Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

I Japan river man skyskrapor på ett lite annorlunda sätt

Dekonstruktion istället för sprängning

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Här är en timelapse på rivningen av anrika Grand Prince Hotel Akasaka i Japans huvudstad Tokyo där man använt sig av en lite annorlunda teknik för att riva den 140 meter höga byggnaden.

Istället för som man i vanliga fall brukar göra när man river skyskrapor, det vill säga spränga dem, så använder sig det ansvariga företaget Taisei Corporation av en teknik som de kallar för Ecological Reproduction System (Tecorep). Detta innebär att man börjar med att riva den översta våningen och sedan fortsätter ner våning för våning tills byggnaden är borta. Förutom att man minskar skadligt damm upp till 90% jämfört med en traditionell rivning av en skyskrapa så har man även minskat bullret från rivningen med mellan 17 till 23 decibel. Det går även att återanvända en hel del av materialet i skyskrapan vilket gör detta till ett miljövänligare sätt att riva skyskrapor på.

I klippet ovan kan ni se när Grand Prince Hotel Akasaka går från att vara 140 meter till 110 meter. Det framgår dock inte av videon eller artikeln nedan hur lång tid detta tog.