Prylspaning på CES, del 1

Pryl / Mojänger

Dag tre av CES-mässan har precis dragit igång för mig och det är åter dags att gå några mil på mässgolvet för att få lite koll på hur prylåret 2014 kommer att se ut. Detta blir den första lilla spaningsartikeln av flera som jag kommer att skriva nu efter att jag har sett i alla fall majoriteten av mässan (den är dock så stor att det krävs minst en heldag till bara för att se allt).

En av de absolut mest framträdande trenderna på denna mässa är så kallad wearable tech, klockor och armband med mera som alla har olika funktioner som ska hjälpa dig i ditt liv. Redan innan mässan så har vi bland annat sett Samsung Galaxy Gear, Pebble och Sonys smarta klocka nå marknaden men här på CES finns det betydligt fler armburna enheter.

Jag har sett flera androidklockor som faktiskt är hela telefoner istället för att bara kopplas samman med din telefon och även om detta rent tekniskt är lite häftigt så tror jag få människor vill ha en liten 1,5 tum stor skärm som sin huvudenhet. Just det gör att alla klockmobiler i år kommer från okända asiatiska tillverkare.

Vad gäller smarta klockor så är det många som visar upp varianter liknande Samsungs och Sonys men det finns även väldigt många klockor med mer av en klockdesign men med ett par notifieringslampor eller ikoner som lyser upp när telefonen ringer. De flesta av dessa är inte speciellt avancerade men det är nog en funktion som räcker för några. En av tillverkarna som satsar på detta är Cogito vilken enligt mig är de företag som lyckats bäst med designen. Deras värre modeller kostar 150 euro och går att förbeställa på deras sajt redan nu.

Men nog om klockor, armband är även det väldigt hett och jag har här på mässan bland annat sett armband som mäter UV-strålningen så du vet när det är dags att leta upp skugga men det stora är förstås träningsarmband. Dessa armband finns redan nu att köpa i Sverige i form av exempelvis Fitbit men här på mässan finns det hur många konkurrenter som helst.

Vi ser även armband som LG:s nya vilket kopplas samman med ett par trådlösa hörlurar som kan mäta din puls via blodkärlen i öronen. Sony släppte ju även en liten pryl som man bland annat kan ha runt armen som sedan loggar allt du gör för att du enkelt ska kunna ta en titt hur ditt liv har sett ut.


Det är nog inget snack om saken att 2014 kommer vara året då smarta klockor och träningsarmband börjar ploppa upp här och där.

Snubbe sätter sugkoppsskott på sina ögon

Video / Film

Har man tråkigt på jobbet så kan man göra som den här herren som bestämde sig för att ta två sugkoppsskott av modellen Nerf och sätta dessa på sina ögon.

youtube.com +

Persona 4: Dancing All Night bekräftat för Europa

Spel / Sony

NIS America bekräftade i dag att Persona 4: Dancing All Night även kommer att släppas i Europa under hösten. Detta PlayStation Vita-spel kommer här få en begränsad "Disco Fever"-utgåva men även en vanlig utgåva.

"Disco Fever"-utgåvan är dock lite mer spännande då den innehåller detta:

• Two Discs Chock Full of Persona 4 Music Remixes: Hear the full Persona 4: Dancing All Night soundtrack in all its glory! The remixed tracks put a new spin on the incredible music from Persona 4.

• Last Night a Vita Pouch Saved My Life: Protect your PS Vita in this custom P4D enameled pouch with a full color P4D design featuring Teddie in all his Elvis-esque jumpsuit glory on one side, and an embossed version of the P4D logo on the reverse.

• All About that Bear: Never lose your keys or whatever else again with a golden Teddie keychain. (Not real gold, of course.)

• The Whole Package: All the items will come in a large collectible box with custom disco ball art (based on the Japanese Crazy Value Pack version of P4D).

• Cover Band: Preserve the sanctity of the PS Vita’s display with a form-fitting skin to show off the very essence of P4D! (The skin is designed to fit the most recent model of PS Vita).

Bonusklipp nedan.

www.atlus.com +

LEGO letar efter ett alternativ till ABS-plast

Pryl / LEGO

LEGO har sedan 1963 byggt sina bitar av ABS-plast vilket gör att dessa bitar håller väldigt, väldigt länge. Men en stor nackdel med detta material är att det går åt en hel del olja under produktionen. Förra året använde LEGO 77 000 metriska ton råvara för att producera 60 miljarder LEGO-bitar.

Därav investerar nu LEGO hundratals miljoner dollar för att hitta ett alternativt material. Målet är att ha ett minst lika bra alternativ redo för produktion vid 2030.

Om de nu hittar ett vettigt alternativ så innebär det ju inte bara glädje för LEGO utan även resten av världen som länge letat efter ett vettigt alternativ till ABS-plast.

cen.acs.org +

E3 2015 PlayStation Access pratar med Martin Sahlin

Spel / Multiplattform

Hollie från PlayStation Access fick sig en pratstund med Martin Sahlin från den svenska spelstudion Coldwood Interactive som under E3-mässan visade upp det charmiga plattformsspelet Unravel.

NBC dumpar Donald Trump

Donald Trump
Film / Nyhet

Det stora amerikanska tv-bolaget NBC meddelade igår att man kommer att avsluta sitt samarbete med miljardären och presidentkandidaten Donald Trump efter det att han talat nedsättande om mexikanska invandrare i ett tal.

Det innebär att de båda skönhetstävlingarna Miss USA, som går av stapeln i juli, samt Miss Universum som hålls i januari nästa år inte kommer att sändas av kanalen. Sedan tidigare har USA:s största spansktalande tv-kanal och de två sydamerikanska programledarna som skulle hållit i Miss USA bojkottat tävlingen och Trump.

Trump beklagar att NBC inte kommer att sända tävlingarna till vilka han är en av ägarna och han hotar nu med juridiska åtgärder mot NBC och säger i ett uttalande:
"If NBC is so weak and so foolish to not understand the serious illegal immigration problem in the United States, coupled with the horrendous and unfair trade deals we are making with Mexico, then their contract violating closure of Miss Universe/Miss USA will be determined in court."

money.cnn.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen