Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
19.6°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
44.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
85kg
+
Roger Åberg

Vi har kollat in Philips Aurea

Ambilight på en ny nivå

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Idag var vi och kolla in Philips senasteLCD- TV Aurea som vi har berättat lite om tidigare.

Aurea har en ny version av Philips klassiska ambilight-teknik som är mer aktiv än tidigare versioner. Ljuset som strålar ut från TV-apparatens sidor genereras av 126 lysdioder som sitter i 42 kluster runt TV:n och varje kluster har en röd, en grön och en blå lysdiod (RGB).

Med den aktiva bakgrundsbelysningen flyter ljuset som utstrålar från TV:n ännu tydligare och ljusets färg speglas ganska så exakt vad som sker på varje sektion av skärmens kanter. Det hela ger tittarupplevelsen ytterligare en dimension men till en början blev det nästan att man kollade mer på ljuset runt om TV:n än vad som faktiskt hände på skärmen. Jag antar dock att det är en vanesak. Trivs man inte med det går det att justera hur starkt ljuset ska vara eller helt enkelt stänga av bakbelysningen. Gör man det så är väl det i och för sig inte en Aurea man ska satsa på...

Aurea har stöd för HD-upplösningen 1080p, tre HDMI-ingångar samt inbyggda högtalare. Uteffekten på högtalarna är på 2x12W och det finns 12 små minihögtalare inbyggda på höger och vänster sida av TV:n samt två subwoofers som är placerade i apparatens nederkant.

Philips Aurea finns endast som 42-tummare och den kommer att släppas den 28:e september och priset kommer att landa runt 40 000 kronor.

RSS 9 kommentarer till artikeln
erix
förstår jag saken rätt att det alltså handlar om att det som händer i skärmens kanter visas utåt/bakåt på väggen? så om jag exempelvis ser på franska flaggan kommer ljuset på väggen vara blått i högerkant, vitt i mitten och rött till vänster?

jag är ledsen men jag hajar nog inte riktigt poängen, varför vill man ha det för? okej om det handlar om en interaktiv tavla som, som vi ser på artikelbilden, ska visa psykadeliska färgkombinationer men då är la ändå priset en aning tilltaget.
av erix, tisdag 18 september 2007 kl 14:43
Jaguar
"blev det nästan att man kollade mer på ljuset runt om TV:n än vad som faktiskt hände på skärmen" hehe Jag tror att sony har föstått hur mycket skit som visas på tv'n och därmer har de insett att de måste få tittaren att koncentrera sig på något annat än just det som sker på skärmen :)
av Jaguar, tisdag 18 september 2007 kl 15:40
LucasKrown
erix.. Njae det ska förstärka färgerna och stämningen i det man kollar på om jag har förstått rätt.

Jaguar.. Sony?
av LucasKrown, tisdag 18 september 2007 kl 15:53
Pekka
Jag har inte sett den i verkligheten men jag tror det blir för mycket.

Däremot tycker jag vanliga ambiligt 3d är väldigt trevligt, den med ljus som kommer ut från sidorna och där ramen är svart.
av Pekka, tisdag 18 september 2007 kl 15:56
Sådärja
Erix: Jag har tänkt detsamma, men du kommer att bli förvånad hur stämningsfullt det faktiskt är. Det ger en mycket trevlig känsla!
av Sådärja, tisdag 18 september 2007 kl 15:57
Wille Wilhelmsson
erix, ja, det är så det funkar. Jag tycker att det var mycket skönt men inte 40.000 kronor-skönt... :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 18 september 2007 kl 16:12
fanimej
enda gången tjejer tas med i pryl-sammanhang är när de måste stå och posera framför någon ny teknisk pryl som gubbar har tagit fram.... jag förstår inte grejen med det
av fanimej, tisdag 18 september 2007 kl 17:21
monsteras
jo, det gör du
av monsteras, tisdag 18 september 2007 kl 21:10
Äka
Extra dioder och skit är kass för miljön. Men WTF blir det bättre bild så?
av Äka, onsdag 19 september 2007 kl 08:47
Kommentera artikeln