En flytande uteplats med grill

Pryl / Pryl

Sommaren är styggt på väg och då gäller det att bege sig till en uteservering illa kvickt. Har man en egen balkong eller altan är det också alltid trevligt, eller varför inte en båt? Men det mest ultimata är nog det här. En alldeles egen flytande uteplats med grill!

I båten som har en liten eldriven utombordare får det plats tio personer och batteriet till motorn räcker i upp till åtta timmar så det blir helkväll varje gång man är ute med den här. Man sitter runt ett bord och det är bordet som är just det fina med allt, för där finns nämligen grillen. Bara att slänga på lite kött, knäppa en kall och njuta av att vara på vattnet. Det finns gott om förvaringsutrymmen så att du även får plats med chipsen.

Kostar 50 000 dollar och tycker du att det är lite för mycket pengar är det väl bara att övertala dina nio polare att tjippa in varsin del också.

via Gizmodo www.hammacher.com +

Ny trailer för Black Mass ute nu

Film / Trailer

Nu har det släppts en ny trailer för Black Mass släppts där Johnny Depp spelar gangstern Whitey Bulger.

Black Mass har premiär 25 september.

www.imdb.com +

Middle-Earth: Shadow of Mordor kommer till Mac och Linux

Spel / Multiplattform

Ett av de bästa licensspelen från Sagan om Ringen-universumet är utan tvekan Middle-Earth: Shadow of Mordor som släpptes förra året. Spelet släpptes till PC, PS3, PS4, Xbox 360 och Xbox One men på måndag kommer spelet också vara spelbart på Mac och Linux via Steam.

Har du köpt spelet på Steam så kommer du få tillgång till Linux- och Mac-versionen utan extra kostnad. Och har du inte lagt vantarna på spelet så kör Steam för tillfället en Steam OS-rea där, bland annat, Shadow of Mordor kostar 50 procent mindre än vanligt.

www.destructoid.com +

Google vägrar att gå Frankrike till mötes om rätten att bli glömd

Webb / Google

Förra månaden krävde den franska dataskyddsmyndigheten CNIL att den så kallade "rätten att bli glömd" ska gälla i hela världen och inte bara i EU:s länder men detta är nu något som Google har meddelat att man inte kommer att medverka till.

Det var förra året som EU bestämde att privatpersoner inom EU skulle kunna begära att länkar till sidor med personlig information om dem inte längre skulle visas på Googles sökmotor. Detta gick Google med på men man tog bara bort denna information på EU-delen av sin sökmotor och sökresultaten var alltså fortsatt oförändrade i resten av världen. En talesperson från Google skriver i ett uttalande från sökmotorjätten:
"We've worked hard to implement the right to be forgotten ruling thoughtfully and comprehensively in Europe, and we’ll continue to do so. But as a matter of principle, therefore, we respectfully disagree with the CNIL’s assertion of global authority on this issue and we have asked the CNIL to withdraw its formal notice"
Anledningen till att CNIL och andra instanser i Europa vill att "rätten att bli glömd" ska gälla för Google över hela världen beror på att det är förhållandevis lätt för europeiska medborgare att byta till en version av Googles sökmotor som finns utanför EU och på så sätt ändå komma åt den censurerade informationen.

CNIL har sagt att man har läst igenom Googles svar och nu kommer att diskutera detta och återkomma med ett svar inom två månader.

www.reuters.com +

Trailer Zoo

Film / Trailer

Zoo [IMDb] är en ny TV-serie som har gått i några avsnitt på den amerikanska tv-kanalen CBS som kanske kan vara intressant för er som gillar den ständigt pågående kampen mellan människor och djur.

I Zoo får vi följa en brokig grupp med människor vars uppdrag är att ta reda på varför djur över hela världen plötsligt börjat visa upp ett aggressivt beteende och mer än vanligt börjar attackera människor och vår infrastruktur.

Första säsongen av Zoo är på 13 avsnitt och än så länge har det sänts fem stycken av dessa.

youtube.com +

Yooka-Laylee plockas upp av Team17

Spel / Multiplattform

Yooka-Laylee, den spirituella uppföljaren till Banjo-Kazooie, slängdes upp på Kickstarter tidigare i år och nådde sitt mål på 175 000 brittiska pund på drygt 40 minuter och vid insamlingens slut hade Playtonic fått ihop strax över 2 miljoner pund.

Tack vare Kickstarter-succén har spelet plockats upp av utgivarna Team17, som tidigare gett ut spel som Worms, så att utvecklarna kan få ut spelet till Playstation 4, Xbox One och Wii U i oktober. Team17 kommer nu hjälpa till med lokalisering av spelet, det vill säga översättning och sådant, samt speltestning så att Playtonic kan fokusera på att faktiskt bli färdiga med spelet till releasen.

Ovan ser ni lite gameplay från spelet.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen