Kontrollcentret i iOS 11 stänger inte av Bluetooth eller Wifi
It's a feature 
25.8°
+
André Stray
0
Äntligen är det dags för inspelning av Avatar 2
Drar igång nästa vecka 
41.6°
+
Emmy Zettergren
0
Foo Fighters åker bil med James Corden
Är Carpool Karaoke tillbaka där det hör hemma? 
83kg
+
Bobby Green

DEFCON 2017 Robot öppnar kassaskåp på en halvtimma

Man får den säkerheten man betalar för

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

I helgen arrangerades den stora hacker-konferensen DEFCON 2017 i Las Vegas och på ett av föredragen visade företaget SparkFun Electronics upp hur de med hjälp av en robot kunde ta sig in i ett kassaskåp på en halvtimma.

Det handlade om ett kassaskåp från företaget SentrySafe vars lås i teorin har en miljon olika kombinationer. SparkFun hade dock upptäckt vissa svagheter i låsmekanismen, bland annat så verkar låset ha kompenserat för vissa människors fumlighet, vilket innebar att låset i praktiken endast hade cirka tusen olika kombinationer.

Detta gjorde att man med hjälp av en hemmabyggd robot som kostade cirka 200 dollar att bygga kom fram till att låsets kombination var 51.36.93. En del av SentrySafes modeller är även försedda med ett fysiskt lås men detta ska gå att dyrka upp med en vanlig BIC-penna.

Ni kan kolla in en film på när SparkFun knäcker SentrySafes lås på DEFCON 2017 på länken nedan. I klippet ovan hittas ungefär samma sak där SparkFun tidigare den här månaden demonstrerar för Wired hur man knäckte SentrySafes lås på en mindre av deras modeller.

Kassaskåpet från SentrySafe som SparkFun lyckades låsa upp kostar bara 160 dollar så jag antar att man får ungefär den säkerheten man betalar för om man köper ett sådant.