Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
42.1°
+
Frode Wikesjö
0
Nytt material från MGMT
Det här är Little Dark Age 
80kg
+
Bobby Green

Spot - GPS-sändare

För dig som hänger i skog och mark

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Spot Satellite Messenger är en nödsändare som kanske framför allt attraherar de som ofta är i skog och mark. Den är försedd med en GPS-sändare och via satellit kan den sända iväg användarens exakta position till vänner, larmcentral eller annat.

Sändaren skickar iväg ett meddelande med koordinater som mottagaren får tillsammans med användarens exakta position utmärkt på kartorna från Google Maps. Den är nog först och främst tänkt som en extra säkerhet för användaren men den går givetvis att använda för den som bara vill ha koll på sin rutt. Då den kommunicerar via satellit så funkar den, till skillnad från en del andra liknande produkter, även i områden som saknar mobiltelefontäckning.

Spot kostar cirka 170 dollar men det krävs ett abonnemang som kostar 100 dollar per år för att man ska kunna använda den. Utöver detta går det även att köpa till lite tilläggstjänster som till exempel auto-tracking.

RSS 1 kommentar till artikeln
Atari130XE
Men varför, varför måste alla sport/frilufts-prylar vara skrikorangea/gula och bulliga? Mycket förbryllad över detta fenomen..
av Atari130XE, lördag 03 november 2007 kl 00:54
Kommentera artikeln