Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.2°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
80kg
+
Roger Åberg

Miljontals hotellrums-dörrar kan hackas enkelt

Med en Arduino-dator

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Hacker-konferensen Black Hat har kickat igång i Las Vegas och där har bland annat Mozilla-utvecklaren Cody Brocious visat hur enkelt det är att hacka sig in genom ett kortsäkrat hotellrums-lås med hårdvara som kostar runt 300 svenska kronor.

Genom att använda sig av en liten Arduino-dator kan man koppla in sig på en slags service-port på låset som egentligen ska användas för att ladda låsets batteri samt ställa in ett master-lösenord för hotellets eget bruk. Dock så verkar detta lösenord gå att komma åt utan någon som helst kontroll och med den koden så kan man enkelt öppna låset och där med hotelldörren.

Det finns ingen mjukvaru-fix för det här problemet utan skulle ett hotell vilja skydda sina gäster mot det här förhållandevis enkla hacket så skulle de vara tvungna att byta ut låsen på alla hotellrum. Enligt Forbes så handlar det om lås tillverkade av företaget Onity och dessa ska finnas installerade på runt fyra miljoner hotelldörrar världen över.

Som vanligt när det gäller hotellrum så uppmanar vi dock att aldrig betrakta dessa som särskilt säkra utan använd gärna säkerhetsboxen eller lämna in värdesaker i receptionen för säkerhets skull.