Prylspaning på CES, del 1

Pryl / Mojänger

Dag tre av CES-mässan har precis dragit igång för mig och det är åter dags att gå några mil på mässgolvet för att få lite koll på hur prylåret 2014 kommer att se ut. Detta blir den första lilla spaningsartikeln av flera som jag kommer att skriva nu efter att jag har sett i alla fall majoriteten av mässan (den är dock så stor att det krävs minst en heldag till bara för att se allt).

En av de absolut mest framträdande trenderna på denna mässa är så kallad wearable tech, klockor och armband med mera som alla har olika funktioner som ska hjälpa dig i ditt liv. Redan innan mässan så har vi bland annat sett Samsung Galaxy Gear, Pebble och Sonys smarta klocka nå marknaden men här på CES finns det betydligt fler armburna enheter.

Jag har sett flera androidklockor som faktiskt är hela telefoner istället för att bara kopplas samman med din telefon och även om detta rent tekniskt är lite häftigt så tror jag få människor vill ha en liten 1,5 tum stor skärm som sin huvudenhet. Just det gör att alla klockmobiler i år kommer från okända asiatiska tillverkare.

Vad gäller smarta klockor så är det många som visar upp varianter liknande Samsungs och Sonys men det finns även väldigt många klockor med mer av en klockdesign men med ett par notifieringslampor eller ikoner som lyser upp när telefonen ringer. De flesta av dessa är inte speciellt avancerade men det är nog en funktion som räcker för några. En av tillverkarna som satsar på detta är Cogito vilken enligt mig är de företag som lyckats bäst med designen. Deras värre modeller kostar 150 euro och går att förbeställa på deras sajt redan nu.

Men nog om klockor, armband är även det väldigt hett och jag har här på mässan bland annat sett armband som mäter UV-strålningen så du vet när det är dags att leta upp skugga men det stora är förstås träningsarmband. Dessa armband finns redan nu att köpa i Sverige i form av exempelvis Fitbit men här på mässan finns det hur många konkurrenter som helst.

Vi ser även armband som LG:s nya vilket kopplas samman med ett par trådlösa hörlurar som kan mäta din puls via blodkärlen i öronen. Sony släppte ju även en liten pryl som man bland annat kan ha runt armen som sedan loggar allt du gör för att du enkelt ska kunna ta en titt hur ditt liv har sett ut.


Det är nog inget snack om saken att 2014 kommer vara året då smarta klockor och träningsarmband börjar ploppa upp här och där.

Ian McShane till Game of Thrones

Foto: HBO
Film / Nyhet

Förra veckan så blev det klart att den brittiska skådespelaren Ian McShane kommer spela i den sjätte säsongen av Game of Thrones. Vem han skall spela är oklart men enligt Entertainment Weekly så kommer han spela en viktig karaktär men inte spela med i allt för många scener under denna säsong.

Folk på Internet har teorier om att han kommer spela Randyll Tarly eller Euron Greyjoy.

www.ew.com +

Nytt Pang på gång

Spel / Multiplattform

DotEmu och Pastagames kommer återuppliva Capcom-klassikern Buster Bros. (även känt som Pang). Spelet skall behålla känslan från de tidigare spelen men även innehålla överraskningar och nymodigheter. Spelet är på gång för Windows, konsol samt mobila enheter dock är det oklart när det väl skall släppas.

Är man sugen på att spela något av de tidigare spelen direkt i webbläsaren så kan man göra det här.

www.siliconera.com +

Sony visar upp Xperia C5 Ultra och M5

Sony Xperia C5 Ultra till vänster och M5 till höger.
Mobil / Sony

Trots motgångar på mobilfronten släpper Sony nu två stycken nya midrange-lurar: Xperia C5 Ultra och Xperia M5. Till skillnad från tidigare Xperia-lurar så kör Sony systemkretsar från MediaTek i stället för Qualcomms Snapdragon, vilket förhoppningsvis betyder att det blir relativt hög prestanda för en liten peng.

Sony kallar Xperia M5 för en "super midrange phone" då den kör en MediaTek Helio X10 med en åttakärnig processor på 2.0 GHz, 3GB ram, 16GB samt en 5-tumsdisplay med Full HD-upplösning. På baksidan sitter det en kamera med upplösningen 21.5 megapixlar och på framsidan en med 13 megapixlars upplösning. Enligt Sony använder den bakre kameran ett "hybridautofokussystem" som gör att den kan hitta fokus på en kvarts sekund, som för övrigt demonstreras i videon ovan.

Xperia C5 Ultra är, som namnet avslöjar, är en rätt stor telefon. Skärmen är 6 tum stor med 1080p-upplösning. På insidan sitter det ett stycke systemkrets från MediaTek med en åttakärnig processor på 1,7 GHz, 2GB ram och 16GB lagring. Både fram- och bakkameran har upplösningen 13 megapixlar.

Telefonerna kommer att släppas i mitten av augusti på vissa marknader. Pris och release i Sverige är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer lurarna dyka upp på marknaden inom kort och priset kommer troligtvis landa på någonstans mellan 3 500 och 4 500 kronor.

www.theverge.com +

Allt som är fel med Kingsmen: The Secret Service

Film / Kortfilm

CinemaSins har släppt en ny video där gänget granskar filmer för att hitta diverse fel och den här gången är det Kingsmen: The Secret Service som granskas.

youtube.com +

En Bentley härjar i skogen

Bil / Bentley

Att se en Bentley härja omkring i skogen tillhör inte vanligheterna men det kommer inom kort att bli ändring på det. Ditt svampstråk kommer kanske inte att påverkas men som vi alla vet har Bentley en suv på gång som faktiskt ska kunna ta sig fram där andra Bentleys aldrig tidigare har varit. Nu får vi ytterligare en teaser på vad vi kan vänta oss.

www.autospies.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen