Forskare har kanske hittat botemedlet mot Ebola

Foto: Nils Geylen
Pryl / Övrigt

Av de som får viruset Ebola dör 90 %. Fram tills idag har det inte funnits något riktigt botemedel men nu verkar det som att några forskare har hittat lösningen.

Ett botemedel har testats på apor och botat dem helt och hållet från viruset. Det har utvecklats av forskare vid National Microbiology Laboratory i Kanada och är en blandning av antikroppar som kallas för ZMAb. Botemedlet fungerar bäst om det ges till den drabbade inom 24 timmar från infektion. Alla apor som behandlades inom denna tid överlevde, men även två som fick medlet först efter 48 timmar. Om de inte hade behandlats alls hade de dött inom fem dagar.

Heja forskningen!

via Gizmodo stm.sciencemag.org +

Ubisofts kommande tillägg till Assassin's Creed Unity blir gratis

Spel / Multiplattform

Ubisoft vill kompensera för de problem som spelare har upplevt i Assassin's Creed Unity och CEO Yannis Mallat meddelar nu att spelföretaget bjuder på det kommande tillägget Dead Kings.

"To show our appreciation for your continued support, we're making the upcoming Assassin's Creed Unity Dead Kings DLC free for everyone."

Eftersom tillägget ingår i Season Pass kommer de som redan har betalt för alla tillägg att få ett gratis spel på UPlay, Steam, Xbox Live eller PSN där man kan välja mellan titlarna: The Crew, Far Cry 4, Watch Dogs, Assassin's Creed Black Flag, Rayman Legends och Just Dance 2015. Spelet måste lösas ut innan den 15 mars 2015.

Dessutom bad Yannis åter igen om ursäkt.

"At launch, the overall quality of the game was diminished by bugs and unexpected technical issues. I want to sincerely apologise on behalf of Ubisoft and the entire Assassin's Creed team. These problems took away from your enjoyment of the game, and kept many of you from experiencing the game at its fullest potential."

www.eurogamer.net +

Dirigent har skapat symfoni av morse och microform

Video / Musik

Det här symfonistycket tillhör ett av de mer ovanliga. Det är den japanska dirigenten Ryoji Ikeda som har skapat en visuell föreställning med hjälp av elektroniska ljud, morse, microform och korsord. Det hela har satts ihop av kompositören själv samt tre programmerare och medan mycket av föreställingen drivs av mjukvara så finns även två personer på plats på scenen för att vara den mänskliga faktorn i kompositionen.

Resultatet är som ett sorts skumt raveparty som skulle kunna utspela sig i en dator. Och medan jag tycker att klippet ovan är häftigt så undrar jag om min hjärna skulle orka den en timme långa föreställningen.

www.wired.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

Det är dags för veckans uppdatering av PSN-affären och den här veckan anländer bland annat charmiga LittleBigPlanet 3 som vi själva just nu håller på att testa. Dessutom är Never Alone till PS4 10 procent billigare för den som vill spara några slantar.

Fler nya spel till PS4 är Never Alone, Monopoly Family Fun Pack och Escape Goat 2. Dessutom släpps tillägget Trauma till Alien: Isolation. Till PS3 hittar vi förutom LBP3 även Heavy Fire: Shattered Spear. På PS Vita kan vi också se fram emot Pocket RPG och Tiny Troopers Joint Ops.

Fler erbjudanden och spelreleaser hittar ni via länken nedan.

blog.eu.playstation.com +

Ryska passagerare knuffar flygplan

Video / Imponerande

Befinner man sig ovanför polcirkeln kan det bli kallt, riktigt kallt. Häromdagen på Igarka flygplats var det 52 grader kallt och när någon använd fel typ av fett till bromsarna gick det helt enkelt inte att röra flygplanet som skulle ta de 70 passagerarna till Krasnoyarsk. Se de gick helt enkelt ut och puttade på och lyckades också få rullning på planet som kunde lyfta och landa helt utan problem.

Enligt Siberian Times ska en person på videon säga "Riktiga män kan plantera ett träd, bygga ett hus och putta ett flygplan".

Flygplanet var av typen Tupolev 134 och ska väga in på 30 ton. De flesta passagerarna ska ha varit olje- och gas-arbetare på väg hem så man förstår att de var motiverade.

siberiantimes.com +

Nu har även Steams höstrea börjat

Spel / PC

Vi har tidigare idag berättat om EA som kör rea via Origin och Blizzard som kör rea på sina spel. Även Guild Wars 2 är nedsatt nu med 50 procent.

Men som om det inte räckte så drar även Steams årliga höstrea igång idag och nu finns det massor med spel att fynda. Som vanligt gäller vissa erbjudanden endast en kortare tid medan andra är konstanta fram till den 2 december. Så passa på att fynda och håll ukik!
5
Några spel som finns med på listan är Watch Dogs som är nedsatt med 50 procent till 29,99 euro, Dead Island som kostar 4,99 euro, Lord of the Fallen som kostar 29,99 euro och Beyond Earth som kostar 34,99 euro.

www.gamespot.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen