RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.2°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Miljöpartiet säger nej till DAB-radio

Vill inte släcka ner FM-nätet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Miljöpartiet beslutade på kongressen man höll den här helgen att säga nej till införandet av det digitala radiosystemet DAB+ och att inte släcka ner FM-nätet till 2022.

Enligt MP:s kulturpolitiske talesman Nicklas Malmberg innebär det här i praktiken att man kommer att blockera införandet av DAB-radio under den här mandatperioden då han anser att regeringen inte kan gå emot ett kongressbeslut. Till SR:s Ekot säger Malmberg:
"Ja, ett kongressbeslut räcker naturligtvis för att stoppa det eftersom regeringen inte kan gå vidare med ett förslag som skulle gå helt emot ett kongressbeslut. I och med att MP har tagit ställning för att behålla FM-nätet så kommer FM-nätet att behållas så länge MP sitter i regering."
Sveriges Radio och kommersiella radioföretag i Sverige har under en längre tid försökt få regeringen att införa DAB+ som standard i Sverige och släcka ned FM-nätet till 2022. Dock så har detta mött häftig kritik från många tunga remissinstanser och väldigt få verkar se någon som helst allmännytta med att införa DAB+.