m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
47.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tyler, The Creator kör kontorskonsert
Det svänger ju 
87kg
+
Bobby Green

Styrkan i Predator 8 ligger i skärmen och vikten

Vi har testat Acers spelsurfplatta

Foto: Emmy Zettergren
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Under ett tag har jag nu testat Acers nya spelanpassade surfplatta Predator 8 som både på grund av sitt udda utseende och sin konstruktion med fyra accentuerade högtalare ska locka spelintresserade konsumenter. Frågan är om designen gör någon nytta och förstärker spelupplevelsen eller om det bara är udda.

Mitt svar är både och. Jag ska villigt erkänna att vibrationerna i spelplattan och ljudet som strömmar ut från de fyra högtalarna placerade i varje hörn faktiskt gör sitt för att öka spelupplevelsen. Dock uppskattar jag i högre grad vibrationerna som liksom vibrationerna i en handkontroll kan stärka en spännande upplevelse i ett spel om de används på rätt sätt.

Högtalarna är i sin tur lite dumt placerade, mest för att de faktiskt sticker ut från plattan, och gör att det blir svårt att hålla i den med två händer utan att det känns obekvämt. Hörnen kan lätt kännas väl kantiga mitt i handflatan och resultatet blir även att man delvis täcker två av högtalarna i princip oavsett hur man håller. Men känslan när de fyra högtalarna samverkar liknar ändå en sorts surroundkänsla, dock utan något större tryck i basen, vilket är ett trevligt tillskott. Personligen använder jag helst hörlurar när jag spelar på bärbara enheter och för mig blir högtalarna egentligen rätt onödiga. Men de som vill ha bra ljud på en surfplatta kommer med största sannolikhet ändå uppskatta Acers försök att ge spelare något extra.En av plattans stora styrkor ligger dock i dess låga vikt då den endast väger 350 gram och det är inga större problem att under en längre tid hålla plattan med en hand utan att bli trött i handleden. Det gör att jag gärna har med den i soffan både för att kolla på film och kanske spela några omgångar av Hearthstone utan att tröttna på att använda den. Däremot drar den ganska mycket batteri och vid slösurfande och lite filmtittande försvinner batteriet på ungefär fem timmar. Spelar man spel frekvent tar batteriet slut ännu snabbare.

En annan sak som imponerar är skärmen som är en åtta tums IPS-skärm med upplösningen 1920x1200 pixlar. Den känns riktigt skarp och färgerna är verkligen klara och starka. Det här gagnar användaren både i spel- och filmsammanhang och att använda plattan av den anledningen är riktigt njutbart.

Prestanda är en annan del som Acer satsat hårt på i den här surfplattan just för att den ska vara anpassad för mer kraftfulla Androidspel. Den är utrustad med grafikkortet Intel HD Graphics x7, två gigabyte RAM, 32 gigabyte lagring och processorn 2,4 GHz Intel Atom x7-Z8700 (quad-core). Prestandan gör också helt klart sitt jobb. Spelen flyter smidigt och det är helt enkelt en kraftfull surfplatta i litet format.

För att sammanfatta tycker jag ändå att Predator 8 i helhet är trevlig att använda även om den har en lite udda form som man antingen kommer att anamma och trivas med eller inte gilla alls. Att klämma lite på den innan ett eventuellt inköp är med andra ord rekommenderat men den bjuder på både bra prestanda och en riktigt högpresterande skärm för sina 3500 kronor. Är man dock ute efter en surfplatta i samma prisklass som klarar längre användningssessioner bör man nog också titta på andra alternativ med bättre batteritid liksom Apple iPad mini 4 eller Samsung Galaxy Tab S2 på åtta tum.

Läs mer
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
47.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Fler badhus inför mobilförbud
Skärmfritt i Uddevalla 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Simon Stålenhags bok Passagen blir film
Svensk scifi-konstnär åker till Hollywood 
61.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
18-åring döms för överbelastningsattacker
DDoS:ade Nordea och Swedbank 2015 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Square Enix-chef vill inte ha mikrotransaktioner i konsolspel
Mikrotransaktioner passar bättre i mobilspel 
51.7°
+
André Stray
0
Formationsflygning med över tusen drönare
Precision i Kina 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Samsungs Bixby-högtalare ryktas släppas tidigt nästa år
Någon gång under första halvåret 
34.2°
+
André Stray
0
Grid girls kan vara på väg bort från Formel 1
Utdaterat koncept 
49.6°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.1°
+
Roger Åberg
0