RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Stork som misstänktes spionera på Egypten hittad död

Oskyldigt anklagad fågel kan ha blivit uppäten

Storken på bilden har inget med storken i artikeln att göra
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

En stork som en egyptisk medborgare tidigare lämnat in till egyptiska myndigheter då den misstänktes bära på anordningar avsedda att spionera på Egypten har nu hittats död.

Det var i augusti som egyptiska myndigheter omhändertog storken men efter det att man konstaterat att anordningen som storken bar på var en spårare avsedd för forskningssyfte för att följa storkens rörelser så släppte man fågeln fri.

Nu har dock storken hittats död på en ö i floden Nilen och nu hävdar en egyptisk djurlivs-organisation på Facebook att storken dödats och blivit uppäten av lokala bybor. Det är dock något som ansvariga myndigheter i Egypten förnekar även om man inte har kunnat uppge någon exakt dödsorsak.

Händelsen med storken är den andra i sommar då en fågel anklagas för att användas i spion-sammanhang. Tidigare i år fångade turkiska myndigheter in en tornfalk som man anklagade Israel för att använda för att spionera på landet. Även den gången verkar det dock ha rört sig om falskt alarm och även den fågeln blev släppt och oss veterligen så flyger den fortfarande runt någonstans i världen.