Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har gått knappt 40 mil 
41.0°
+
Roger Åberg
0
Alla Playstations byggda i Lego
I små, små versioner 
42.4°
+
Roger Åberg
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
80kg
+
Roger Åberg

Jacka med inbyggd GPS-sändare för barn

När du vill ha koll på ungarna

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Brittiska Bladerunner har tagit fram en jacka för alla oroliga föräldrar som vill ha lite extra koll på barnen. Jackan har en inbyggd GPS-sändare med SiRF III chipset och det går att sätta upp gränser för var barnet kan gå. Om barnet lämnar det angivna området så får förälderna ett meddelande på sin mobiltelefon.

Det finns även två programmerbara knappar för snabbnummer på jackan. Den kostar motsvarande 3 300 kronor men köparen måste även prenumerera på en tjänst som kostar runt 130 kronor i månaden.

Vi vet att det har lanserats liknande tjänster för husdjur, framförallt hundar, i Sverige men hittills känner vi inte till någon tjänst som har koll på barnen här. Dock borde väl husdjurs-system även kunna användas på barn även om det kanske skulle kännas lite oetiskt för vissa.

RSS 11 kommentarer till artikeln
Piripicho
Känns som om det vore bra att hålla reda på sina barn istället... Dessutom är det ju knappast någon garanti att barnet behåller jackan på heller. Teknik kan aldrig ersätta föräldrarnas eget ansvar att ta hand om sina barn.

Barnet på bilden ser ju knappast ut att vara stor nog att få tillåtelse att gå någonstans på egen hand. Vet inte om jag håller mina barn för hårt, men det måste man nog tyvärr i dagens samhälle.

Kanske skulle vara bra att ha på tonåringar dock.. ;)
av Piripicho, tisdag 30 oktober 2007 kl 10:38
Piripicho
dubbelpost..
av Piripicho, tisdag 30 oktober 2007 kl 10:39
Koprofilisten
Var påstår de att tekniken skulle ersätta en förälders ansvar? Det är väl ganska självklart att det inte skulle vara så, det här kan vara ett hjälpmedel, ser inget fel i det. Vidare kommer saker alltid utnyttjas felaktigt på något sätt, men men det är så folk fungerar.
av Koprofilisten, tisdag 30 oktober 2007 kl 12:29
Piripicho
Det är ju precis det jag menar, folk kommer att använda det istället för att ta hand om sina barn, men du har helt rätt det står ingenstans. Det är bara jag som är cynisk.

När skulle det vara ett hjälpmedel? Ge mig ett bra exempel, för jag kan inte komma på något...
av Piripicho, tisdag 30 oktober 2007 kl 12:37
Wille Wilhelmsson
Det skulle kunna vara bra att ha på exempelvis ett dagis så att inte barnen smiter iväg på raster och liknande. Har ju hänt förut...
av Wille Wilhelmsson, tisdag 30 oktober 2007 kl 13:02
Piripicho
ok då, jag ger mig!! ;p
av Piripicho, tisdag 30 oktober 2007 kl 13:27
Superdude
Grymt, hoppas det utvecklas till andra kläder, som tröjor och liknande, inte lika troligt att barnet slänger av sig tröjan som att barnet slänger av sig jackan.
av Superdude, tisdag 30 oktober 2007 kl 16:35
Wille Wilhelmsson
Vi har tidigare skrivit om skor med GPS-sändare Walther. Se länk nedan.
av Wille Wilhelmsson, tisdag 30 oktober 2007 kl 16:38
Bojje
Har arbetat på ett dagis och varje torsdag hade vi den så kallade skogsfärden. Alla barn hade då en orange väst som är väldigt synlig, trots det så försvann det ALLTID minst ett barn så om de skulle utveckla det här vidare och använda det till reflexvästar så vore det ett väldigt stort lyft för både dagis och föräldrar. Konstigt nog så tog de aldrig av sig de där västarna =P Får barnen reda på att de kan hittas pågrund av västarna så tror jag dock att dem kommer ta av sig dem, barn gör allt för att gömma sig.
av Bojje, tisdag 30 oktober 2007 kl 17:50
Limani.se
Vad jag vet så är det bara UK som tillverkar/uppfinner sådana saker. Jag undrar hur uppfostringen ser ut hos dom??? Är dom för lata att hålla reda på sina barn så dom behöver gps-sändare???

BOJJE, jag håller med dig. På dagis/fritids skulle detta, enligt mig, vara en utmärkt sak.
av Limani.se, onsdag 31 oktober 2007 kl 11:07
Wille Wilhelmsson
Hur många barn tappade ni bort egentligen Bojje? Är de återfunna? ;)
av Wille Wilhelmsson, onsdag 31 oktober 2007 kl 11:16
Kommentera artikeln