Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
58.7°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.5°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Begrav någon i rymden med Elysium Space

Skickar upp askan efter anhörig till rymden för 2 000 dollar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Den före detta NASA-ingenjören Thomas Civeit har grundat ett företag som heter Elysium Space som erbjuder sina kunder att begrava sig själva eller någon annan i omloppsbana runt jorden.

En rymdbegravning från Elisyum Space kostar cirka 2 000 dollar och för det får man en urna där den kremerade kroppen ska förvaras samt uppskjutning av sagda urna till rymden. Urnan kommer att åka upp med en komersiell satellit och beroende på vilken höjd denna skjuts upp till kan urnorna ligga i omloppsbana runt jorden i månader och vissa fall år. Den begravnes anhörige kan efter uppskjutningen följa sin urna via en app som finns till Android men som även kommer att dyka upp till iPhone.

Begravning i rymden är dock inget nytt och både Star Trek-skaparen Gene Roddenberry och skådespelaren James Doohan som spelar Scotty i Star Trek valde att förlägga sin sista vila till rymden. Detta skedde med företaget Celestis redan 2009 men Celestis tjänst är något dyrare än Elysium Space då Celestis vill ha cirka 5 000 dollar för en rymdbegravning.