http://feber.se Feber.se - din guide till det mesta sv Wed, 23 May 2018 05:18:29 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) 2014 Bonnier Tidskrifter. All rights reserved. Feber <![CDATA[Xiaomi kommer presentera Xiaomi Mi 8 nästa vecka]]> http://feber.se/mobil/art/382414/xiaomi_kommer_presentera_xiaom/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382414/xiaomi_kommer_presentera_xiaom/#comments Har fingeravtrycksläsare i skärmen

Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi kommer att presentera sin nästa flaggskeppsmodell Mi 8 nästa torsdag 31 maj framgår av inbjudningar som GizmoChina har fått ta del av.

Förhandstipsen säger att vi snackar om en telefon med en 6 tum stor skärm, ett batteri på 4000mAh som går att snabbladda samt 8GB RAM. Förutom det så blir Xiaomi Mi 8 en av de första modellerna på marknaden som har en fingeravtrycksläsare inbyggd i telefonens skärm.

I det korta klippet nedan kan ni kolla in vad som sägs visa hur man låser upp Xiaomi Mi 8.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382414/xiaomi_kommer_presentera_xiaom/


]]>
Tue, 22 May 2018 20:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382414/xiaomi_kommer_presentera_xiaom/?from=rss
<![CDATA[USA vill börja ta betalt för information från Landsat-satelliterna]]> http://feber.se/vetenskap/art/382411/usa_vill_brja_ta_betalt_fr_inf/?rss=true http://feber.se/vetenskap/art/382411/usa_vill_brja_ta_betalt_fr_inf/#comments Har varit öppet och gratis de senaste tio årenUSA regering har börjat undersöka möjligheterna att kunna ta betalt av dem som vill ha tillgång till geografisk data från USA:s Landsat-satelliter som fotograferat jorden sedan 1972.

2008 öppnade USA upp databasen med information från Landsat-satelliterna till universitet, företag och andra som kunde tänkas ha nytta av den informationen. Sedan dess ska över 75 miljoner satellitbilder från Landsat-satelliterna laddats ner gratis uppgav den amerikanska myndigheten United States Geological Survey (USGS) när man firade initiativets 10-årsjubileum tidigare i år.

Anledningen till att USA vill börja ta betalt för Landsat-bilderna beror på att man tycker det blivit för dyrt att ta hand om administrationen runt detta. En undersökning från 2013 som Nature har fått ta del av visar däremot att bilder från Landsat genererat olika sorters ekonomisk aktivitet för cirka 2 miljarder dollar medan budgeten för att administrera Landsat-programmet då låg på 80 miljoner dollar.

Ovan kan ni kolla in ett kort klipp NASA släppte om Landsat-programmet när detta firade 40 år 2012. Det finns idag åtta stycken Landsat-satelliter i omloppsbana runt jorden och en nioende är planerad att rymdsättas 2020.
www.nature.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/vetenskap/art/382411/usa_vill_brja_ta_betalt_fr_inf/


]]>
Tue, 22 May 2018 19:00:00 +0200 http://feber.se/vetenskap/art/382411/usa_vill_brja_ta_betalt_fr_inf/?from=rss
<![CDATA[Sverige har sagt upp avtalet med vetenskapsförlaget Elsevier]]> http://feber.se/vetenskap/art/382412/sverige_har_sagt_upp_avtalet_m/?rss=true http://feber.se/vetenskap/art/382412/sverige_har_sagt_upp_avtalet_m/#comments Förlaget anses vara dåliga på öppen tillgångSveriges forskningsbibliotek säger nu upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen till detta uppges vara att Elsevier inte kan uppfylla de kraven som Sverige ställer på öppen tillgång gällande forskningshandlingar.

Svenska forskare har fram tills nu årligen publicerat cirka 4000 forskningsartiklar genom Elsevier för och detta har man fått betala 13 miljoner om året för att kunna erbjuda öppen tillgång till artiklarna. Förutom det så har man betalat 120 miljoner kronor om året till Elsevier för att forskare på svenska universitet och högskolor ska kunna ta del av annat material som publicerats av Elsevier.

Regeringens mål är att all offentligt finansierad forsknings ska bli öppen omgående från och med 2026. Kraven som regeringen ställt på Elsevier och som de inte har lyckats uppfylla är:
* Omedelbar öppen tillgång till alla artiklar publicerade i Elseviers tidskrifter av forskare som är affilierade till konsortiets deltagande organisationer,
* Läsrättigheter till Elseviers 1 900 tidskrifter för deltagande organisationer,
* En hållbar prismodell som möjliggör en omvandling till öppen tillgång.

Sveriges avtal med Elsevier slutar gälla 30 juni 2018. Svenska forskare kommer fortsatt ha tillgång till artiklar från Elseviers databas som publicerats där mellan januari 1995 och 30 juni 2018 enligt en överenskommelse med förlaget.
www.mynewsdesk.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/vetenskap/art/382412/sverige_har_sagt_upp_avtalet_m/


]]>
Tue, 22 May 2018 18:30:00 +0200 http://feber.se/vetenskap/art/382412/sverige_har_sagt_upp_avtalet_m/?from=rss
<![CDATA[Hitta rabattkortet och få gratis kläder resten av livet]]> http://feber.se/video/art/382410/hitta_rabattkortet_och_f_grati/?rss=true http://feber.se/video/art/382410/hitta_rabattkortet_och_f_grati/#comments Ge dig ut på skattjakt!Vollebak som säljer äventyrskläder har tillsammans med äventyrarna Jason Fox och Aldo Kane dragit igång en skattjakt. Saena Ku har för hand under tre månader skapat ett unikt "rabattkort" och den som hittar det kommer att få gratis kläder från Vollebak livet ut. Kortet är gömt någonstans i världen och videon ovan är den enda ledtråden man kommer att få. Jag tycker dock att det ser ut som att den finns i Silfrasprickan på Island där jag själv har dykt en gång, så åk dit och leta vettja!

www.vollebak.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/382410/hitta_rabattkortet_och_f_grati/


]]>
Tue, 22 May 2018 18:00:00 +0200 http://feber.se/video/art/382410/hitta_rabattkortet_och_f_grati/?from=rss
<![CDATA[Google ryktas utveckla konkurrent till HoloLens]]> http://feber.se/pryl/art/382408/google_ryktas_utveckla_konkurr/?rss=true http://feber.se/pryl/art/382408/google_ryktas_utveckla_konkurr/#comments Nytt fristående headset för augmented reality väntas vara på gångGoogle ryktas ha slagit sig samman med Qualcomm och ett företag som heter Quanta för att utveckla ett framtida headset för augmented reality.

Det låter med andra ord som om vi snackar om framtida konkurrent till Microsofts HoloLens. Företaget Qanta har tidigare utvecklat det trådade AR-headsetet Meta vilket ni ser på bilden ovan. Det ska observeras att Google, oss veterligen, inte har haft något att göra med utvecklingen av Meta utan detta är en tidigare produkt från Qanta.

Googles ryktade AR-headset sägs för tillfället gå under namnet "Google A65". Google har som bekant en hel del erfarenhet av AR sedan tidigare då man redan 2013 släppte sina första AR-glasögon Google Glass.
www.forbes.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/382408/google_ryktas_utveckla_konkurr/


]]>
Tue, 22 May 2018 17:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/382408/google_ryktas_utveckla_konkurr/?from=rss
<![CDATA[Helsingfors Universitet ger gratis onlineutbildning i AI]]> http://feber.se/pryl/art/382407/helsingfors_universitet_ger_gr/?rss=true http://feber.se/pryl/art/382407/helsingfors_universitet_ger_gr/#comments Lär dig vad artificiell intelligens ärHelsingfors Universitet har tagit fram en utbildning i artificiell intelligens tillsammans med det finska företaget Kreator och denna erbjuder man nu gratis till alla som vill lära sig lite mera om AI.

Utbildningen är uppdelad i sex olika sektioner vilka ni kan se på illustrationen nedan. Tanken är att den som läser kursen ska läsa sig grunderna inom artificiell intelligens och kunna avgöra vad som är AI och vad som inte är AI. Utbildningen kräver inga kunskaper i programmering men man bör kunna grunderna i matematik.

Klarar man av utbildningen ska man få något slags Linked In-certifikat för detta. Är man officiellt ansluten till det finska skolsystemet så ska man även kunna få tillgodoräkna sig utbildningen i sina universitetsstudier.course.elementsofai.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/382407/helsingfors_universitet_ger_gr/


]]>
Tue, 22 May 2018 17:00:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/382407/helsingfors_universitet_ger_gr/?from=rss
<![CDATA[Kolla in alla sommarens nya LEGO-modeller]]> http://feber.se/pryl/art/382406/kolla_in_alla_sommarens_nya_le/?rss=true http://feber.se/pryl/art/382406/kolla_in_alla_sommarens_nya_le/#comments LEGO-fiesta!En del av er har kanske observerat att vi skrivit lite mer om LEGO än vanligt den senaste veckan och det beror på att LEGO nyligen presenterat de modeller man ämnar släppa på marknaden nu i sommar.

Vi har som sagt redan skrivit om några och kommer säkert att skriva om några fler framöver. Här kan ni tills så blir fallet kolla in en film från The Brick Show där de visar bilder på vad LEGO släpper på marknaden sommaren 2018.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/382406/kolla_in_alla_sommarens_nya_le/


]]>
Tue, 22 May 2018 16:30:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/382406/kolla_in_alla_sommarens_nya_le/?from=rss
<![CDATA[Trailer för filmen City of Lies]]> http://feber.se/film/art/382405/trailer_fr_filmen_city_of_lies/?rss=true http://feber.se/film/art/382405/trailer_fr_filmen_city_of_lies/#comments Historien om mordet på Notorious B.I.G.Den första trailern för filmen City of Lies är nu släppt. I den spelar Johnny Depp polisdetektiven Russell Poole som försöker lösa fallet med vem som mördade rapparen Notorious B.I.G. Forest Whitaker spelar journalisten Jack. Regisserat har Brad Furman gjort. City of Lies har biopremiär i USA den 7 september. Synopsisen är följande:

"Based on the true story of one of the most notorious and unsolved cases in recent time, CITY OF LIES is a provocative thriller revealing a never-before-seen look at the infamous murder of The Notorious B.I.G. shortly following the death of Tupac. L.A.P.D. detective Russell Poole (Johnny Depp) has spent years trying to solve his biggest case, but after two decades, the investigation remains open. "Jack" Jackson (Forest Whitaker), a reporter desperate to save his reputation and career, is determined to find out why. In search of the truth, the two team up and unravel a growing web of institutional corruption and lies. Relentless in their hunt, these two determined men threaten to uncover the conspiracy and crack the foundation of the L.A.P.D. and an entire city."
geektyrant.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/382405/trailer_fr_filmen_city_of_lies/


]]>
Tue, 22 May 2018 16:00:00 +0200 http://feber.se/film/art/382405/trailer_fr_filmen_city_of_lies/?from=rss
<![CDATA[HTC råkade läcka HTC U12+ på sin egen webbsajt]]> http://feber.se/mobil/art/382403/htc_rkade_lcka_htc_u12_p_sin_e/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382403/htc_rkade_lcka_htc_u12_p_sin_e/#comments Presenteras officiellt i morgonI morgon kommer HTC att presenterat sin senaste modell HTC U12+ men redan idag verkar någon webbansvarig på företaget tyckt att det var en bra idé att lägga ut telefonen på HTC:s webbplats.

Det ska ha handlat om en testsajt som HTC inte lösenordsskyddat och då verkar en uppmärksam twittrare ha hittat bilder och specifikationer på telefonen. Det här är antagligen inte hela världen då mästerläckaren Evan Blass redan förra veckan kunde visa upp både bilder och specifikationer för HTC U12+.

Något nytt som framgick var HTC U12+ med 6GB RAM och 128GB lagring kommer att kosta 5888 yuan i Kina vilket motsvarar lite över 8000 svenska kronor. Ytterligare en läcka gör gällande att 64GB-modellen kommer att kosta 699 pund i Storbritannien vilket motsvarar 8140 kronor.
www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382403/htc_rkade_lcka_htc_u12_p_sin_e/


]]>
Tue, 22 May 2018 15:45:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382403/htc_rkade_lcka_htc_u12_p_sin_e/?from=rss
<![CDATA[Snart kan man lajka grejer på Google Photos]]> http://feber.se/internet/art/382402/snart_kan_man_lajka_grejer_p_g/?rss=true http://feber.se/internet/art/382402/snart_kan_man_lajka_grejer_p_g/#comments Fototjänsten blir lite mera sociala mediaGoogle har börjat rulla ut två nya funktioner till sin fototjänst Google Photos som innebär att man kan börja lajka bilder på tjänsten och även favoritmarkera bilder.

Man lajkar bilder genom att trycka på en hjärtformad symbol vid bilden och denna funktion är antagligen mest intressant om man delar med sig av sina Google Photos-bilder till andra. Genom att trycka på stjärn-ikonen vid bilden så favoritmarkeras denna och dessa bilder kommer sedan att lägga sig i användarens "favorit"-mapp. Ni kan kolla in hur det fungerar i animationen nedan.

De nya funktionerna började rulla ut den här veckan och kommer först att dyka upp till Google Photos till Android.
techcrunch.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/382402/snart_kan_man_lajka_grejer_p_g/


]]>
Tue, 22 May 2018 15:30:00 +0200 http://feber.se/internet/art/382402/snart_kan_man_lajka_grejer_p_g/?from=rss
<![CDATA[Avalanche öppnar studio i Malmö]]> http://feber.se/spel/art/382400/avalanche_ppnar_studio_i_malm/?rss=true http://feber.se/spel/art/382400/avalanche_ppnar_studio_i_malm/#comments Ännu en svensk spelutvecklare har fått upp ögonen för stadenSydsvenskan kan idag avslöja att den svenska spelutvecklaren Avalanche Studios ska öppna en ny studio i Malmö.

