http://feber.se Feber.se - din guide till det mesta sv Thu, 21 Sep 2017 21:29:19 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. Feber <![CDATA[Kurzgesagt pratar om verkligheten]]> http://feber.se/video/art/370980/kurzgesagt_pratar_om_verklighe/?rss=true http://feber.se/video/art/370980/kurzgesagt_pratar_om_verklighe/#comments Lever vi i en simulation?Har du sen du såg Matrix för första gången haft existentiell ångest på grund av att du inte riktigt vet om det du upplever är verkligt eller ej? Då borde du ta en titt på den här videon där Kurzgesagt pratar om möjligheten med simulationsteorin. Ni som inte lider av Matrix-ångest kan också ta en titt. Det är en bra video som, precis som alla andra Kurzgesagt-videor, är värd din tid.

Bonusvideo från Vsauce3 nedan.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/370980/kurzgesagt_pratar_om_verklighe/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 21:00:00 +0200 http://feber.se/video/art/370980/kurzgesagt_pratar_om_verklighe/?from=rss
<![CDATA[Pokémon TCG får två nya expansioner]]> http://feber.se/spel/art/370961/pokmon_tcg_fr_tv_nya_expansion/?rss=true http://feber.se/spel/art/370961/pokmon_tcg_fr_tv_nya_expansion/#comments Mer kort att leka medDe fysiska pokémonkorten verkar vara här för att stanna. Allt flera kort adderas nu till Pokémon TCG via två nya expansioner.

Det handlar om Shining Legends som lanseras 6 oktober samt ett tillskott till kortserien Sun & Moon som heter Crimson Invasion och släpps 3 november.

Båda expansionerna bjuder på nya kort och pokémons där Shining Legends handlar om just glittriga kort. Crimson Invasion bjuder i sin tur på Ultra Beasts.

Har ni inte koll på hur man spelar TCG kan ni kolla in en video ovan. Bonusklipp nedan där Pikachu kör en danceoff för att fira lanseringen av Crimson Invasion.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370961/pokmon_tcg_fr_tv_nya_expansion/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 20:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370961/pokmon_tcg_fr_tv_nya_expansion/?from=rss
<![CDATA[Bose presenterar SoundSport Free]]> http://feber.se/pryl/art/370989/bose_presenterar_soundsport_fr/?rss=true http://feber.se/pryl/art/370989/bose_presenterar_soundsport_fr/#comments Kastar sig in i true wireless-matchenBose presenterade inte bara en ny version av QuietComfort 35 under dagen, utan även ett par nya pluggar som du ska kunna använda när du tränar. De nya hörlurarna heter SoundSport Free och är ett par true wireless-lurar, det vill sig två helt fristående pluggar som du fäster i öronen utan att tramsa med kablar.

Hörlurarna kan hantera både vatten och svett och batteritiden ligger på 5 timmar. I fodralet hålls lurarna fast med magneter och där kan lurarna laddas två gånger, vilket betyder att du totalt har 15 timmars användning på en laddning.

Bose har slängt med lite smart mjukvara som "find my buds" som låter dig snabbt se var lurarna befann sig senast innan de stängdes av, vilket borde hjälpa dig hålla reda på pluggarna.

Bose SoundSport Free släpps i början av oktober och priset i USA ligger på 249 dollar. Förhoppningsvis dyker de upp i svenska butiker då också. Lurarna kommer för övrigt i helsvart och en lite sportigare variant som är blå/gul/vit.www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/370989/bose_presenterar_soundsport_fr/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 19:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/370989/bose_presenterar_soundsport_fr/?from=rss
<![CDATA[Världen kan få en global digitalskatt]]> http://feber.se/samhalle/art/370978/vrlden_kan_f_en_global_digital/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/370978/vrlden_kan_f_en_global_digital/#comments Om EU-kommissionen får som den villEn global skatt på den digitala ekonomin samt på digitala företag som Google Amazon och Facebook. Det är ett nytt förslag från EU-kommissionen. Anledningen är att EU anser att företagen ska betala rättvis skatt där de faktiskt har vinster, vilket inte alltid är där de befinner sig fysiskt.

Exakt hur skatten skulle kunna utformas är inte klart. Det ska finnas flera olika alternativ och frågan ska diskuteras vidare av EU:s finansministrar vid ett möte i december. Skulle en global skatt inte gå igenom vill EU införa en för endast EU.
digital.di.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/370978/vrlden_kan_f_en_global_digital/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 19:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/370978/vrlden_kan_f_en_global_digital/?from=rss
<![CDATA[Dontnods Vampyr skjuts upp till nästa år]]> http://feber.se/spel/art/370975/dontnods_vampyr_skjuts_upp_til/?rss=true http://feber.se/spel/art/370975/dontnods_vampyr_skjuts_upp_til/#comments Tekniska problem försenade utvecklingenDet var tänkt att Dontnods nya rollspel Vampyr skulle släppas nu i år. Men nu meddelar utvecklarna att lanseringen skjuts upp till våren 2018. Anledningen är att företaget under utvecklingen stött på tekniska problem. Problemen ska visserligen vara lösta, men de har samtidigt gjort att processen försenats.

