master
master

Laser-klocka projicerar tiden på armen

Pryl / Pryl

Nurdinov från Kyrgyzstan inspirerades av filmen "In Time" när han tog fram den här klockan som han döpt till "Laser Watch". Klockan är ett tunt band som projicerar tiden på din arm.

Bandet ser ut som vilket armband som helst, men när man trycker på en knapp dyker tiden upp både i armbandet och på armen. Klockan finns inte att köpa än men om du gillar designen kan du lägga en röst på den på Tokyoflash hemsida.

via Geekalerts www.tokyoflash.com +

Fisker Rocket är en trimmad Ford Mustang

Bil / Nyheter

Henrik Fisker gick ut och lovade att han och Galpin Auto Sport skulle visa upp "den ultimata amerikanska muskelbilen" på Los Angeles Auto Show. Men de som hoppades på en helt ny bil från grunden kommer att bli ledsna, för det som presenterades är egentligen en trimmad Ford Mustang.

Gänget bakom kallar bilen för Fisker Rocket och det man har gjort är att trimma den fem liter stora V8:an till 725 hästar. Utöver det har man monterat ett ganska så fett kjolpaket och satt 21 tum stora fälgar i hjulhusen. Bromsarna har bytts ut till större diton från Brembo och fjädringen är numera justerbar.

Bilen kommer endast att byggas i ett par exemplar och de första leveranserna är beräknade till början av nästa år. Prislappen börjar på strax över 100 000 dollar.

Bilder från avtäckningen finns på länken.

www.autoevolution.com +

I Am Groot på 15 olika språk

Film / Övrigt

Marvel har släppt en väldigt underhållande och kort klippsamling där Vin Diesel säger I Am Groot på 15 olika språk. Videon är upplagd så att de använder sig av olika delar av filmen där Groot levererar sin replik.

youtube.com +

Rykte Amazon startar resesajt

Webb / Övrigt

Det amerikanska nyhetsajten om resande Skift skriver att Amazon har långt gångna planer på att starta en tjänst där deras kunder kan boka resor, hotell och annat reserelaterat.

Enligt Skift så har Amazon redan dragit igång en särskilt reseavdelning, Amazon Travel, som har varit i kontakt med hotell och semesteranläggningar i eller i närheten av stora amerikanska städer. Vidare skriver man att Amazon Travel kommer att starta med att hyra ut hotellrum i de tre metropolerna New York, Los Angeles samt Seattle.

Satsningen på Amazon Travel verkar vara långt gången och kan starta så tidigt som i januari nästa år.

skift.com +

Netflix står för 35 procent av USA:s internettrafik

Foto: beautyredefined
Webb / Streamat

I en rapport som företaget Sandvine nyligen har släppt så kan man läsa lite om olika internettjänster och hur mycket av världens internettrafik de tar upp.

Bland annat så kan vi i den senaste rapporten läsa att Netflix står för hela 35 procent av USA:s internettrafik om vi pratar nedströms och det får väl ändå sägas vara en hel del. På andraplats hittar man YouTube som faktiskt ”endast” står för 14 procent av trafiken nedströms.

Vad jag dock blev mest förvånad över var att BitTorrent-trafik endast står för 2,8 procent av nedströmstrafiken. Uppströms så tar dock BitTorrent-trafik en säker förstaplats med 25 procent. Något som går att jämföra med Netflix som tar andraplatsen med 9 procent.

thenextweb.com +

Visa hur många Facebook-fans du har med Flapit

Webb / Facebook

Flapit är en fysisk likeräknare för Facebook som riktar sig mot företag och andra som vill visa hur många följare de har på Facebook.

Det finns även möjlighet att visa likes/fans/följare/betyg/information från andra tjänster och man har bland annat stöd Twitter, YouTube, Yelp, Instagram, Google+, Swarm, Weibo, qzone, VKontakte, Odnoklassniki samt Google Analytics. Det finns ett API (programmeringsgränssnitt) kopplat till Flapit som gör att användare även kan visa upp information om till exempel priser, rabatter, välkomstmeddelanden.

Det går att förbeställa en Flapit för 300 dollar. Här nedan kan ni kolla in en kort demonstrationsvideo.

via TheNextWeb www.flapit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen