Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Skala upp med Gefen Home Theater Scaler Plus

När endast 1080p är gott nog

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Gefen har släppt en ny maskin som har möjligheten att skala upp diverse videokällor till HD-upplösningar på upp till 1080p.

Det finns två coaxial-ingångar, två optiska ingånger, två HDMI-ingångar och fyra ljudingångar så det mesta ska gå att koppla in till den här boxen, inklusive HD-DVD- och Blu-ray-spelare samt Xbox 360 och Playstation 3. I boxen hittas bland annat två processorer som tar hand om uppskalningen av videomaterial i realtid.

Gefen Home Theater Scaler Plus kommer att kosta cirka 500 dollar och levereras med en HDMI-kabel samt elaggregat. Hur bra de här uppskalningsgrejerna egentligen funkar har jag tyvärr ingen erfarenhet av men om någon av er läsare har något intressant att säga i saken så står kommentarerna till ert förfogande.

RSS 7 kommentarer till artikeln
Netzach
Frågan är väl om den själv rättar till den lilla fördröjning (några få ms) som brukar koma av uppskalning, eller man man förväntas göra det själv på ens stereo.
av Netzach, torsdag 13 december 2007 kl 13:21
Kirtap
Mac Mini :)
av Kirtap, torsdag 13 december 2007 kl 13:45
dnl
Netzach: En fråga som besvaras om man följer länken :-)

Men hur är det med uppskalning egentligen? Jag har inte riktigt hoppat på HD-tåget själv. Det känns som om det rimliga vore om TV-apparaterna själva skalade upp, men de gör alltså ett tillräckligt dåligt jobb för att motivera såna här lådor?
av dnl, torsdag 13 december 2007 kl 16:52
Cure
dnl: De använder patenterad CSI-teknik. Oändlig uppskalning med oändlig skärpa.
av Cure, torsdag 13 december 2007 kl 18:44
spanarn
HD-uppskalning är naturligtvis helt förkastligt jämfört med äkta HD-material. Men det finns ändå en poäng med såna här apparater, och det är att billiga platt-tv-apparater sparar in på precis den här typen av chip, så vanlig TV kan se riktigt jävla rutten ut på den, medans HD-materialet är strålande. Så istället för att lägga 5 lök på den här boxen, lägg 5 lök extra på en bättre TV, alternativt köp en riktigt billig skit-TV som är HD Ready och använd den här boxen till att skala upp ditt material. Själva panelen är nästan samma i alla apparater, det är dessa chip som sätter en stor del av priset.

edit: varför i helskotta skulle man vilja ansluta en Blu-ray-spelare till en sån här apparat? Den spottar ju redan ut äkta 1080p! Detta är endast användbart för föregående generationer av apparater, typ DVD, SDTV, PS2 etc.
av spanarn, torsdag 13 december 2007 kl 21:33
President
Köp ett förstoringsglas till alla som ska titta på TV:n istället, lika bra och mycket billigare.
av President, torsdag 13 december 2007 kl 23:56
kainen.se
spanarn: tjaa... om man spelar Blue-Ray eller HD-DVD filmer som ligger lagrade i 720p så kanske denna uppskalning är bättre än den inbyggda i tvn/spelaren.
av kainen.se, fredag 14 december 2007 kl 10:59
Kommentera artikeln