanske kommer Ouya tack vare det att få ett lyft.

www.gamasutra.com +

Pingviner från Batman Returns som staty

Pryl / Övrigt

Nu kan man köpa en staty i naturlig storlek på de mördarpingviner som förekommer i filmen Batman Returns. Pingvinen är cirka 60 centimeter hög och försedd med "mind control"-hjälm samt en raket på ryggen.

Statyerna säljs i en begränsad upplaga på 300 stycken och de kostar cirka 700 dollar styck.

www.amazon.com +

Första trailern för Dragon's Dogma Online

Spel / Multiplattform

Här har vi den första trailern för Capcoms kommande onlinespel Dragon's Dogma Online. Spelet är på gång för PlayStation 3, PlayStation 4 och Windows och kommer använda sig av en free-to-play-modell när det väl släpps.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen