Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
28.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
44.2°
+
Roger Åberg
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
81kg
+
Roger Åberg

Leksaksföretaget VTech hackat

Hacker kom över personinformation och bilder på föräldrar och barn

Bilder från VTechs hackade servrar
Foto: VICE Motherboard
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Leksaker

Förra veckan blev det känt att det Hongkong-baserade pryl- och leksaksföretaget VTech hade blivit hackade och att obehöriga hade kommit över personuppgifter samt bilder på föräldrar och barn som använt företagets molnbaserade tjänst Kid Connect.

Kid Connect är en tjänst som föräldrar via en app kan använda för att chatta och skicka bilder till sina barn via en tablet från VTech. Motherboard har varit i kontakt med personen som hackade Kid Connect och enligt den personen gick det någorlunda lätt att komma över personuppgifter samt lösenord till närmare fem miljoner föräldrar samt förnamnet, kön samt födelsedag på runt 200.000 barn. Förutom det ska hackaren kommit över tiotusentals bilder på barn och föräldrar samt chatloggar som lagrades på VTech:s servrar.

Personen bakom hacket säger till Motherboard att han inte planerar att släppa något av materialet han kommit över från VTech förutom det han släppt till Motherboard för att visa vad VTech lagrade för information på sina servrar. Hackern verkar mest upprörd över den mängd personliga information som företaget lagrat om sina kunder och säger till Motherboard i en krypterad chatt:
"Frankly, it makes me sick that I was able to get all this stuff. VTech should have the book thrown at them."


En av VTechs produkter som använder sig av Kid Connect