Nu passar Dontnod på att fila extra på spelet innan lansering. Det säger företagets CEO Oskar Guilbert.

"This delay allows us enough time for all the polishing and balancing phase, much needed for a game of Vampyr's scope, with its ambitious, semi-open world, its complex narrative and deep RPG mechanics that give players a real impact on the world."


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370975/dontnods_vampyr_skjuts_upp_til/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 18:30:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370975/dontnods_vampyr_skjuts_upp_til/?from=rss
<![CDATA[San Francisco och Oakland stämmer oljeföretag]]> http://feber.se/samhalle/art/370972/san_francisco_och_oakland_stmm/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/370972/san_francisco_och_oakland_stmm/#comments För att de medvetet bidragit till klimatförändringarStigande havsnivåer är något som många kuststäder kommer att få hantera i takt med att klimatförändringarna accelererar. Två av dessa är San Francisco och Oakland som nu tillsammans stämmer några av världens största oljebolag. Anledningen är att de anser att företagen fortsatt med sina verksamheter trots att de är medvetna om att fossila bränslen bidrar till uppvärmningen.

Det de två ständerna vill är att företagen ska betala flera miljarder dollar i skadestånd för den skada deras verksamhet har åsamkat i världen. Så här säger domaren Dennis Herrera från San Francisco:

“The bill has come due. It’s time for these companies to take responsibility.”

Liknande försök att ställa företag ansvariga har gjorts tidigare, dock med dåligt resultat. Men Sean Hecht, som är ansvarig vid Emmett Institute on Climate Change and the Environment i Kalifornien, säger att läget håller på att ändras. I och med att Trumpadministrationen inte har stort fokus på klimatfrågar räknar han med att stämningsansökningarna kommer att öka samt att fler kommer att lyckas med att stämma företag.
www.sfgate.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/370972/san_francisco_och_oakland_stmm/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 18:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/370972/san_francisco_och_oakland_stmm/?from=rss
<![CDATA[Snapseed får finare gränssnitt och nya filter]]> http://feber.se/mobil/art/370960/snapseed_fr_finare_grnssnitt_o/?rss=true http://feber.se/mobil/art/370960/snapseed_fr_finare_grnssnitt_o/#comments Värd att börja använda igen?Ända sen Google Photos lanserades har jag praktiskt taget slutat använda fotoredigeringsappar då Photos låter mig fixa till bilderna snabbt innan jag kastar upp dem på Instagram. Innan dess var det Snapseed som gällde och nu verkar det som att det kanske är värt att börja använda appen igen. Snapseed har nämligen fått en ordentlig uppdatering som städar upp gränssnittet en aning och lägger till en mängd nya filter som du kan använda för att göra dina bilder lite finare.

Både iOS- och Android-versionen har uppdaterats med nymodigheterna och har ni appen installerad sedan tidigare så är det bara att uppdatera via App Store eller Play Store. Vill ni ladda ner Snapseed har ni länk här: Snapseed på Play Store. Eller här: Snapseed på App Store.
www.engadget.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/370960/snapseed_fr_finare_grnssnitt_o/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 17:30:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/370960/snapseed_fr_finare_grnssnitt_o/?from=rss
<![CDATA[Det gömda spelet på Switch är en hyllning till Satoru Iwata]]> http://feber.se/spel/art/370984/det_gmda_spelet_p_switch_r_en_/?rss=true http://feber.se/spel/art/370984/det_gmda_spelet_p_switch_r_en_/#comments FintFör inte allt för längesedan så blev det känt att systemmjukvaran för Switch hade en emulerad version av NES-spelet Golf i sig. Nu har folk rotat lite mer i koden och konstaterat att spelet finns där som en hyllning till den före detta Nintendo-presidenten Satoru Iwata.

Enligt folket som rotat i koden så ska spelet gå att låsa upp genom att man gör Iwatas kända handrörelse med handkontrollerna den 11 juli, vilket är dagen då Iwata dog. Då ska spelet laddas och ett ljudklipp från en av Iwatas Nintendo Direct presentationer ska spelas. Det hela är dock svårt att testa då det inte fungerar inte att ändra datumet på konsolen då detta påskägg kontrollerar datumet genom nätverket.
arstechnica.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370984/det_gmda_spelet_p_switch_r_en_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 17:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370984/det_gmda_spelet_p_switch_r_en_/?from=rss
<![CDATA[Creative Assembly presenterar Mortal Empires]]> http://feber.se/spel/art/370990/creative_assembly_presenterar_/?rss=true http://feber.se/spel/art/370990/creative_assembly_presenterar_/#comments Gratis DLC till de som äger TW: Warhammer 1 och 2Creative Assembly fortsätter förse Warhammer-fans med nytt material. I samband med releasen av Total War: Warhammer 2 kommer företaget släppa en ny kampanj vid namn Mortal Empires som knyter samman världarna från de två spelen. Creative Assembly skriver detta om den kommande kampanjen:
Mortal Empires will sit alongside The Old World and Eye of the Vortex as an epic fantasy strategy experience, a playable campaign in its own right, accessed through the Warhammer II menu. We’ll be taking the iconic territory of the Old World you know from the first game and expanding outwards to the West, taking in key territories from Lustria, the Southlands, Naggaroth and Ulthuan to massively expand the playable area. It’s not a straight stitch-‘n’-fit job, and it can’t be – the Old World and Eye of The Vortex campaign maps are designed to be standalone; they’re different shapes and don’t ‘fit together’. Also, no Vortex story mechanics here: this is pure conquest, with all the playable races and factions we’ve released so far (plus a ton of AI controlled ones) vying for dominance across the continents.

Utöver det meddelade Creative Assembly att igenom hela Total War: Warhammer-trilogin kommer det totalt finnas fem spelbara kampanjer att välja mellan när det tredje spelet släpps.

Enligt Creative Assembly kommer Mortal Empires släppas i samband med releasen av Total War: Warhammer 2 som lanseras 28 september. För att lira det behöver du ha både Total War: Warhammer och Total War: Warhammer 2 i ditt Steam-bibliotek.

Ovan ser ni för övrigt en video från Creative Assembly där gänget går igenom vad du behöver göra för att bli en vinnare i kampanjläget.
www.totalwar.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370990/creative_assembly_presenterar_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 16:45:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370990/creative_assembly_presenterar_/?from=rss
<![CDATA[Trailer för The Meyerowitz Stories ]]> http://feber.se/film/art/370971/trailer_fr_the_meyerowitz_stor/?rss=true http://feber.se/film/art/370971/trailer_fr_the_meyerowitz_stor/#comments Lite dramakomedi med Ben Stiller, Adam Sandler och Dustin HoffmanNetflix har släppt en ny trailer för den kommande filmen The Meyerowitz Stories där vi får möta konstnären Harold Meyerowitz som samlar sin familj i New York för att gå på konstutställning.

I filmen medverkar bland annat Dustin Hoffman, Adam Sandler, Ben Stiller och Emma Thompson. Regisserar gör Noah Baumbach, som tidigare levererat rullar som Greenberg och Mistress America.

The Meyerowitz Stories har premiär 13 oktober och ni kommer kunna titta på rullen via Netflix.
www.imdb.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/370971/trailer_fr_the_meyerowitz_stor/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 16:30:00 +0200 http://feber.se/film/art/370971/trailer_fr_the_meyerowitz_stor/?from=rss
<![CDATA[Ett gäng speltrailers från Tokyo Game Show]]> http://feber.se/spel/art/370963/ett_gng_speltrailers_frn_tokyo/?rss=true http://feber.se/spel/art/370963/ett_gng_speltrailers_frn_tokyo/#comments Lite av varjeSpelmässan Tokyo Game Show pågår för fullt utanför Tokyo just nu och det innebär ju ofta att det nu finns en massa nya speltrailers som man kan titta på. Så därav har man här ett gäng intressanta sådana som man kan spana in på direkten.

Ovan hittar man en trailer för Left Alive som offentliggjordes under Sonys presskonferens tidigare i veckan. Detta spel utvecklas av Square Enix av folk som tidigare jobbat med spelserier som Front Mission, Armored Core och Metal Gear Solid samt animen Ghost in the Shell: Arise. Så fett med mecha lär det nog bli.

Nedan kan man hitta trailers för Dragon Ball FightersZ, Yakuza Kiwami 2, Zone of the Enders: The 2nd Runner M?RS, Not A Hero-DLCn för Resident Evil 7, Sonic Forces och Arikas mystiska fighting-spel.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370963/ett_gng_speltrailers_frn_tokyo/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 16:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370963/ett_gng_speltrailers_frn_tokyo/?from=rss
<![CDATA[Kontrollcentret i iOS 11 stänger inte av Bluetooth eller Wifi]]> http://feber.se/ios/art/370977/kontrollcentret_i_ios_11_stnge/?rss=true http://feber.se/ios/art/370977/kontrollcentret_i_ios_11_stnge/#comments It's a featureApple verkar ha slängt in en liten förvirrande detalj i kontrollcentret i nya iOS 11. I kontrollcentret har du möjlighet att stänga av Bluetooth och Wifi med ett enkelt knapptryck, men detta stämmer inte. Det du gör när du klickar på snabbkontrollerna är att koppla bort telefonen från de nätverk och enheter telefonen är kopplade till via Wifi eller Bluetooth. För att stänga av Wifi och Bluetooth helt så måste du göra det via inställningar.