Tanken är att Avalanche ska anställa 30 - 35 personer som ska jobba på Avalanches Malmö-kontor. Företaget har sedan tidigare ett kontor i Stockholm där cirka 220 personer arbetar och ett kontor New York där cirka 100 personer arbetar skriver Sydsvenskan. Avalanche VD Pim Holfve säger till Sydsvenskan angående företagets etablering i Malmö:
"Vi känner att vi behöver expandera, men i Stockholm vill vi inte växa mer. Vi är runt 220 personer här och vill undvika fabrikskänslan. Däremot vill vi gärna utöka med nya platser för det innebär också nya människor. Samtidigt känner vi att det vore dumt att inte ta vara på att Sverige är bäst i världen på att utveckla spel."
Avalanche Studios drog igång redan 2003 och räknas idag som Sveriges femte största spelutvecklare skriver Sydsvenskan. Företaget har bland annat tagit fram spelen Just Cause, The Hunter, Mad Max samt kommande Rage 2.
www.sydsvenskan.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/spel/art/382400/avalanche_ppnar_studio_i_malm/


]]>
Tue, 22 May 2018 15:15:00 +0200 http://feber.se/spel/art/382400/avalanche_ppnar_studio_i_malm/?from=rss
<![CDATA[Sveriges enda Lexus LFA är nu servad]]> http://feber.se/bil/art/382401/sveriges_enda_lexus_lfa_r_nu_s/?rss=true http://feber.se/bil/art/382401/sveriges_enda_lexus_lfa_r_nu_s/#comments Tekniker flygs in från Tyskland

Lexus häftigaste modell är också en av alla mina drömbilar - LFA. Den byggdes endast i 500 stycken exemplar, kostade flera miljoner när den lanserades och har ett av de allra härligaste motorljuden som finns. I Sverige finns det ett exemplar registrerat, och detta har nu fått sig en service. Men LFA är ingen bil man svänger ner med till Bengt på hörnet och ber han byta olja mot ett flak öl direkt. Istället låter man Thomas Kuka och Udo Fassbender ta hand om jobbet, för de vet vad de pysslar med och är de som har ansvar för alla de 40 stycken LFA som finns i Europa. När de inte skruvar LFA jobbar de med rally- och racingbilar på Toyota Motorsport GmbH i tyska Köln. Servicen innefattar byte av alla vätskor, filter och allmän översyn. Den tar en hel arbetsdag för två stycken personer och att bara montera bort kolfiberpanelerna under bilen tar två timmar.

Bonusklipp nedan.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/382401/sveriges_enda_lexus_lfa_r_nu_s/


]]>
Tue, 22 May 2018 15:00:00 +0200 http://feber.se/bil/art/382401/sveriges_enda_lexus_lfa_r_nu_s/?from=rss
<![CDATA[USA kommer antagligen lyfta ZTE:s importförbud]]> http://feber.se/mobil/art/382399/usa_kommer_antagligen_lyfta_zt/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382399/usa_kommer_antagligen_lyfta_zt/#comments Samtal har förts på hög nivåUSA kan komma att lyfta det sjuåriga förbud som innebär att den kinesiska mobiltillverkaren ZTE inte längre får köpa komponenter till sin verksamhet från amerikanska företag. Det uppskattas att cirka 25-30 procent av komponenterna i ZTE:s telefoner kommer från amerikanska företag.

Enligt Reuters källor så har USA:s finansminister Steven Mnuchin och Kinas vice premiärminister Liu He träffats och "skakat hand" på att USA ska lyfta sanktionerna mot ZTE. Även USA:s president Donald Trump har tidigare uppgett att han har diskuterat ärendet med Kinas president Xi Jinping för att hitta en lösning på problemet.

Det spekuleras om att Kina kommer att sänka vissa skatter på jordbruksprodukter, bilar och bildelar som importeras till landet i ett slags utbyte om USA lyfter sanktionerna mot ZTE.
www.reuters.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382399/usa_kommer_antagligen_lyfta_zt/


]]>
Tue, 22 May 2018 14:44:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382399/usa_kommer_antagligen_lyfta_zt/?from=rss
<![CDATA[NASA har skickat världens kallaste kylskåp till ISS]]> http://feber.se/vetenskap/art/382393/nasa_har_skickat_vrldens_kalla/?rss=true http://feber.se/vetenskap/art/382393/nasa_har_skickat_vrldens_kalla/#comments Ska användas för att studera atomerIgår skickade NASA upp ett slags kylskåp som man kallar för "Cold Atom Laboratory" (CAL) vilket ska användas för att enklare kunna studera atomer och kvantfysik.

Tanken är att kylskåpet ska ha en temperatur som är 10 miljarder gånger kallare än rymdens vakuum. Därefter ska man med laser och elektromagnetism sakta ner atomer så att dessa blir nästan helt stillastående. Detta tror man ska få atomerna att bete sig mer som vågor än som partiklar och att de ska bli enklare att studera då.

Cold Atom Laboratory förväntas vara framme vid ISS på torsdag. Den transporteras dit med en Cygnus-farkost som sköts upp av det privata rymdföretaget Orbital ATK från NASA:s Wallops Flight Facility i Virginia.
www.nasa.gov

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/vetenskap/art/382393/nasa_har_skickat_vrldens_kalla/


]]>
Tue, 22 May 2018 14:30:00 +0200 http://feber.se/vetenskap/art/382393/nasa_har_skickat_vrldens_kalla/?from=rss
<![CDATA[Google Pixel 3 kan bli bara skärm]]> http://feber.se/mobil/art/382395/google_pixel_3_kan_bli_bara_sk/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382395/google_pixel_3_kan_bli_bara_sk/#comments Bild läckt i Android PI den senaste betaversionen av Android P har SlashLeaks hittat en bild som eventuellt visar designen på Googles kommande Pixel 3-telefon.

Som synes handlar det om en telefon vars skärm fyller ut hela telefonens framsida. Här finns varken panna, haka eller läpp så långt ögat kan se. Det kan givetvis röra sig om en dummy-bild som Google lagt in i Android P. Google gjorde dock ett liknande misstag när man släppte Androids Data Transfer Tool och en animation visade upp den då inte släppta Pixel 2-telefonen.

Om Pixel 3 blir bara skärm skulle det givetvis vara grymt men då återstår frågan var Google har gömt mobilens frontkamera.
www.forbes.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382395/google_pixel_3_kan_bli_bara_sk/


]]>
Tue, 22 May 2018 14:14:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382395/google_pixel_3_kan_bli_bara_sk/?from=rss
<![CDATA[Consumer Reports rekommenderar inte Tesla Model 3]]> http://feber.se/bil/art/382391/consumer_reports_rekommenderar/?rss=true http://feber.se/bil/art/382391/consumer_reports_rekommenderar/#comments Har hittat stora bristerFör snart två månader sedan skrev vi om att Consumer Reports köpt en Tesla Model 3 för att göra ett stort test av modellen. Nu står det klart att man inte kommer att rekommendera bilen eftersom den har för stora brister. Bland annat ska bromssträckan vara undermålig och inte alls den som Tesla själva hävdar. Sen är man inte så överförtjust i reglagen som Tesla valt att använda sig av, och menar att dessa är både svårhanterliga och komplicerade att använda.

Man testade att bromsa i en hastighet av 60 mph och när bilen väl stod still visade måttet 46 meter. Betydligt längre än de 41 meter Tesla säger, och mer än två meter längre än Fords stora pickup F-150. Bromssträckan ska dock kunna vara en mjukvarugrej enligt Elon Musk, som ska gräva vidare i problemet.

I övrigt klagar Consumer Reports på att gången är stötig, att bilen har mycket vindbrus vid högre hastigheter och att baksätet inte är så trevligt att sitta i. Ni hittar hela deras test på länken nedan.www.consumerreports.org

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/382391/consumer_reports_rekommenderar/


]]>
Tue, 22 May 2018 14:00:00 +0200 http://feber.se/bil/art/382391/consumer_reports_rekommenderar/?from=rss
<![CDATA[Så här såg det ut när OnePlus 6 släpptes i Stockholm]]> http://feber.se/mobil/art/382397/s_hr_sg_det_ut_nr_oneplus_6_sl/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382397/s_hr_sg_det_ut_nr_oneplus_6_sl/#comments OnePlus hade popup-butik hos TeliaIgår släppte OnePlus sin senaste modell OnePlus 6 i Sverige och detta skedde i en tillfällig popup-butik som företaget hade slagit upp i Telias butik på Kungsgatan i Stockholm.

Vädret var strålande och det stod hundratals människor i den cirka 70 meter långa kön och inväntade möjligheten att lägga vantarna på en av de första OnePlus 6-telefonerna som sålts i Sverige. Detta var första gången OnePlus har haft en popup-butik i Sverige men man har haft det i andra länder tidigare skriver företaget i ett pressmeddelande.

OnePlus 6 släpps till övriga butiker i Sverige idag. Här nedan hittar ni ett litet påskägg som OnePlus brukar lägga in i sina telefoner.

#OnePlus6 #easteregg #neversettle

A post shared by Feber (@feberse) on
Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382397/s_hr_sg_det_ut_nr_oneplus_6_sl/


]]>
Tue, 22 May 2018 13:43:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382397/s_hr_sg_det_ut_nr_oneplus_6_sl/?from=rss
<![CDATA[Den här reklamen ska sitta där i 12 år]]> http://feber.se/video/art/382384/den_hr_reklamen_ska_sitta_dr_i/?rss=true http://feber.se/video/art/382384/den_hr_reklamen_ska_sitta_dr_i/#comments Långt projekt...Sioo:x gör produkter för att skydda trä och för att visa att det verkligen fungerar har man satt upp lite på en reklamtavla. Trä alltså. Nu ska man låta det sitter där och inte bara i någon vecka eller två utan i tolv år. Man har alltså hyrt platsen till 2030. Hoppas att man fick rabatt.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/video/art/382384/den_hr_reklamen_ska_sitta_dr_i/


]]>
Tue, 22 May 2018 13:30:00 +0200 http://feber.se/video/art/382384/den_hr_reklamen_ska_sitta_dr_i/?from=rss
<![CDATA[Boeings vikbara flygplansvingar godkända i USA]]> http://feber.se/fordon/art/382390/boeings_vikbara_flygplansvinga/?rss=true http://feber.se/fordon/art/382390/boeings_vikbara_flygplansvinga/#comments Gör att flygplanet får plats på fler flygplatser

Den amerikanska myndigheten Federal Aviation Administration (FAA) har godkänt Boeings vikbara flygplansvingar som är tänkta att sitta på företagets kommande jättemodell Boeing 777X.

Tanken bakom de uppfällbara vingarna är att Boeing 777X ska kunna starta och landa på samma flygplatser som lillebror Boeing 777. När Boeing 777X vingar är utfällda kommer de att ha ett vingspann på 71,8 meter medan detta minskar till 64,8 meter när vingspetsarna fälls upp. Lillebror Boeing 777 har ett vingspann på 61 meter.

Uppfällbara vingspetsar är inte helt nytt och återfinns bland annat på mindre flygplan och militärflygplan. Boeing 777X kommer dock att bli den enda flygplansmodellen avsedd för kommersiell passagerartrafik som än så länge utnyttjar den här tekniken.

Boeing hoppas ha 777X i luften någon gång under första kvartalet 2019. De första kommersiella passagerarflygningarna kommer dock som tidigast att ske i december nästa år.
www.bloomberg.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/fordon/art/382390/boeings_vikbara_flygplansvinga/


]]>
Tue, 22 May 2018 13:13:00 +0200 http://feber.se/fordon/art/382390/boeings_vikbara_flygplansvinga/?from=rss
<![CDATA[GDPR kostar EU-företag 2.000 miljarder kronor]]> http://feber.se/samhalle/art/382383/gdpr_kostar_eufretag_2000_milj/?rss=true http://feber.se/samhalle/art/382383/gdpr_kostar_eufretag_2000_milj/#comments Integritet kostarGDPR är snart här, på fredag börjar de nya reglerna att gälla. Förvirringen är stor bland svenska företag och det är massor av saker som behöver styras upp. Vilket är hela poängen med GDPR, att företag ska skärpa till sig och individen ska få mer makt över sina uppgifter.

Nya uppgifter som DI.se har tagit del av säger att det kommer att kosta, och kosta rejält, med övergången till GDPR. Summan för alla företag i EU ska ligga på 2.000 miljarder kronor. I Sverige ska summan i snitt per företag ligga på 140.000 kronor. Kostnaden lär också öka eftersom detta kommer att bli ett konstant arbete i framtiden.

Hur GDPR påverkar dig som besöker Feber återkommer vi till lite senare i veckan.
www.di.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/samhalle/art/382383/gdpr_kostar_eufretag_2000_milj/


]]>
Tue, 22 May 2018 13:00:00 +0200 http://feber.se/samhalle/art/382383/gdpr_kostar_eufretag_2000_milj/?from=rss
<![CDATA[Kolla in när Mark Zuckerberg frågas ut av EU i kväll]]> http://feber.se/internet/art/382389/kolla_in_nr_mark_zuckerberg_fr/?rss=true http://feber.se/internet/art/382389/kolla_in_nr_mark_zuckerberg_fr/#comments Live-streamas direkt från BrysselSenare idag ska Facebooks VD Mark Zuckerberg svara på frågor från representanter från EU-parlamentet. Utfrågningen kommer primärt att handla om den skandal som uppstått runt hur företaget Cambridge Analytica har hanterat data från Facebook och hur Facebook ska förhindra att något sådant sker igen.

EU-parlamentet meddelade igår att det hela kommer att live-streamas, från början var det tänkt att utfrågningen skulle ske inför stänga dörrar. Sändningen börjar 18:20 och förväntas pågå i cirka en timma. Hoppa vidare på länken nedan om ni vill höra vad Zuckerberg har att säga.
www.europarl.europa.eu

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/382389/kolla_in_nr_mark_zuckerberg_fr/


]]>
Tue, 22 May 2018 12:42:00 +0200 http://feber.se/internet/art/382389/kolla_in_nr_mark_zuckerberg_fr/?from=rss
<![CDATA[Razer släpper billigare GPU-låda]]> http://feber.se/mac/art/382379/razer_slpper_billigare_gpulda/?rss=true http://feber.se/mac/art/382379/razer_slpper_billigare_gpulda/#comments Som dessutom fungerar med MacBook Pro!Ett ha en laptop är grymt eftersom den är så bärbar, men när man är hemma eller på kontoret kanske man vill ha lite mer kraft. Då är det grymt att kunna koppla in ett externt och tjockt grafikkort som bor i sin alldeles egna låda. För Mac-användare finns det nu några fler alternativ när Razer släpper nytt.

Den tidigare GPU-lådan Core V2 får nu nämligen sällskap av Core X. V2 kostar 499 dollar men nykomlingen X kostar betydligt rimligare 299 dollar. Grafikkort får man köpa själv och för att det ska fungera finfint behöver man använda ett AMD-kort som är kompatibelt med Mac OS. Båda enheterna ska numera alltså fungera prima med Mac OS och kör du Windows ska det också fungera finfint.

