Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Dyraste Big Macen finns i Venezuela

Norge bara näst dyrast i årets Big Mac-index

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

The Economist har publicerat årets så kallade Big Mac-index och den dyraste Big Macen finns inte längre i Norge utan nu får man bege sig till Venezuela för att inmundiga världens dyraste Big Mac där den kostar 7,92 dollar. I Norge, som numera har världens näst dyraste Big Mac, får man ge 7,06 dollar för den populära hamburgaren.

Big Mac-indexet syftar till att ge en fingervisning om en valuta är undervärderad eller övervärderad gentemot den amerikanska dollarn. Länder där Big Mac:en är dyrare än i USA anses ha en övervärderad valuta medan länder där Big Macen är billigare anses ha en undervärderad valuta. Sverige placerar sig på plats nummer fyra och här kostar en Big Mac 5,66 dollar vilket kan jämföras med de 4,33 dollar den kostar i USA.

I Euroländerna kostar en Big Mac 4,34 dollar vilket alltså är nästan exakt lika mycket som i USA vilket tyder på att Euron är rätt värderad om man ska förlita sig på Big Mac-indexet. I länder som Sydafrika, Kina, Ryssland, Indonesien och Mexiko är Big Macen billigare än i USA vilket tyder på att dessa valutor är något undervärderade.