Anledningen till detta beror på att AirDrop, AirPlay och andra nätverkskopplade funktioner ska fortsätta fungera utan bekymmer. Mer specifikt skriver Apple detta på sin supportsida:
In iOS 11 and later, when you toggle the Wi-Fi or Bluetooth buttons in Control Center, your device will immediately disconnect from Wi-Fi and Bluetooth accessories. Both Wi-Fi and Bluetooth will continue to be available, so you can use these important features:
AirDrop
AirPlay
Apple Pencil
Apple Watch
Continuity features, like Handoff and Instant Hotspot
Instant Hotspot
Location Services


Personligen känner jag att detta inte är en optimal lösning och Apple borde tagit nytta av 3D Touch-funktioner. Till exempel skulle enkelt klick på knapparna koppla bort allt, men fortfarande hålla funktionerna igång medan hård tryck skulle stänga av Bluetooth och Wifi. Eller vice versa.
support.apple.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/ios/art/370977/kontrollcentret_i_ios_11_stnge/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 15:45:00 +0200 http://feber.se/ios/art/370977/kontrollcentret_i_ios_11_stnge/?from=rss
<![CDATA[Äntligen är det dags för inspelning av Avatar 2]]> http://feber.se/film/art/370964/ntligen_r_det_dags_fr_inspelni/?rss=true http://feber.se/film/art/370964/ntligen_r_det_dags_fr_inspelni/#comments Drar igång nästa veckaVi har väntat. Länge. Men nu är det äntligen dags. 25 september inleds inspelningen av Avatar 2. Redan i juni hintades det om att startskottet skulle gå i slutet av september, och det känns skönt att det nu är bekräftat.

Producent James Cameron har sagt att han planerar flera Avatar-uppföljare. Den första släpptes 2009 och drog in 2,79 miljarder dollar på biografer runt om i världen.
screenrant.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/370964/ntligen_r_det_dags_fr_inspelni/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 15:30:00 +0200 http://feber.se/film/art/370964/ntligen_r_det_dags_fr_inspelni/?from=rss
<![CDATA[SJ startar miljardupphandling för snabbtåg]]> http://feber.se/fordon/art/370982/sj_startar_miljardupphandling_/?rss=true http://feber.se/fordon/art/370982/sj_startar_miljardupphandling_/#comments Tåg som ska börja tas i bruk 2021SJ meddelade i dag at man kommer köpa ett 30-tal nya snabbtåg till en kostnad av mellan fem och sex miljarder kronor. SJ:s styrelse har bestämt sig för att att inleda en upphandling och under hösten ska de skicka ut anbudsförfrågningar till leverantörer i och utanför Europa.

Tågen man vill ha ska ha en maxhastighet på 250 kilometer i timmen och de ska ha drygt 350 sittplatser per fordon. Tanken är att dessa tåg ska börja tas i bruk från och med år 2021.

Förutom köpet av dessa nya tåg ska SJ även modernisera sina X2000- och nattåg.
nyhetsrum.sj.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/fordon/art/370982/sj_startar_miljardupphandling_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 15:17:00 +0200 http://feber.se/fordon/art/370982/sj_startar_miljardupphandling_/?from=rss
<![CDATA[Ny trailer för Murder on the Orient Express]]> http://feber.se/film/art/370981/ny_trailer_fr_murder_on_the_or/?rss=true http://feber.se/film/art/370981/ny_trailer_fr_murder_on_the_or/#comments Lita inte på nån, va!Fox har släppt en ny trailer för den kommande filmen Murder on the Orient Express där Kenneth Branagh spelar den legendariske detektiven Hercule Poirot som åker tåg och löser ett mord.

Murder on the Orient Express har premiär 24 november.
www.imdb.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/370981/ny_trailer_fr_murder_on_the_or/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 15:15:00 +0200 http://feber.se/film/art/370981/ny_trailer_fr_murder_on_the_or/?from=rss
<![CDATA[Två svenska spelsläpp i dag]]> http://feber.se/spel/art/370974/tv_svenska_spelslpp_i_dag/?rss=true http://feber.se/spel/art/370974/tv_svenska_spelslpp_i_dag/#comments Heja GöteborgI dag släpptes det två spel utvecklade i Göteborg. Det är nämligen utvecklarna Skygoblin och Image and Form som i dag släppte spelen The Journey Down: Chapter Three respektive SteamWorld Dig 2.

SteamWorld Dig 2 är då uppenbarligen uppföljaren till trevliga SteamWorld Dig som gick ut på att gräva så långt ner man kunde för att hitta rikedomar. Spelet har fått lysande recensioner hitintills och en videorecension för spelet kan beskådas ovan. SteamWorld Dig 2 släpps till Switch, PlayStation 4, Windows, Playstation Vita, Linux och Mac OS.

The Journey Down: Chapter Three är den tredje och sista episoden i peka-klicka-äventyret The Journey Down. Det kan hittas på Steam här (17,99 euro) om man är sugen på att kolla in det. En trailer för spelet kan hittas nedan.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370974/tv_svenska_spelslpp_i_dag/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 15:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370974/tv_svenska_spelslpp_i_dag/?from=rss
<![CDATA[Bose presenterar QuietComfort 35 II]]> http://feber.se/pryl/art/370979/bose_presenterar_quietcomfort_/?rss=true http://feber.se/pryl/art/370979/bose_presenterar_quietcomfort_/#comments Med dedikerad Google Assistant-knappBose själva råkade nyligen läcka sina nya hörlurar QuietComfort 35 II som kommer med en dedikerad Google Assistant-knapp. Nu har hörlurarna presenterats officiellt och det är inte bara den nya Assistant-knappen som är den enda nyheten, utan Bose har äntligen slängt in möjligheten att justera brusreduceringen. Mer specifikt välja mellan lägena high, low och off.

Assistant-knappen gör vad den förväntas göra. Klickar du på den så kommer Google Assistant aktiveras på telefonen lurarna är kopplade till och sedan är det bara att ställa valfri fråga till assistenten eller be den att berätta när nästa möte är.

Hörlurarna släpps idag i USA, Kanada, Australien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Priset ligger på 349 dollar. Huruvida lurarna kommer släppas i Sverige är för tillfället okänt. Google har en tendens att skita fullständigt i vårt avlånga land när det kommer till produkter förutom Chromecast, men eftersom det är ett par Bose-lurar så hoppas jag att de ser till att vi kommer kunna lägga vantarna på QuietComfort 35 II.

Uppdaterad:
Justerbar brusreducering är ingen direkt nyhet utan lades till i QuietComfort 35 via en mjukvaruuppdatering. Men QC35 II skeppas med denna funktion.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/370979/bose_presenterar_quietcomfort_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 14:45:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/370979/bose_presenterar_quietcomfort_/?from=rss
<![CDATA[DiCaprio donerar 160 miljoner kronor till miljöorganisationer]]> http://feber.se/samhalle/art/370955/dicaprio_donerar_160_miljoner_/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/370955/dicaprio_donerar_160_miljoner_/#comments Hjälte!Vi vet sedan tidigare att Leonardo DiCaprio värnar om miljön och klimatet. Bland annat gav han så sent som förra året ut dokumentärfilmen Before the flood i hopp om att upplysa människor om hur vår livsstil påverkar klimatet.

Nu har han bevisat sitt engagemang igen genom att donera 160 miljoner kronor till 100 miljöorganisationer som jobbar för klimatet och för bevarande av hotade djurarter och urinvånares rättigheter.

Under en miljökonferens i USA ska DiCaprio ha sagt att människor är medvetet passiva och dåligt informerade.

– Det finns en medveten okunskap och passivitet på en häpnadsväckande nivå hos de människor som borde göra allt för att skydda alla levande varelser på planeten.
www.svt.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/370955/dicaprio_donerar_160_miljoner_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 14:30:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/370955/dicaprio_donerar_160_miljoner_/?from=rss
<![CDATA[Viaplay har höjt priset med en tia]]> http://feber.se/webb/art/370976/viaplay_har_hjt_priset_med_en_/?rss=true http://feber.se/webb/art/370976/viaplay_har_hjt_priset_med_en_/#comments Befintliga konton justeras under höstenPriserna på MTG:s tjänst för strömmade filmer och serier, Viaplay, har höjts med tio kronor. Det nya priset blir 109 kronor i månaden och började gälla från och med i går, 20 september, för nya kunder. Befintliga kunder kommer att behålla det gamla priset till och med månadsbetalningen i oktober. Sen gäller det nya.

Enligt MTG har inte priserna höjts sedan år 2015 och genom göra en justering nu kan de nya satsa mer på lokalt och egenproducerat innehåll liksom att utveckla plattformen tekniskt. Viaplay Sport och företagets totalpaket ligger kvar på tidigare prisnivåer.
www.affarsvarlden.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/webb/art/370976/viaplay_har_hjt_priset_med_en_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 14:17:00 +0200 http://feber.se/webb/art/370976/viaplay_har_hjt_priset_med_en_/?from=rss
<![CDATA[The Verge recenserar Apple TV 4K]]> http://feber.se/mac/art/370973/the_verge_recenserar_apple_tv_/?rss=true http://feber.se/mac/art/370973/the_verge_recenserar_apple_tv_/#comments Saker verkar saknas på innehållsfrontenThe Verge har tagit en ordentlig titt på nya Apple TV 4K för att se om den ny pucken är något att ha.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mac/art/370973/the_verge_recenserar_apple_tv_/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 14:00:00 +0200 http://feber.se/mac/art/370973/the_verge_recenserar_apple_tv_/?from=rss
<![CDATA[Conan hänger i Israel]]> http://feber.se/video/art/370953/conan_hnger_i_israel/?rss=true http://feber.se/video/art/370953/conan_hnger_i_israel/#comments Shalom!För några veckor sedan åkte pratshowvärden Conan O'Brien till Israel för att hänga lite där. Där hittade han på allt möjligt som att hänga med Gal Gadot, bada i döda havet och besöka Västbanken.

Nu har klipp från detta program börjat dyka upp på tuben och de som finns tillgängliga kan beskådas ovan samt nedan.
www.youtube.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/370953/conan_hnger_i_israel/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 13:30:00 +0200 http://feber.se/video/art/370953/conan_hnger_i_israel/?from=rss
<![CDATA[Apple TV 4K kan vara starten på bättre upplösning]]> http://feber.se/pryl/art/370938/apple_tv_4k_kan_vara_starten_p/?rss=true http://feber.se/pryl/art/370938/apple_tv_4k_kan_vara_starten_p/#comments Har Apple makten att få fart på 4K-revolutionen?

Jag tror inget videoskifte har gått så fort som det till 4K. Redan för två år sedan kostade en 4K-tv rimliga pengar och våra mobiler har både filmat i 4K och klarat av att, typ iaf, visa 4K på små skärmar ett tag nu. Så vi filmar i 4K och vi har 4K-tvs hemma men få tittar faktiskt på 4K på de där grymma tv-apparaterna. Det vi filmar med våra grymma kameror postas oftast i allt annat än 4K och ska vi strömma till tvn sker det sällan, om ens någonsin, i 4K.

Samma sak gäller med material från alla strömningstjänster, det har helt enkelt inte funnits speciellt mycket 4K-material. Och vanlig linjär-tv ska vi inte tala om, leverantörer som Com Hem har fortfarande kanaler med SD-upplösning i sitt utbud. Skämmes!www.apple.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/370938/apple_tv_4k_kan_vara_starten_p/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 13:00:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/370938/apple_tv_4k_kan_vara_starten_p/?from=rss
<![CDATA[En snopp döljer sig i Biet Maya]]> http://feber.se/film/art/370954/en_snopp_dljer_sig_i_biet_maya/?rss=true http://feber.se/film/art/370954/en_snopp_dljer_sig_i_biet_maya/#comments #snoppgateAtt animatörer döljer grejer i animerade filmer är inget nytt. Det finns ett flertal exempel på när saker som kanske inte borde varit där smugit sig in i diverse animerade filmer. Den animerade Disney-filmen Bernard och Bianca hade nämligen en naken kvinna i sig vilket ledde till att Disney var tvungen att återkalla filmen.

Nyligen upptäckte någon att avsnitt 35 i den första säsongen av barnserien Biet Maya innehöll en ritad erigerad snopp, något som ju uppenbarligen inte riktigt hör hemma i serien. Studio 100 Animation, animeringsstudion bakom serien, verkar i skrivandets stund inte gjort något uttalande om det hela men Netflix var i alla fall snabba med att ta bort just detta avsnitt från sin tjänst.

Netflix i Sverige har inte Biet Maya längre men däremot sänds programmet på Barnkanalen i Sverige. Vi har kontaktat SVT angående snoppen och de skulle återkomma med en officiell kommentar kring det hela när de undersökt saken lite närmare.

UPPDATERING:
SVT hörde av sig till oss och meddelar att, även om man inte kan se snoppen (mitt ord inte deras) om man verkligen inte letar efter den, så kommer man antagligen plocka bort avsnittet ur sin rotation så ingen blir upprörd nu när folk vet om det.
variety.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/370954/en_snopp_dljer_sig_i_biet_maya/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:35:00 +0200 http://feber.se/film/art/370954/en_snopp_dljer_sig_i_biet_maya/?from=rss
<![CDATA[Battlerite får ordentlig release 8 november]]> http://feber.se/spel/art/370957/battlerite_fr_ordentlig_releas/?rss=true http://feber.se/spel/art/370957/battlerite_fr_ordentlig_releas/#comments Dags för MOBA-festStunlock Studios börjar känna sig redo att släppa Battlerite ordentligt! Spelet har varit tillgängligt via Early Access sedan ett år tillbaka, men i november kommer 1.0-versionen släppas. Mer specifikt 8 november. Spelet kommer vara Free-to-play, vilket betyder att du kommer kunna spela det utan att pröjsa, men vill du ha kosmetiska prylar så får du lägga ut riktiga pengar.

