Prylspaning på CES, del 1

Pryl / Mojänger

Dag tre av CES-mässan har precis dragit igång för mig och det är åter dags att gå några mil på mässgolvet för att få lite koll på hur prylåret 2014 kommer att se ut. Detta blir den första lilla spaningsartikeln av flera som jag kommer att skriva nu efter att jag har sett i alla fall majoriteten av mässan (den är dock så stor att det krävs minst en heldag till bara för att se allt).

En av de absolut mest framträdande trenderna på denna mässa är så kallad wearable tech, klockor och armband med mera som alla har olika funktioner som ska hjälpa dig i ditt liv. Redan innan mässan så har vi bland annat sett Samsung Galaxy Gear, Pebble och Sonys smarta klocka nå marknaden men här på CES finns det betydligt fler armburna enheter.

Jag har sett flera androidklockor som faktiskt är hela telefoner istället för att bara kopplas samman med din telefon och även om detta rent tekniskt är lite häftigt så tror jag få människor vill ha en liten 1,5 tum stor skärm som sin huvudenhet. Just det gör att alla klockmobiler i år kommer från okända asiatiska tillverkare.

Vad gäller smarta klockor så är det många som visar upp varianter liknande Samsungs och Sonys men det finns även väldigt många klockor med mer av en klockdesign men med ett par notifieringslampor eller ikoner som lyser upp när telefonen ringer. De flesta av dessa är inte speciellt avancerade men det är nog en funktion som räcker för några. En av tillverkarna som satsar på detta är Cogito vilken enligt mig är de företag som lyckats bäst med designen. Deras värre modeller kostar 150 euro och går att förbeställa på deras sajt redan nu.

Men nog om klockor, armband är även det väldigt hett och jag har här på mässan bland annat sett armband som mäter UV-strålningen så du vet när det är dags att leta upp skugga men det stora är förstås träningsarmband. Dessa armband finns redan nu att köpa i Sverige i form av exempelvis Fitbit men här på mässan finns det hur många konkurrenter som helst.

Vi ser även armband som LG:s nya vilket kopplas samman med ett par trådlösa hörlurar som kan mäta din puls via blodkärlen i öronen. Sony släppte ju även en liten pryl som man bland annat kan ha runt armen som sedan loggar allt du gör för att du enkelt ska kunna ta en titt hur ditt liv har sett ut.


Det är nog inget snack om saken att 2014 kommer vara året då smarta klockor och träningsarmband börjar ploppa upp här och där.

Leva med lava

Samhälle / Allmänt

I den här filmen får vi träffa invånare från Hawaii som bor i området Pahoa. Deras vardag är något annorlunda från många andras då de bor i ett område med ett pågående vulkanutbrott. Ett utbrott som sakta men säkert kommer närmare staden.

Utbrottet har pågått i 30 år och med andra ord går det sakta. Många har redan lämnat området. Men vissa har valt att bo kvar.

youtube.com +

YouTube testar 4k-video med 60 fps

Webb / YouTube

YouTube gjorde det möjligt i höstas att ladda upp videor med 60 bilder med sekund. Inom kort kommer det vara möjligt att lägga upp ultra högupplösta videor med samma framerate.

Redan nu har det dykt upp ett par testvideor på YouTube där den nya 4k/60fps-funktionen sätts på prov.

I videon ovan kan ni se hur en sådan video ser ut. Det krävs en hel del kräm från din dator, eller telefon, för att visa 4k-video och givetvis är det lite mer krävande för din enhet att visa en 4k-video i 60 bilder per sekund.

thenextweb.com +

Fredagsdansen

Video / Övrigt

I dag är det fredag och då skall man ut och dansa.

Bonusdans nedan.

www.youtube.com +

Frossa i Alienspel

Spel / PC

Det är snart påsk. Det är vår. Det är rent av dags för sommartid. Ljusare kvällar och härliga spirande känslor. Ett perfekt tillfälle, för alla mesiga människor liksom jag, att spela igenom en massa läskiga spel.

Just nu kör Steam en SEGA-rea vilket innebär att några Alienspel är nedsatta. Aliens vs Predator Collection, Aliens Colinial Marines och Alien Isolation är alla nedsatta med 75 procent. Bra deal.

Dessutom finns flera spel från Total War-serien med på listan samt Vikings, Shogun, klassiska Valkyria Chronicles och ett par Sonic-titlar.

Vill du slå på stort kan du plocka hem SEGA Super Bundle som innehåller närmare 100 små och stora spel till ett pris av 69,99 euro. Ordinarie pris är 326,97 euro.

store.steampowered.com +

Så här blir du Batman

Video / Kul

Break har gjort en film om hur man blir Batman. Och steg ett är att vara rik, och ha en herrgård. Aj då. Men okej, det går i alla fall att anamma Batmans uppdrag - att vara en superhjälte. Tips får ni i filmen ovan.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen