m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
84.0°
+
Roger Åberg
0
Även BMW har fuskat med sina dieselbilar
Har nu erkänt trots tidigare nekande 
2.6°
+
Bobby Green
0
Vilken är den bästa gaffatejpen?
Det bör man ha koll på 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Davie504 spelar Deadmau5 "omöjliga" basgång
Ingenting är omöjligt 
209kg
+
Bobby Green

Vi har testat Moto 360 2

Andra generationen levererar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Under IFA-mässan presenterade Motorola ett gäng nya klockor i Moto 360-serien som kom med en hel del trevliga uppgraderingar som betydligt bättre design, fler storlekar och möjligheten att enkelt kunna byta armband. Efter att ha fått använda klockan ett tag känner jag att klockan är ett kliv i helt rätt riktning.

Klockan finns tillgänglig imed diametrarna 42mm och 46mm. Båda klockorna kommer med ett 18mm-band som du enkelt kan byta ut med armband med samma bredd. Sedan finns det en version för kvinnor som ligger på 42mm men har ett smalare armband på 16mm. Som vanligt låter Motorola användare bygga sin egen version av klockan och får välja storlek och färgkombinationer, men denna Moto Maker-tjänst är endast tillgänglig i USA.

Vi har testat den svarta 42mm-versionen med läderarmband och redan när jag fäster klockan på handleden känns den betydligt bättre än vad föregångaren gjorde. Det är inte längre en liten puck du sätter på armen, utan en riktig klocka. Fast en smart sådan med Android Wear. Det är helt enkelt en känsla man ska känna när man sätter på sig en klocka. Jämför vi läderbandet på Moto 360 med det som följer med Huawei Watch så ser bandet på Moto 360 lite billigare ut, men det är ett betydligt bättre läder än det som används på Huawei Watch. Det är mjukare och mer flexibelt vilket gör att klockan sitter stabilt på armen, medan Huawei Watch-lädret är hårt och aningen obekvämt i jämförelse. Armbandet är dock väldigt lätt att byta ut, så detta är egentligen ett ickeproblem.

Storleken på själva klockenheten är något som många verkar undra över. Klockan vi har testat har måtten 42 x 42 x 11,4mm och är rent storleksmässigt ett steg åt rätt håll jämfört med föregångaren. Tjockleken på 11,4mm kan vara ett problem om du ofta bär kläder som är smala vid handlederna, men har du sällan sådana kläder så är det ingen dealbreaker.

Hårdvaran i fråga är för det första en 1,37 tum stor LCD-display med en liten svart rem på undersidan där ett gäng sensorer sitter. Sedan drivs enheten av en Snapdragon 400 med en fyrkärnig processor på 1,2 GHz, 512MB ram och 4GB lagring och ett batteri på 300mAh. Det är alltså en rätt rejäl uppgradering från förra årets TI OMAP 3 med en enkärnig processor på 1GHz. Motorola Moto 360 är inte ensam med att köra Snapdragon 400 då en hel del andra klockor på marknaden också gör det, men av någon anledning känns Moto 360 segare vid vissa tillfällen när jag hoppat runt i gränssnittet, vilket aldrig hänt under min tid med varken Huawei Watch eller LG Watch Urbane. Utöver dessa väldigt få tillfällen så har Moto 360 levererat när det kommer till prestanda.

Motorola har med andra generationens Moto 360 lyckats rätt väl med att leverera en riktigt bra Android Wear-klocka. Men smakar det så kostar det, som man säger. Den 42mm-version som vi har testat kostar drygt 3 000 kronor i butik, vilket är dubbelt så mycket som vad föregångaren kostar för tillfället. Men för det dubbla priset får man en riktigt stabil klocka med bättre batteritid, snabbare hårdvara och helt enkelt en betydligt bättre upplevelse.

Erikhu
Hur fungerar Moto 360 2 som träningsklocka? Hur upplever ni batteritiden?
Som ren träningsklocka fungerar Moto 360 2 helt okej, men inte bättre än någon annan Android Wear-klocka. Du kan använda appar som Google Fitness och Runkeeper för att hålla koll på diverse löprundor och cykelturer. Om du vill hålla koll på din puls under träningsmomenten så är det bättre om du köper en extern pulsmätare då klockan endast mäter pulsen var tionde minut.

Batteritiden räcker drygt 1,5 dygn. 2 dygn om du stänger av klockan på natten. Det är inte lika bra batteritid som typ Pebble-klockorna, men ändå helt ok för att vara en Android Wear-klocka.

Siggelund
Kommer den gå att beställa efter egen design i Sverige som man kan göra i USA? Att bara ha två varianter i butik som man sett hittills är ju lite tråkigt.

Moto Maker, butiken där du kan designa din egen Moto 360-klocka, fungerar endast i USA och du kommer bara kunna köpa klockan i de färger som säljs. Förhoppningsvis kommer butikerna erbjuda Moto 360 i flera olika färger.

Marcus
Spontant undrar jag om den känns liten och om man i slutänden nästan bara använder klockan för att se vem som ringer/smsar och vad klockan är? Om så är fallet - är den värd slantarna? Sen undrar jag hur mycket ni stör er på the flat tire och om de ni visar den för reagerar på den samme- som ett mått i hur mycket uppmärksamhet det stjäl.

42mm-versionen av klockan känns betydligt mindre än föregångaren, vilket jag ser som en klar fördel. Själva användandet av klockan skiljer sig nog en hel del beroende på vem som använder den. Oftast kontrollerar jag Spotify via klockan och använder den som en minikontroll när jag tittar på Plex via Chromecasten. Utöver det så är det just att se vem som ringer, skriver meddelanden och mail.

För er som inte vet vad flat tire på Moto 360 är så är den svarta raden under displayen där Motorola har pressat in ett gäng sensorer som gör att klockan ska fungera som den ska med Ambient-mode och skärmens automatiska ljusstyrka. För många verkar det vara en rätt ful lösning och är en deal breaker, men som användare vänjer man sig väldigt snabbt och folk man visar klockan för reagerar väldigt sällan på den lilla svarta raden.

När det kommer till priset så är jag helt ärligt lite kluven. Förra generationen kostade runt 2 000 kronor, vilket var ett rätt högt men ändå rimligt pris. Denna generations Moto 360 kostar mellan 3 000 – 4 000 kronor beroende på vilken storlek, färg och band man vill ha. Det är rätt mycket pengar jämfört med första generationen och man får göra en bedömning om man vill lägga pengarna på en den nya Moto 360 som har en betydligt bättre design, batteritid och lite bättre funktionalitet. För övrigt kostar den första generationens Moto 360 drygt 1500 kronor i skrivande stund.

Läs mer
Även BMW har fuskat med sina dieselbilar
Har nu erkänt trots tidigare nekande 
2.8°
+
Bobby Green
0
Vilken är den bästa gaffatejpen?
Det bör man ha koll på 
44.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Falcon 9:s raketkåpa slog ner i havet
Oklart om den går att återanvända 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
E-sport kommer att omsätta över 7 miljarder kronor i år
Framtidsbransch? 
47.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Assistant får stöd för svenska inom några månader
På tiden! 
59.9°
+
André Stray
0
Observatoriemuseet i Stockholm räddas!
Har varit stängt sedan 2013 
55.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nintendo storvinnare på DICE Awards
Kammade hem åtta priser på galan 
41.9°
+
André Stray
0
Ett gäng ungar träffar en 101-åring
Kan de fatta att hon inte hade en iPad? 
41.3°
+
Bobby Green
0
Forskare utvecklar konstgjorda eldflugor
LED-lampor flyger runt i luften 
44.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Donald Trump skyller skolskjutning på film och spel
Party like it's 2000! 
-54.1°
+
André Stray
0
Cern ska flytta antimateria
Blir första gången man testar det 
49.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Storyn om Steven Avery fortsätter med Convicting a Murderer
Ska ge en annan vinkel på målet 
41.9°
+
André Stray
0
Android One även till dyrare telefoner
Garanterade uppdateringar och rent gränssnitt åt alla! 
46.4°
+
Roger Åberg
0
En till karaktär i Metal Gear Survive?
Det blir 10 dollar, tack! 
10.5°
+
André Stray
0
The Ring goes augmented reality
Det här kan nog vara lite otäckt 
45.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vyn från cockpit när flygplan lyfter från hangarfartyg
Mäktigt! 
51.4°
+
Roger Åberg
0
Bill Gates gissar pris på varor
Hur bra koll har världens rikaste person? 
42.2°
+
André Stray
0
Det här är Jon Olssons nya Audi RS6
Bröööööööööööööööööööööl 
45.7°
+
Roger Åberg
0
Pris och högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
Nästan 10 lax! 
25.0°
+
Roger Åberg
0
ARM vill bygga in SIM-kort i processorer
iSIM är tänkt att användas av IoT-grejer 
48.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nästa år kommer laptops med 5G
Intel gör som Qualcomm 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Blizzard överraskar med uppdatering till Warcraft III
Balansfix, widescreen-stöd och stöd för 24 spelare 
63.8°
+
André Stray
0
Kurzgesagt pratar om homeopatiska mediciner
Funkar det, egentligen? 
42.9°
+
André Stray
0
Mitsuoka uppdaterar modellen Himiko
En Mazda Miata med klassiskt utseende 
41.9°
+
Bobby Green
0
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.4°
+
Roger Åberg
0