Innan den skarpa releasen kommer det vara lite utav en Battlerite-fest för de som kör Early Access-versionen. Mer specifikt har den femte säsongen dragit igång och senare i oktober kommer det hållas ett Halloween-event med lite unika prylar.

Hur som helst. 8 november släpps Battlerite. Vill ni testa spelet redan nu så hittar ni det på Steam. Vill ni inte betala för er så kommer Stunlock Studios låta dig testa spelet gratis mellan 25 september och 1 oktober.
www.battlerite.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370957/battlerite_fr_ordentlig_releas/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:30:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370957/battlerite_fr_ordentlig_releas/?from=rss
<![CDATA[Volvo XC40 är här och den kommer som elbil]]> http://feber.se/bil/art/370969/volvo_xc40_r_hr_och_den_kommer/?rss=true http://feber.se/bil/art/370969/volvo_xc40_r_hr_och_den_kommer/#comments Svenska priser klara och beställningsbar direktVolvo har nu dragit skynket av den nya modellen XC40. I samma veva öppnar orderböckerna och de svenska priserna är redan klara. Den billigaste som går att beställa för tillfället är en D4 AWD Momentum Intro Edition med 190 hästar och den kostar från 398 900 kronor. Förutom detta motoralternativ kommer även T5 AWD Momentum Intro Edition med 247 hästar. För den får man betala 416 900 kronor. Vill man ha den lite sportigare versionen man kallar för R-design Intro Edition får man betala 438 900 kronor. Det kommer fler alternativ senare, både dyrare och billigare, bland annat ett hybrid-alternativ och något troligtvis många har väntat på - en helt eldriven version.

Vid årskiftet kommer man att presentera fler versioner med både fyr- och framhjulsdrift. Vill man köra på bensin är det T3 FWD (framhjulsdrift) med 156 hästar eller T4 FWD med 190 hästar som gäller. Den förstnämnda med Kinect-paket kostar från 296 000 kronor. På dieselsidan hittar vi D3 AWD och D3 FWD med 150 hästar. D3 FWD börjar på 312 000 kronor. Ännu längre fram kommer även ett nytt trecylindrigt motoralternativ och XC40 blir den första av Volvos modeller som får ta del av denna.

XC40 är den första som byggs på den modulbaserade plattformen CMA. Det är en ny plattform som kommer att användas till kommande modeller i 40-serien, bland annat den helt eldrivna versionen. Mycket teknik från storasyskonen XC90 och XC60 har hittat till XC40 och här finns saker som Volvo Cars Pilot Assist-system, City Safety-systemet, avkörningsbegränsare, Cross Traffic Alert med autobroms och en 360-graderskamera som hjälper föraren att parkera på trånga parkeringsplatser.

Roger kommer inom kort att fingra på bilen där den står utställd, så fler artiklar om XC40 lär dyka upp under dagen. Bygg din bil här. Beställer du nu ska bilen levereras under första kvartalet nästa år.www.volvocars.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/370969/volvo_xc40_r_hr_och_den_kommer/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:16:00 +0200 http://feber.se/bil/art/370969/volvo_xc40_r_hr_och_den_kommer/?from=rss
<![CDATA[HTC kommer fortsätta på egen hårdvara]]> http://feber.se/mobil/art/370968/htc_kommer_fortstta_p_egen_hrd/?rss=true http://feber.se/mobil/art/370968/htc_kommer_fortstta_p_egen_hrd/#comments Trots Googles upphandlingTidigare idag blev det känt att Google har norpat avdelningen som jobbar med Pixel-telefoner på HTC för ringa 1,1 miljarder dollar. I samband med detta dök det upp lite frågor om huruvida HTC kommer fortsätta med egen hårdvara som flaggskeppstelefoner samt Vive och det verkar som att HTC kommer fortsätta köra sitt eget race. I ett pressmeddelande skriver HTC detta:

This agreement also supports HTC’s continued branded smartphone strategy, enabling a more streamlined product portfolio, greater operational efficiency and financial flexibility. HTC will continue to have best-in-class engineering talent, which is currently working on the next flagship phone, following the successful launch of the HTC U11 earlier this year.

Detta betyder att HTC i alla fall har ett nytt flaggskepp på ingång som kommer lanseras nästa år. Hur läget ser ut efter det är för tillfället oklart, men förhoppningsvis kommer gänget fortsätta leverera egna mobiltelefoner.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/370968/htc_kommer_fortstta_p_egen_hrd/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:15:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/370968/htc_kommer_fortstta_p_egen_hrd/?from=rss
<![CDATA[Japan satsar på lokala självförsörjande elnät]]> http://feber.se/samhalle/art/370952/japan_satsar_p_lokala_sjlvfrsr/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/370952/japan_satsar_p_lokala_sjlvfrsr/#comments Minskar energiberoendet från stora kraftverkEfter jordbävningen och tsunamin i Japan år 2011 skedde en förändring i landet. När det stora kärnkraftverket Fukushima drabbades hårt insåg man hur sårbart energisystemet var.

