Kakadua skäller på hundar
Voof! 
54.9°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.5°
+
Roger Åberg
0
Härlig cover på Smells Like Teen Spirit
Framförd av The Voice-vinnare 
81kg
+
Bobby Green

Ellion HMR350 - mediacenter med HD-stöd

Liten och smidig

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Ellion kommer snart med ett nytt mediacenter som ska kunna anslutas till TV, dvd, digtalbox, dator och det finns möjligheter att spela in material från dessa källor samt att visa upp materialet som finns på anslutna datorer och hårddiskar.

Den har stöd för HD (1080i) och klarar av att skala upp material som ej är i HD till upplösningen 1920x1080 pixlar, timeshift och timer-funktion för inspelning. Det finns stöd för videoformaten MPEG 2 , Xvid, DivX, mkv och WMV. Det verkar finnas anslutningar för de flesta A/V-apparater som hittas i ett hem samt USB-ingång om man vill ansluta en extern hårddisk direkt till spelaren. Det går även att montera in en 3,5 stor hårddisk på upp till 1TB. 10/100Mbps nätanslutning ingår och WiFi-adapter finns som tillval.

Ellion HMR350 släpps inom kort på den svenska marknaden och kommer att kosta cirka 2 500 kronor utan hårddisk och vill man exempelvis ha en inbyggd hårddisk på 500GB blir priset cirka 3 600 kronor. Under "Läs mer" hittar ni hela pressreleasen.Pressrelease 080402
Spela in TV-program eller videofilmer på hårddisk med Ellions nya HD Mediaspelare, HMR350. Inspelningar från Digital Videokamera, Videobandspelare eller Digitalbox kan därefter avnjutas uppskalade till 1920x1080 via det inbyggda HDMI gränssnittet.

HMR350 är produkten som knyter samman datorer och nätverksdiskar med TV och HiFi anläggningen i hemmet. Med den här produkten behöver man inte längre bränna ner sina filmer på DVD, eller ödsla tid på kopiering av mediafiler mellan olika enheter. Ellion HMR ansluts med fast eller trådlöst nätverk till hemmets datorer och eventuella nätverksdiskar. Därefter kan den spela upp filmer, bilder och musik, som finns lagrade var som helst i nätverket, på TV eller stereoanläggningen.

HMR350 är riktigt bra på att spela upp filmer i olika filformat, med upp till 1920x1080i upplösning, men den har även en inspelningsfunktion som gör att den skiljer sig från konkurrenterna på marknaden. Digitalbox eller Video ansluts till mediaspelarens SCART eller Video-In (RCA) kontakt och Digital Videokamera ansluts till DV-in kontakt. Uppspelning från Videokameran kan styras med hjälp av mediaspelarens fjärrkontroll.

En nyhet i HMR350 är att den har timer-funktion för att programmer TV-inspelningar i förväg. Vid inprogrammeringen anges datum, starttid, inspelningslängd och vilken av de 5 olika inspelningskvalitéer som skall användas för inspelningen. Därefter kan man sättas mediaspelaren i standby-läge i väntan på att programmet skall börja. Tack vare SCART och Video-in anslutning kan man spela in från de flesta digital-TV-boxar, oavsett om de är för Satellit-, Marksänt-, Kabel- eller Bredbands-TV. Inspelningar kan redigeras direkt i mediaspelaren som har funktioner för att klippa bort sekvenser, dela upp inspelningar, slå ihop, byta namn, etc. En inspelning kan kopieras till nätverksenhet eller dator direkt från HMR och sparas i MPEG2 format.

Förutom inspelning av TV-program finns även TimeShift-funktion. Med HMR inkopplad mellan digitalboxen och TV kan man enkelt pausa och snabbspola i TV-program under direktsändning. Genom att aktivera TimeShift i mediaspelaren så buffras TV-programmen på hårddisk.

Inspelning och TimeShift för TV-program kan sparas till en extern USB-disk eller till en inbyggd disk om man föredrar det. HMR350 kan användas utan egen hårddisk, men det går att installera en standard 3.5” SATA disk, med upp till 1TB lagringskapacitet i spelaren.

HMR350 har inbyggd 10/100Mbps nätverksanslutning och kan som tillval utrustas med adapter för WLAN. Många användare vill spela upp filer från dator eller nätverksdisk direkt på TV, utan att behöva kopiera filerna till en DVD eller till hårddisken i mediaspelaren. För att undvika strul med brandväggar, delade mappar etc., har Ellion HMR en funktion för att lägga in ’genvägar’ till nätverksenheter. Genom att lägga in användarnamn, lösenord och ip-adress till aktuell enhet garanteras man alltid tillgång till aktuella filer.

HMR350 kan spela upp högupplösta och standardupplösta filmer i formaten MPEG 2 , Xvid och DivX direkt i spelaren och i formaten mkv och wmv med hjälp av realtidskonvertering i en PC. För konverteringen ingår programmet Transcode-server som automatiskt startar konverteringen när mediaspelaren startar uppspelningen av en filmfil i de formaten.

Ellion HMR är inte en portabel mediaspelare i ordets rätta bemärkelse, men den är enkel att fylla med sina mediafiler och ta med till sommarstugan eller på semestern. Har man en välutrustad bil med ordentligt AV-system, kan man även ansluta mediaspelaren till det.

Ellion HMR350 finns för leverans nu och kostar cirka 2600:- utan hårddisk och ca 3600:- med 500GB hårddisk. Mer information om produkten kommer att finnas på http://www.digilive.se

Läs mer
RSS 8 kommentarer till artikeln
Jaxie
Ser väldigt bra ut på specen men om man googlar på den och läser första bästa recension så skulle jag nog passa..

www.avforums.com
av Jaxie, onsdag 02 april 2008 kl 14:05
Wille Wilhelmsson
Ja, det var ju verkligen inget vidare bra betyg...
av Wille Wilhelmsson, onsdag 02 april 2008 kl 14:20
macke
det ær væl som alla andra liknande produkter, aldrig klar vi lanseringen, utan kræver några FW updates innan den fungerar.
av macke, onsdag 02 april 2008 kl 16:13
kvadden
Uh, varför inte satsa på att få den att fungera med 1080p redan från början istället? Att tjafsa med 1080i är ju redan andra på marknaden som gör, dock få som får till 1080p. Dom kanske inte sett anstormningen till popcorn hour?
av kvadden, onsdag 02 april 2008 kl 16:19
aengel
Är den inte lite lik tvixboxen i sitt fyrkantiga utförande?
av aengel, onsdag 02 april 2008 kl 18:30
Wille Wilhelmsson
Helt olik är den ju inte iaf... :)
av Wille Wilhelmsson, onsdag 02 april 2008 kl 19:04
aengel
Å andra sidan så är det ju inte direkt så att Canman har patent på fyrkantiga lådor heller..

Skulle dock antagligen hellre ha TViX än Ellion..
av aengel, onsdag 02 april 2008 kl 21:03
Osquar
Suck - ska gammaldags teknik verkligen va cool? När kommer nån som vågar göra en box som kodar till mpeg-4 och inte är bunden till en viss operatör/distributör?

Chips har funnits länge, t.ex. i Archos PMPs, men tillverkarna är rädda för att bli stämda av upphovsrättsindustrin har jag hört under flera år nu..
av Osquar, torsdag 03 april 2008 kl 04:52
Kommentera artikelnKakadua skäller på hundar
Voof! 
54.9°
+
Roger Åberg
0
Bygg ditt eget Nerf-gevär
För mindre än en hundring 
33.9°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.5°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
44.6°
+
Emmy Zettergren
0
Lejonhona gillar att fånga pinnar
En lejonhund? 
41.2°
+
Emmy Zettergren
0
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
60.0°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
50.6°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
52.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
51.5°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
50.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
57.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
28.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
21.4°
+
Roger Åberg
0