USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
31.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.7°
+
Frode Wikesjö
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
77kg
+
Roger Åberg

Billigare OLED-teknik från GE

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

GE Global Research har demonstrerat en teknik som ska göra det betydligt billigare att ta fram OLED-paneler i framtiden.

OLED (Organic Light Emitting Diode) är en slags lysdioder som kan användas till bland annat bildskärmar, TV-apparater och liknande. En av de, på senare tid, mest omtalade produkterna som använder sig av OLED-skärmar är tangentbordet Optimus Maxmimus.

Med den nya produktions-tekniken som GE presenterade ska det bli möjligt att "skriva ut" OLED-paneler i en skrivare till en förhållandevis låg kostnad. Exakta kostnadsbesparingar och exakt hur själva tekniken fungerar är det dock än så länge rätt så sparsmakat med detaljer kring.

Hur som helst. Kul om det blir billigare. Jag är i dagsläget inte helt sugen på att hosta upp 370 euro för ett Optimus Maximus-tangentbord men hade gärna haft ett...

RSS 5 kommentarer till artikeln
St3roid
370€ för ett optimus? jag trodde det kostade 8-10k med alla knappar som skärmar?


av St3roid, onsdag 12 mars 2008 kl 15:33
Newton
Har det inte snackats om att OLED vore grymt för vanliga skärmar om det var lite billigare också? Har för mig att tekniken sades kunna producera grym svärta eller nått sånt. Sjuka kontraster.

Blandar jag ihop det med något annat?
av Newton, onsdag 12 mars 2008 kl 17:08
timswe19
OLED Har en skärpa på nån miljon då ljuset kommer från själva färgdioderna. Tunnare skärmar och toppkontrast är de främsta fördelarna. Creatives Zen V mp3 spelare har OLED skärm, vilken ger fina bilder.
av timswe19, onsdag 12 mars 2008 kl 17:16
thunander
Är inte det där AMOLED?
av thunander, onsdag 12 mars 2008 kl 19:07
Ragge
St3roid: Det kan nog stämma, om inte ännu lite till

Om du tar upp priset på tangentbordet som 370€ så är det inte relevant att nämnas i denna artikel, eftersom man då får vanliga knappar
av Ragge, onsdag 12 mars 2008 kl 20:47
Kommentera artikeln