En av städerna som drabbades hårt var Higashi Matsushima som förlorade tre fjärdedelar av de 40.000 invånarnas hus samt 1100 invånare. Efter katastrofen vände de sig till regeringen för att få hjälp att bygga upp staden. Men istället för att åter igen göra sig beroende av elnätet satsades det hårt på lokala självförsörjande eller fristående elnät, så kallade mikronät. Initiativet har sedan spridit sig över landet.

Fördelen med mikronät är att de inte blir lika sårbara vid just naturkatastrofer. Dessutom är de uppbyggda av fossilfria alternativ som sol- och vindkraft. I Higashi Matsushima har man exempelvis byggt upp ett system där energin lagras i batterier och där staden kan klara sig utan det nationella elnätet i tre dagar. Nu satsar flera företag på den nya mikrobaserade energistrukturen med uppbyggnad av energisystem i flera städer i landet.

Enligt den ideella organisationen Svensk Elstandard är det inte bara i Japan som det byggs fristående elnät. Satsningar sker även i andra delar av världen där det finns en önskan om att kunna koppla bort det nationella elnätet vid katastrofer. Det används också i fattiga länder, liksom i Afrika, för att få till lokal energiförsörjning.
www.reuters.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/370952/japan_satsar_p_lokala_sjlvfrsr/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 12:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/370952/japan_satsar_p_lokala_sjlvfrsr/?from=rss
<![CDATA[Rainbow Six: Siege kraschar PlayStation 4-konsoler]]> http://feber.se/spel/art/370970/rainbow_six_siege_kraschar_pla/?rss=true http://feber.se/spel/art/370970/rainbow_six_siege_kraschar_pla/#comments Obra

Rainbow Six Siege uppdaterades nyligen vilket ledde till att ett flertalet PlayStation 4-ägare började rapportera att deras konsoler slutade fungera efter de spelade spelet efter patchen. Tydligen är det är det ett problem med spelets gruppinbjudningar vilket leder till att spelet tokkraschar konsolen. Men problemen slutar inte där. Efter man råkat ut för detta så rapporteras det att även konsolen börjar krascha utanför spelet så fort man försöker komma åt konsolens kompislista (se klipp nedan).

Tipset på diverse forum är helt enkelt att undvika ladda ner patchen samt starta spelet tills det här är fixat. Ubsioft har meddelat att man jobbar på att försöka lösa problemet tillsammans med Sony så förhoppningsvis reder de ut detta så fort som möjligt.
kotaku.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370970/rainbow_six_siege_kraschar_pla/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 11:45:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370970/rainbow_six_siege_kraschar_pla/?from=rss
<![CDATA[McLaren släpper helt ny modell]]> http://feber.se/bil/art/370933/mclaren_slpper_helt_ny_modell/?rss=true http://feber.se/bil/art/370933/mclaren_slpper_helt_ny_modell/#comments Men du kan bara köra den via TV:n

I dag presenterade McLaren en helt ny bilmodell som vi inte hade en aning om tidigare. Den heter McLaren Ultimate Vision GT och det är en hyperbil med hybrid-drivlina bestående av en V8:a på 4,0 liter och dubbla elmotorer som tillsammans utvecklar 1 150 hästar och 1 275 newtonmeter. Bilen driver på alla fyra och du sitter inte och kör utan ligger ned. Det låter ju heltokigt såklart, men så är den här bilen bara ett påhitt i TV-spelens värld också. Den är framtagen exklusivt för det nya spelet Gran Turismo Sport som bara finns till Playstation 4. Spelet släpps den 17 oktober.

Enligt McLaren är bilen en vision om vad tillverkaren skulle kunna bygga någon gång efter år 2030.www.autoblog.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/370933/mclaren_slpper_helt_ny_modell/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 11:30:00 +0200 http://feber.se/bil/art/370933/mclaren_slpper_helt_ny_modell/?from=rss
<![CDATA[Giant Bomb tittar på Super Mario Odyssey]]> http://feber.se/spel/art/370949/giant_bomb_tittar_p_super_mari/?rss=true http://feber.se/spel/art/370949/giant_bomb_tittar_p_super_mari/#comments Och diskuterar vad de fick spelaBrad från Giant Bomb fick nyligen chansen att spela Super Mario Odyssey och i klippet ovan diskuterar han det han fick spela med sina kollegor.

Även ett flertal andra spelmedier har nu lagt upp sina videoförtittar för spelet och de kan man hitta nedan.
www.giantbomb.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/370949/giant_bomb_tittar_p_super_mari/


]]>
Thu, 21 Sep 2017 11:00:00 +0200 http://feber.se/spel/art/370949/giant_bomb_tittar_p_super_mari/?from=rss