m

Prylar på MacWorld Expo 2008

Som inte kommer från Apple

Pryl / Övrigt

Häromdagen var vi ju och kollade in Apples Keynote samt tallade en hel del på MacBook Air och de nya produkterna som presenterades då.

De här senaste två dagarna har vi vandrat omkring på MacWorld och kollat in vad mässan har att erbjuda i övrigt. Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp.

Givetvis fanns det fodral och dockor till iPod och iPhone i mängder men vi hittade även lite andra prylar. Hoppa vidare under "Läs mer" för att ta del av lite av de grejerna som fanns. Och det handlar absolut inte bara om Mac-relaterade grejer så även ni som inte kör Mac kanske kan hitta något roligt.

Parat Solutions presenterade de här batteriladdarna till iPods vilken säkert känns som ett givet köp om du har runt 15 till 30 iPods liggande som du skulle vilja ladda samtidigt. Skämt å sido. Den tänkta målgruppen är skolor, museum och liknande.

Med iRecord spelar man enkelt in sina tv-program eller musik direkt på en iPod, extern hårddisk eller USB-minne. Runt 200 dollar styck kostar de.

Det drällde som sagt om iPod-dockar och här är en av de lite snyggare. WestaLifes Ladybug har inbyggd subwoofer och drivs på det vanliga nätet eller fyra stycken AAA-batterier. Runt 120 dollar kommer grundmodellen att kosta.

Jag fick för första gången se lagringsroboten Drobo och NAS:en DroboShare på riktigt som jag tidigare nämnt i några artiklar.

Ett enhands-tangentbord från FrogPad.

EA:s kommande "Leka Gud"-spel Spore som jag tror kan bli riktigt grymt.

Dansande USB-skrivbordskamrater samt en Panik-USB-knapp nedan.

Ytterligare en iPod-docka. Lite udda utseende.

Högtalarna Audioengine 5 som har inbyggd laddare för iPod, WiFi-stöd och inbyggd förstärkare. Runt 350 dollar paret kostar de.

Macworld Napping Lounge var ett skönt ställe där man kunde smita in och vila i en slags kokonger när man kände sig lite trött. Kokongerna kommer från MetroNaps

En uppvärmd dyna att ha framför tangentbordet för att värma upp handlederna. Den kändes ganska så skön att använda men jag hade föredragit om den drevs via USB. Som det är nu så måste man koppla in den på vanliga nätet. En ThermalRest kostar cirka 60 dollar.

Hoodman är för dem som använder datorn ute i solen eller helt enkelt inte vill att personen bredvid ska se skärmen. De finns i flera storlekar och kostar cirka 35 dollar.

En lite maccigt designad kortläsare. Progear-G5 klarar av 28 stycken olika minneskortsformat och kostar cirka 40 dollar.

MacWorld Expos antagligen meningslösaste produkt. Eller?

Motivlackade externa hårddiskar från Western Digital.

Vi kollade in mac-tableten Modbook från Axiotron som tydligen är redo för marknaden nu.

De flesta klagomål jag har hört från iPhone-användare har handlat om batteritiden. Nu kommer dock företaget FastMac med ett tillbehör de döpt till "iV" vilket ger iPhonen 24 timmars taltid eller 21 timmars videokollnings-tid. Som bonus har man även byggt in en ficklampa på baksidan som även går att använda som "blixt" när man fotar i dålig belysning. 80 dollar styck kostar de. Inte de snyggaste grejerna i världen men säkerligen väldigt användbart för iPhones-ägare.

En iPod-docka med tillhörande högtalare som ser ut som en gammal jukebox. En Jukebox Station kostar 600 eller 700 dollar beroende på om man vill ha enfärgad eller trefärgad belysning.

Smart batteriladdare för iPods från Griffin. Perfekt för familjen om många i hushållet har iPods eller iPhones. 70 dollar får man ge för en PowerDock.

En mus där man flyttat scrollhjulet så att detta istället kontrolleras via tummen.

LapDome är ytterligare en produkt för att utomhusanvändare ska kunna se skärmen i solljus. Den är formad som ett tält och känns lite corny. Men, men...

Gefen visade upp en mäng med kablar och switchar för diverse ändamål. Här kan ni bland annat se lite HDMI-switchar samt deras trådlösa fyraportars USB-hub.

Ja, just det, vi hade ett Macfeber-meetup här i San Francisco igår kväll med. Det var jag plus två andra macfeber-läsare. Det blev tapas på Cha-cha-cha i stadsdelen the Mission som följdes av fest på nattklubben Club Six i crack-kvarteren och sen avslutade vi det hela på den enormt stora irländska puben Fooleys. STORT! :)

Läs mer
RSS 20 kommentarer till artikeln
t K
"Motivlackade externa hårddiskar från Seagate. "

De är från Western Digital.
av t K, fredag 18 januari 2008 kl 05:41
Wille Wilhelmsson
Ah, miss av mig t K. Uppdaterar artikeln. tack!
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 07:16
OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?
av OzzieWild, fredag 18 januari 2008 kl 07:59
Ola Carlsson
Jag tänkte på en grej Wille (som kanske besvarats i någon annan artikel)

Du har ju sagt att du ska köpa en mac när de släpper en ultraportabel. Hur blir det? Är det så att du redan har beställt en Macbook air?
av Ola Carlsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:03
Husak
Snälla! Skicka en macsnubbe nästa gång. Inte för att vara sådan, men Wille säger ju själv att han inte är intresserad av macmjukvara, det hade varit roligare om Roger åkte till MacWorld, han är ju liksom macsnubbe....
av Husak, fredag 18 januari 2008 kl 08:25
Wille Wilhelmsson
Nej, Ola, jag har inte beställt en ännu. Jag kan säga att jag hade hoppats på ngt med en lite mindre skärm men är som jag tidigare skrivit rätt imponerad av att apple har lyckats få in en 13 tums skärm i en maskin med samma vikt som min nuvarande (fujitsu siemens) har och den har bara en en 10-tums skärm.

Det är inte helt omöjligt att det blir en Air för mig. Jag kan tycka att den är lite för dyr dock. Men jag återkommer nog i den här frågan. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:28
Wikander
"Självklart är det en faslig massa mjukvara till Mac som visas upp men då jag inte kör Mac själv kändes det mindre intressant och jag fokuserade på hårdvaran som visades upp. "

Hur kan du få skriva och jobba för macfeber om du inte kör mac själv, och finns det ingen bättre lämpad på macfeber som isf kör mac och som kan kolla på mjukvaran också. Och varför (ursäkta uttrycket) i helvete kör du inte mac???


av Wikander, fredag 18 januari 2008 kl 08:31
Wille Wilhelmsson
OzzieWild, det var rätt lugnt. Macfeber-läsaren Johan körde oss dit i sin bil och sen tog vi taxi där ifrån. Man såg en del rätt trasiga människor när vi stod i kön till club 6 men när vi väl kom in var det bara galore! :)

Jag försökte få med mig Roger Husak men det funkade inte rikgit. Vi ska dock göra vårt bästa tills nästa år! Och vem vet, nästa är kanske jag med är "macsnubbe". :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:32
Wille Wilhelmsson
Wikander, jag var primärt här för CES-mässan i las vegas förra veckan och tog Macworld-mässan lite mer som en bonus då den ändå var i närheten. Vi (feber) har inte riktigt samma budget som många andra så det är inte helt lätt att skicka folk kors och tvärs över världen för att täcka in mässor. Men vi gör vårt bästa! :)

Sen hoppas jag givetvis att macfeber-redaktörerna hemma i Sverige gör sitt bästa för att ge er nyheter om ny och intressant programvara. Jag var som sagt där mest för prylarna.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 08:39
kak
"OzzieWild
LOL hur var det att klubba i crackkvarteren?"

Ha, ha, ha!
Mycket crap bland mactillbehören måste jag säga.
av kak, fredag 18 januari 2008 kl 08:42
Wille Wilhelmsson
eh, jag var där awakeFromNib, såg du inte fotot överst i den här artikeln. Det var där Drobo var, bland annat. :)
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:07
Arru
Jag håller med många andra kommentarer, har verkligen inget mot Wille men det blev lite för mycket crappy USB-grejjor och för lite program, marknaden för mac-exklusiva program håller ju äntligen på att ta fart igen! Lite som att åka på en vinmässa och sen bara prova alla smakerna på läskautomaten i entrén…
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:13
sandholm
LapDome LapDome LapDome som jag har sökte efter något liknande, jobba som fotograf och att se vad man har på skärmen är ett hel€#"e ibland även med de huvor som man har, dock ser denna uta att täcka upp väldigt bra. Om två veckor ska jag fota vid eiffeltornet och då ska den testas.

tackar ;)
av sandholm, fredag 18 januari 2008 kl 10:18
Wille Wilhelmsson
haha, ja, true Arru, men som jag sa ovan så hoppas jag att de riktiga Macfeber-redakörerna tar hand om de nya intressanta programvarorna. Jag var nöjd över att se att Sphore kommer till Mac då det är ett spel jag följt sedan Tokyo Game Show 2006.
av Wille Wilhelmsson, fredag 18 januari 2008 kl 10:20
Arru
En sajt som har lite mer relevant bevakning av MacWorld expo detta år är Ars Technica, kolla:
av Arru, fredag 18 januari 2008 kl 10:21
Voj:D
Det är en longlasting dröm att någongång kunna åka till MacWorld och bland annat se Steve. Det enda som oroar mig lite är risken att övertrasera kreditkortet :D. Sååå mycket prylar jag vill ha.
av Voj:D, fredag 18 januari 2008 kl 11:42
Allan Rubin
oj,om det var en av de snyggaste ipod dockorna så vill jag se de som var fula
av Allan Rubin, fredag 18 januari 2008 kl 14:21
zatrat
Wille, jag gillar dej!
Jag tycker det var skitbra att INTE skicka en macskalle. Respekt!
av zatrat, fredag 18 januari 2008 kl 16:38
p2d
Värst vad alla ska klaga på stackars Wille... Jag tycker han gjorde en kanoninsats att överhuvudettaget åka till Macworld..

Dessutom tycker jag det är lite kul att få en PC-användares syn på macworld. Alla andra siter har ju gott med nyheter kring mjukvara till exempel..

Dock hoppas jag att Wille köper en Air och kan rapportera från Macworld som "riktig" mac-användare nästa år!

Kom igen nu Wille! Köp Macbook Air.. Det finns ingen anledning att vänta och du vet att du vill ha en! Roger: Säg till honom ;)
av p2d, fredag 18 januari 2008 kl 17:28
Wikander
Ok, tack Wille Wilhelmsson då förstår jag. Tack för ditt svar. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå varför du kör PC. ;P


av Wikander, söndag 20 januari 2008 kl 10:18
Kommentera artikelnNu får saudiska kvinnor köra bil själva
Landet blir lite mer modernt 
41.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hejdå Vinnie Paul
Panteras andre grundare har knallat vidare 
33.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Piratar man spel kan man bli bannad från online-spel på Switch
Nintendo vill att vi köper deras spel 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Paul McCartney sjunger lite karaoke i bilen
Med James Corden 
45.1°
+
Roger Åberg
0
Youtube börjar med betalt medlemsskap
Går i Twitchs fotspår 
17.3°
+
André Stray
0
Nintendo hyllar cross-play i ny reklamfilm
Det är roligare att göra saker tillsammans! 
48.9°
+
André Stray
0
Ozark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
59.0°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
11.1°
+
Roger Åberg
0
Adam Savage hänger med Onewheel
Bygger egen elbräda 
41.5°
+
André Stray
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
29.9°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
46.1°
+
André Stray
0
Google fixar bättre kontohantering i Android
På tiden! 
42.0°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
22.0°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
50.0°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
31.3°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
49.7°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
31.1°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
32.5°
+
André Stray
0