Prylspaning på CES, del 2

Pryl / TV

En stor trend man ser på CES-mässan är som jag tidigare skrev är att det finns smarta armband och klockor överallt. Det brukar betyda att vi kommer att se lika många prylar i den kategorin även i butik under året som kommer. En annan sak som vi utan tvekan kommer att få se mer av under 2014 är 4K eller Ultra HD som vissa väljer att kalla det.

Varje TV-tillverkare på hela mässan har flera TV-apparater med 4K-upplösning, allt från billiga apparater till skärmar som kostar många hundra tusen kronor. 4K ser fantastiskt bra ut och jag kan knappt vänta tills det blir standard, något som borde ske omgående om man litar på vad mässan ger för intryck.

Dock kan jag inte annat än undra över content då vi i Sverige knappt har HD-kanaler att titta på. Men å andra sidan, vem tittar på vanlig TV? Det är därför jag kan tycka att mässans största nyhet är att Netflix börjar streama i 4K samt att de från och med nu kommer att producera alla sina egna serier i den upplösningen. Jag vågar mig på en liten spådom om framtiden nu och säger att 2014 kommer att bli Netflix år för just nu gör de allt rätt. Nu väntar vi bara på att TV- och filmbolagen låter Netflix släppa nya serier worldwide och snabbt.

Nu tillbaka till TV-apparaterna. Som sagt så kommer det en uppsjö av 4K-apparater nu och om man är en sådan som gillar att köpa top of the line-prylar så kommer man utan tvekan köpa en 4K-TV om man köper ny TV i år för allas topmodeller har 4K-paneler i sig. Och som det står skrivet ovan så hittar man även TV-apparater för så lite som 10 000 kronor med 4K-paneler och om jag får ge ett tips så är det att köpa en 4K-TV om man ska köpa ny TV för så småning om kommer det bara finnas sådana och då vill man inte sitta där med en fullhd-tv för när/om materialet kommer så är det en stor bildskillnad.

De som gillar att visa bilder på sina TV-apparater bör verkligen köpa en 4K-apparat och efter att ha testat att spela på en 4K-skärm så vill jag knappt dra igång ett spel på TV:n hemma nu.

Men, och det är ett stort men, hur häftigt det än ser ut här så är ju materialet här noga utvalt och vi har just nu väldigt lite koll på om vi kan utnyttja en 4K-TV i hemmet de närmaste åren.

Sedan har vi som rubriken antyder så visar även flera tillverkare upp apparater med ännu högre upplösning men dessa är inte något som kommer att nå marknaden i år.

Samsung vill köra Tizen i annat än mobiltelefoner

Mobil / Samsung

Samsung vill bygga in det linuxbaserade mobiloperativsystemet Tizen i fler produkter än bara mobiltelefoner och vill nu göra det en del av det så kallade "Internet of Things" (IoT) [wiki].

Tizen lanserades av Samsung och flera andra företag som ett alternativ till Android 2012 men har än så länge mest dykt upp på ett fåtal mobiltelefoner, framför allt från Samsung, samt Samungs lite udda smartklocka Gear S.

Nu har dock Samsung tagit fram en ny SDK (utvecklingsmiljö) som utvecklare kan använda om de vill bygga in Tizen i smarta prylar som vi har i vårt hem.

gadgets.ndtv.com +

Trailer för S02 av The Moaning of Life

Film / TV-serier

Här har vi en längre trailer för den kommande andra säsongen av The Moaning of Life, en TV-serie där vi ser surgubben Karl Pilkington resa runt i världen.

The moaning of life 2 består av sex stycken entimmasavsnitt men när man börjar sända är oklart men någon gång i år skall det ske.

youtube.com +

August får Apple Watch-stöd

Mac / Apple Watch

Det smarta låset August har nu fått stöd för Apple Watch så om man vill känna sig både tuff och modern kan man nu öppna sin ytterdörr med klockan. På klockan kan man även se en lista på vem som kommit och gått genom dörren eller få en notis om när låset används.

Just nu är det oklart om Augusts smarta lås även kommer få stöd för Android Wear.

www.ubergizmo.com +

BMW inleder samarbete med EnLighten

Bil / BMW

BMW har som första bilmärke inlett ett samarbete med företaget Connecte Signals som står bakom appen EnLighten som håller koll på när trafikljus slår om från rött till grönt vilket kanske kan vara smidigt om man vill förbereda sig lite innan det är dags att dra iväg.

EnLighten [App Store] [Google Play] använder sig av GPS, bilens hastighet samt mobilnätet för att försöka förutsäga när ett trafikljus slår om från rött till grönt vilket givetvis innebär att det handlar om någorlunda kvalificerade gissningar och inget som är helt exakt.

När nu BMW och ConnectedSignals börjar samarbeta innebär det att EnLightens app kommer att vara förinstallerad i BMW:s datorsystem på vissa modeller.


via GizMag www.bmwusanews.com +

Ny email-scam om gratis Windows 10-uppgradering

PC / Mjukvara

Förra veckan släppte Microsoft WIndows 10 och låter användare som kör Windows 7 och Windows 8 att uppgradera till det nya operativsystemet helt gratis. Men nu i samband med releasen har ett gäng skurkar bestämt sig för att utnyttja situationen och har skickat ut scam-mail där de skriver att du har fått en gratis uppgradering av Windows 10 och det du behöver göra för att lägga vantarna på operativsystemet är att ladda ner den bifogade filen. Filen installerar inte Windows 10, utan installerar i stället så kallat ransomware som gör att hackare och diverse skurkar kan låsa alla filer på datorn och håller filerna låsta tills du har gett skurkarna pengar.

Om du vill uppgradera till Windows 10 så bör du göra det via de officiella kanalerna och om du får ett skumt mail med diverse felstavningar och konstiga tecken kan det vara värt att raders det rätt omgående.

www.windowscentral.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen