Snabb och exakt ansiktsigenkänning

Pryl / Pryl

Ett gäng vid Keio University har tagit fram en teknik för ansiktsigenkänning som är både snabb och exakt. Med hjälp av en speciell algoritm räcker det med en vanlig PC och en webbkamera för att det hela ska fungera.

Förhoppningen är att de som på en amatörmässig nivå pysslar med datoranimerad grafik ska kunna ha nytta av det här i framtiden.

www.engadget.com +

Volvo visar barnstolskoncept

Bil / Volvo

I april visade Volvo upp en XC90 vars passagerarstol hade plockats bort för att ge rum åt mer lyx för den som satt i baksätet. Man kallade det hela för ett loungekoncept där tanken var att erbjuda något riktigt speciellt för den som har en chaufför som framför bilen. Nu har de hittat på ytterligare en grej som lyxar till det, men denna gång för spädbarn. Som vanligt är Volvos ledord säkerhet och här har man fokuserat på att göra åkturen för en liten som sitter i en barnstol så säker som möjligt, och det genom att ge denne en egen tron.
"We focused on three key benefits - making it easier to get the child into and out of the child seat from an ergonomic and comfort perspective, providing the child with a safe rearward-facing seating position that enables it to keep eye-contact with either the driver or the rear passenger and of course including enough storage for those vital child accessories, such as diapers, bottles, wipes, and so on."
För närvarande är barnstolsbygget bara ett koncept men det skulle kanske kunna komma som ett tillval i framtiden.

www.autoevolution.com +

USA utmanar Japan på en robotfajt

Pryl / Robotar

Det amerikanska robotföretaget MegaBots har tagit fram den stora mechroboten Mark 2 och för att ge den lite stridsträning utmanar nu det japanska robotföretaget Suidobashi Heavy Industries till en fajt deras robotar emellan.

Suidobashi tog fram sin mechrobot Kuratas redan 2013 och det är ett monster som väger runt fyra ton vilket kan jämförast med den något tyngre Mark 2 som har en matchvikt på 5,4 ton. Tanken är att robotarna ska strida mot varandra med enormar paintballkanoner.

Huruvida Suidobashi Heavy Industries har accepterat utmaningen finns än så länge inga uppgifter om men vi hoppas givetvis att så blir fallet.

youtube.com +

Prispotten för The Dota 2 International har nått 15 miljoner dollar

Spel / PC

Redan tidigare i vår kunde vi konstatera att årets prispott för The Dota 2 International skulle slå förra årets totala summa på 10,9 miljoner dollar. Nu är summan slagen med råge och Valve har även nått sitt uppsatta mål på 15 miljoner dollar. Då är det fortfarande en månad kvar innan potten stängs.

Hur stor prispotten blir beror bland annat på försäljningen av ett kompendium som erbjuder uppdateringar och utmaningar i spelet. 25 procent av inkomsterna går nämligen till prispotten för turneringen, ett system som uppenbarligen är väldigt framgångsrikt. Ju mer pengar som dragits in desto fler nyheter har också låsts upp i spelet och med 15 miljoner i potten har nu alla nyheter låsts upp inkluderat nya vädereffekter, nya laddningsbilder, emoticons och mycket annat.

Vill man går det fortfarande att följa prispotten och dess ökning i realtid. Turneringen går av stapeln 3-8 augusti i Seattle, USA.

Mercedes har något nytt och snabbt på gång

Bil / Alfa Romeo

Mercedes har skickat ut en teaser för något snabbt och ryktena säger att det handlar om en gatversion av racerbilen Mercedes-AMG GT3. Vi får inte någon information kring bilen för närvarande men den lär bjuda på mer effekt, ännu bättre väghållning, lägre vikt och en ännu saftigare prislapp.

Vilken benämning denna version får är oklart, men GT3 kan den i alla fall inte heta för då lär Porsche bli arga.

www.autoevolution.com +

Prince plockar bort sin musik från alla streamingtjänster

Webb / Streamat

Aritsten Prince har plockat bort hela sin låtkatalog från samtliga av världens streamingtjänster förutom Tidal rapporterar flera källor och vi kan bekräfta att Prince musik inte längre går att hitta på Spotify.

Prince eller hans bolag har inte själva kommenterat varför hans musik är borttagen från till exempel Spotify och Apple Music men fortfarande går att hitta på Tidal (se bild nedan.) Kanske kan det bero på att Prince har fått en sweet deal av Tidal.

Streamingdjungeln verkar med andra ord bli än mer komplicerad och att hitta en tjänst som täcker in "allt" verkar bli allt svårare vilket givetvis kommer leda till en besvärlig situation för oss konsumenter när det kommer till att välja tjänst.


radio.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen