m

Ellion HMR350 - mediacenter med HD-stöd

Liten och smidig

Pryl / Övrigt

Ellion kommer snart med ett nytt mediacenter som ska kunna anslutas till TV, dvd, digtalbox, dator och det finns möjligheter att spela in material från dessa källor samt att visa upp materialet som finns på anslutna datorer och hårddiskar.

Den har stöd för HD (1080i) och klarar av att skala upp material som ej är i HD till upplösningen 1920x1080 pixlar, timeshift och timer-funktion för inspelning. Det finns stöd för videoformaten MPEG 2 , Xvid, DivX, mkv och WMV. Det verkar finnas anslutningar för de flesta A/V-apparater som hittas i ett hem samt USB-ingång om man vill ansluta en extern hårddisk direkt till spelaren. Det går även att montera in en 3,5 stor hårddisk på upp till 1TB. 10/100Mbps nätanslutning ingår och WiFi-adapter finns som tillval.

Ellion HMR350 släpps inom kort på den svenska marknaden och kommer att kosta cirka 2 500 kronor utan hårddisk och vill man exempelvis ha en inbyggd hårddisk på 500GB blir priset cirka 3 600 kronor. Under "Läs mer" hittar ni hela pressreleasen.

Pressrelease 080402
Spela in TV-program eller videofilmer på hårddisk med Ellions nya HD Mediaspelare, HMR350. Inspelningar från Digital Videokamera, Videobandspelare eller Digitalbox kan därefter avnjutas uppskalade till 1920x1080 via det inbyggda HDMI gränssnittet.

HMR350 är produkten som knyter samman datorer och nätverksdiskar med TV och HiFi anläggningen i hemmet. Med den här produkten behöver man inte längre bränna ner sina filmer på DVD, eller ödsla tid på kopiering av mediafiler mellan olika enheter. Ellion HMR ansluts med fast eller trådlöst nätverk till hemmets datorer och eventuella nätverksdiskar. Därefter kan den spela upp filmer, bilder och musik, som finns lagrade var som helst i nätverket, på TV eller stereoanläggningen.

HMR350 är riktigt bra på att spela upp filmer i olika filformat, med upp till 1920x1080i upplösning, men den har även en inspelningsfunktion som gör att den skiljer sig från konkurrenterna på marknaden. Digitalbox eller Video ansluts till mediaspelarens SCART eller Video-In (RCA) kontakt och Digital Videokamera ansluts till DV-in kontakt. Uppspelning från Videokameran kan styras med hjälp av mediaspelarens fjärrkontroll.

En nyhet i HMR350 är att den har timer-funktion för att programmer TV-inspelningar i förväg. Vid inprogrammeringen anges datum, starttid, inspelningslängd och vilken av de 5 olika inspelningskvalitéer som skall användas för inspelningen. Därefter kan man sättas mediaspelaren i standby-läge i väntan på att programmet skall börja. Tack vare SCART och Video-in anslutning kan man spela in från de flesta digital-TV-boxar, oavsett om de är för Satellit-, Marksänt-, Kabel- eller Bredbands-TV. Inspelningar kan redigeras direkt i mediaspelaren som har funktioner för att klippa bort sekvenser, dela upp inspelningar, slå ihop, byta namn, etc. En inspelning kan kopieras till nätverksenhet eller dator direkt från HMR och sparas i MPEG2 format.

Förutom inspelning av TV-program finns även TimeShift-funktion. Med HMR inkopplad mellan digitalboxen och TV kan man enkelt pausa och snabbspola i TV-program under direktsändning. Genom att aktivera TimeShift i mediaspelaren så buffras TV-programmen på hårddisk.

Inspelning och TimeShift för TV-program kan sparas till en extern USB-disk eller till en inbyggd disk om man föredrar det. HMR350 kan användas utan egen hårddisk, men det går att installera en standard 3.5” SATA disk, med upp till 1TB lagringskapacitet i spelaren.

HMR350 har inbyggd 10/100Mbps nätverksanslutning och kan som tillval utrustas med adapter för WLAN. Många användare vill spela upp filer från dator eller nätverksdisk direkt på TV, utan att behöva kopiera filerna till en DVD eller till hårddisken i mediaspelaren. För att undvika strul med brandväggar, delade mappar etc., har Ellion HMR en funktion för att lägga in ’genvägar’ till nätverksenheter. Genom att lägga in användarnamn, lösenord och ip-adress till aktuell enhet garanteras man alltid tillgång till aktuella filer.

HMR350 kan spela upp högupplösta och standardupplösta filmer i formaten MPEG 2 , Xvid och DivX direkt i spelaren och i formaten mkv och wmv med hjälp av realtidskonvertering i en PC. För konverteringen ingår programmet Transcode-server som automatiskt startar konverteringen när mediaspelaren startar uppspelningen av en filmfil i de formaten.

Ellion HMR är inte en portabel mediaspelare i ordets rätta bemärkelse, men den är enkel att fylla med sina mediafiler och ta med till sommarstugan eller på semestern. Har man en välutrustad bil med ordentligt AV-system, kan man även ansluta mediaspelaren till det.

Ellion HMR350 finns för leverans nu och kostar cirka 2600:- utan hårddisk och ca 3600:- med 500GB hårddisk. Mer information om produkten kommer att finnas på http://www.digilive.se

Läs mer
RSS 8 kommentarer till artikeln
Jaxie
Ser väldigt bra ut på specen men om man googlar på den och läser första bästa recension så skulle jag nog passa..

www.avforums.com
av Jaxie, onsdag 02 april 2008 kl 14:05
Wille Wilhelmsson
Ja, det var ju verkligen inget vidare bra betyg...
av Wille Wilhelmsson, onsdag 02 april 2008 kl 14:20
macke
det ær væl som alla andra liknande produkter, aldrig klar vi lanseringen, utan kræver några FW updates innan den fungerar.
av macke, onsdag 02 april 2008 kl 16:13
kvadden
Uh, varför inte satsa på att få den att fungera med 1080p redan från början istället? Att tjafsa med 1080i är ju redan andra på marknaden som gör, dock få som får till 1080p. Dom kanske inte sett anstormningen till popcorn hour?
av kvadden, onsdag 02 april 2008 kl 16:19
aengel
Är den inte lite lik tvixboxen i sitt fyrkantiga utförande?
av aengel, onsdag 02 april 2008 kl 18:30
Wille Wilhelmsson
Helt olik är den ju inte iaf... :)
av Wille Wilhelmsson, onsdag 02 april 2008 kl 19:04
aengel
Å andra sidan så är det ju inte direkt så att Canman har patent på fyrkantiga lådor heller..

Skulle dock antagligen hellre ha TViX än Ellion..
av aengel, onsdag 02 april 2008 kl 21:03
Osquar
Suck - ska gammaldags teknik verkligen va cool? När kommer nån som vågar göra en box som kodar till mpeg-4 och inte är bunden till en viss operatör/distributör?

Chips har funnits länge, t.ex. i Archos PMPs, men tillverkarna är rädda för att bli stämda av upphovsrättsindustrin har jag hört under flera år nu..
av Osquar, torsdag 03 april 2008 kl 04:52
Kommentera artikelnOzark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
47.4°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
21.5°
+
Roger Åberg
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
32.9°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
42.3°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
25.3°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
46.2°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
33.0°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
48.0°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
31.6°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
33.0°
+
André Stray
0
Steams sommarrea bara några timmar bort
Bara att börja tänja plånboken 
42.1°
+
André Stray
0
Star Wars-spinoffer har lagts på is
Efter Solo-floppen 
45.0°
+
André Stray
0
Dålig läppläsning av herrarna Trump och Jong-Un
Känns rimligt att det var det här som sades 
46.5°
+
Roger Åberg
0
En närmre genomgång av Volvo S60
Denna gång utan svengelska 
43.2°
+
Roger Åberg
0
Virvelringar som kolliderar
Vackert och tidsödande 
49.6°
+
Roger Åberg
0
Videofrossa: Nya Volvo S60
Se den på vägen, syna den och se den i fabriken 
44.4°
+
Roger Åberg
0
Lite gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden
Ser bra ut! 
43.2°
+
André Stray
0
Det här är nya Volvo S60!
Första Volvon som tillverkas i USA 
55.6°
+
Bobby Green
0
Matt Damon kommer att spela Carroll Shelby
Ny film om Fords Ferrari-fight på gång 
42.9°
+
Bobby Green
0
Nu kan du beställa Nokia 8110
Banantelefonen i ny version 
51.3°
+
Roger Åberg
0
Snubbe kör båt över grusväg
Alla sätt är bra utom de dåliga 
48.1°
+
Bobby Green
0
Utvecklare får egna profilsidor på Steam
Få en bättre överblick över spelkatalog 
47.4°
+
André Stray
0
John Cena och Ford har kommit överens
Efter det att John sålde sin GT i förtid 
41.4°
+
Bobby Green
0
Instagram verkar släppa IGTV idag
Dags att slå hårt mot Youtube? 
30.8°
+
André Stray
0
Escape from Monkey Island finns nu på GOG.com
Samla hela spelserien! 
42.1°
+
André Stray
0
Patentritningar visar BMW 8-serie Gran Coupe och cab
Fler versioner är på väg 
33.0°
+
Bobby Green
0
Star Trek: Discovery-skaparen jobbar på fyra Star Trek-serier
Picard kan återvända! 
46.2°
+
André Stray
0