Core X saknar ethernet och usb-utgångar men har större strömförsörjning (650W vs 500W) och plats för större grafikkort.
appleinsider.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mac/art/382379/razer_slpper_billigare_gpulda/


]]>
Tue, 22 May 2018 12:30:00 +0200 http://feber.se/mac/art/382379/razer_slpper_billigare_gpulda/?from=rss
<![CDATA[Ny bugg i chip upptäckt]]> http://feber.se/pc/art/382388/ny_bugg_i_chip_upptckt/?rss=true http://feber.se/pc/art/382388/ny_bugg_i_chip_upptckt/#comments Relaterade till Spectre och MeltdownMicrosoft och Google har hittat en ny bugg som har släktskap med de båda buggarna Spectre och Meltdown som uppmärksammades tidigare i år.

Den nya buggen kan påverkar chip från Intel, ARM och AMD men att buggen utnyttjas bedöms som mindre sannolikt. Detta beror på att datorer och mobiltelefoners webbläsare har uppdaterats med skydd mot Spectre- och Meltdown-attacker och detta ska även skydda mot den nya buggen.

Även Intel, AMD och ARM kommer att släppa patchar som skyddar mot den nya bugg-varianten som går under namnet "Speculative Store Bypass" eller "Variant 4". Företagens patchar mot Variant 4 kommer dock att slöa ner datorn något och därför kommer användare själva ha valet att slå på skyddet eller inte. Intel uppger att man förväntas sig att deras patch ger datorn en prestandasänkning på 2 - 8 procent medan ARM förväntar sig att prestandan sänks med 1 - 2 procent.
www.reuters.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pc/art/382388/ny_bugg_i_chip_upptckt/


]]>
Tue, 22 May 2018 12:12:00 +0200 http://feber.se/pc/art/382388/ny_bugg_i_chip_upptckt/?from=rss
<![CDATA[Fina bilder på lavan på Hawaii]]> http://feber.se/vetenskap/art/382361/fina_bilder_p_lavan_p_hawaii/?rss=true http://feber.se/vetenskap/art/382361/fina_bilder_p_lavan_p_hawaii/#comments Lava!Vulkanutbrott är så klart aldrig roliga för de som bor i närheten, men det hindrar inte att de är fantastiskt fascinerande. Lavan som väller upp ur vulkanen är dödlig men ack så vacker.


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/vetenskap/art/382361/fina_bilder_p_lavan_p_hawaii/


]]>
Tue, 22 May 2018 12:00:00 +0200 http://feber.se/vetenskap/art/382361/fina_bilder_p_lavan_p_hawaii/?from=rss
<![CDATA[Nu kan du bygga din Rolls-Royce Cullinan på nätet]]> http://feber.se/bil/art/382381/nu_kan_du_bygga_din_rollsroyce/?rss=true http://feber.se/bil/art/382381/nu_kan_du_bygga_din_rollsroyce/#comments Det här kommer att bli dyrtFör snart två veckor sedan chockades världen av Rolls-Royce nyhet Cullinan - lyxsuven som ska vara den nya herren på täppan. Nu har man släppt konfiguratorn för bilen så att du själv i lugn och ro kan speca upp din bil precis som du vill ha den. Bilderna visar mina val, komplett med Spirit of Ecstasy i guld och lammullsmattor.www.rolls-roycemotorcars.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/382381/nu_kan_du_bygga_din_rollsroyce/


]]>
Tue, 22 May 2018 11:45:00 +0200 http://feber.se/bil/art/382381/nu_kan_du_bygga_din_rollsroyce/?from=rss
<![CDATA[Borde Facebook brytas upp i fyra bolag?]]> http://feber.se/internet/art/382374/borde_facebook_brytas_upp_i_fy/?rss=true http://feber.se/internet/art/382374/borde_facebook_brytas_upp_i_fy/#comments När blir man för mäktig?Världen är lite läskig just nu eftersom en hög med bolag börjar bli gigantiska och vet så mycket om oss att det faktiskt kan sätta länders demokratier ur spel. I väst är det främst Facebook och Google som kommer på tal, men i öst har de konkurrenter som också är giganter.

En kampanj vill nu att Facebook ska delas upp i fyra bolag. Ett för Facebook, ett för Instagram, ett för WhatsApp och ett för Messenger. Om det skulle göra någon skillnad eller inte är väl ytterst oklart, men det är en intressant tanke som fått aktualitet när EU i kväll ska fråga ut Mark.

Frågan är vilka andra bolag som skulle behöva delas upp. Skulle världen må bra av att Google delades upp och exempelvis Android och Youtube skildes från huvudverksamheten?


Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/internet/art/382374/borde_facebook_brytas_upp_i_fy/


]]>
Tue, 22 May 2018 11:30:00 +0200 http://feber.se/internet/art/382374/borde_facebook_brytas_upp_i_fy/?from=rss
<![CDATA[LEGO drar till Nordpolen]]> http://feber.se/pryl/art/382387/lego_drar_till_nordpolen/?rss=true http://feber.se/pryl/art/382387/lego_drar_till_nordpolen/#comments Utforska Arktis med nya Lego-modellerLEGO har visat upp några kommande byggsatser där man fokuserar på bygga upp prylar som kan användas på arktiska expeditioner.

Det handlar om fyra stycken Lego City-byggsatser med mellan cirka 250 och 800 legobitar. Med byggsatserna kan man bygga helikoptrer, slädar, snöfordon och andra maskiner som man behöver för att utforska Arktis. Byggsatserna innehåller även lego-figurer som ser ut som isbjörnar, sabeltandade tigrar och mammutar.

De nya byggsatserna släpps i augusti till än så länge okända priser.www.theverge.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/pryl/art/382387/lego_drar_till_nordpolen/


]]>
Tue, 22 May 2018 11:11:00 +0200 http://feber.se/pryl/art/382387/lego_drar_till_nordpolen/?from=rss
<![CDATA[Får vi snart äntligen se snabbladdning till iPhone?]]> http://feber.se/mobil/art/382369/fr_vi_snart_ntligen_se_snabbla/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382369/fr_vi_snart_ntligen_se_snabbla/#comments De har i alla fall sänkt priset på en kabel...För att ladda en telefon snabbt behöver man rejält med ström. Köper man en iPhone får man med en riktigt töntig liten adapter som knappast ger någon snabbladdning, även om telefon i sig är rätt kapabel att ladda snabbt. Just nu behöver man antingen köpa en fet, och dyr, adapter från Apple eller använda något kraftfullare från en annan tillverkare.

Men nu går det rykten om att saker och ting ska förändras. Ett rykte från tidigare i månaden säger att Apple kommer att släppa en ny och kraftfullare adapter på 18W. Vi som är hoppfulla inför framtiden har nu också fått lite mer vatten på vår kvarn då Apple börjat sälja en ny och lite billigare USB-C till lightning-kabel. Den har ett nytt produkt-id och lägre prislapp, 199 kronor.

Vad det betyder egentligen låter jag verkligen vara osagt, men hoppas kan man ju. Det här är ju ett område där Apple verkligen ligger efter konkurrenterna.
9to5mac.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382369/fr_vi_snart_ntligen_se_snabbla/


]]>
Tue, 22 May 2018 11:00:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382369/fr_vi_snart_ntligen_se_snabbla/?from=rss
<![CDATA[The Expanse kan få ett nytt hem hos Amazon]]> http://feber.se/film/art/382386/the_expanse_kan_f_ett_nytt_hem/?rss=true http://feber.se/film/art/382386/the_expanse_kan_f_ett_nytt_hem/#comments Snackar om att ta över scifi-serien från SyFyDet har nu gått lite mer än en vecka sedan SyFy meddelade att man lägger ner scifi-serien The Expanse efter tre säsonger. Det verkar dock som om det kan komma en fjärde säsong då Amazon Studies uppges ha fört långt gångna samtal om att ta över serien från SyFy.

Amazon har sedan tidigare haft streaming-rättigheterna för tv-seriens första tre säsonger. TV-serien är baserad på "The Expanse"-böckerna som skrivs av de båda författarna som går under namnet James S. A. Corey.

Amazons grundare Jeff Bezos uppges vara förtjust i både böckerna och tv-serien The Expanse så det är nog rätt stora möjligheter att vi kommer att få se en fjärde säsong av tv-serien.
www.hollywoodreporter.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/film/art/382386/the_expanse_kan_f_ett_nytt_hem/


]]>
Tue, 22 May 2018 10:43:00 +0200 http://feber.se/film/art/382386/the_expanse_kan_f_ett_nytt_hem/?from=rss
<![CDATA[Hur mycket stryk tål olika mobiltelefoner?]]> http://feber.se/mobil/art/382385/hur_mycket_stryk_tl_olika_mobi/?rss=true http://feber.se/mobil/art/382385/hur_mycket_stryk_tl_olika_mobi/#comments Här kan ni kolla in detTom's Guide har testat hur mycket stryk ett tiotal av dagens mobiltelefoner klarar av och därefter graderat dessa på en tålighets-skala.

Telefonerna utsattes för tester där de släpptes mot betong, trä och en toalettstol från 120 - 180 centimeters höjd. De tre telefonerna som klarade sig bäst var Motorola Moto Z2 Force, LG X Venture och Apple iPhone X medan de tre telefonerna som tålde minst var Apple iPhone SE, Google Pixel 2 X samt Huawei Mate 10 Pro. Man genomförde även ett test med en andra omgång telefoner då man släppte dessa från 30 meters höjd med hjälp av en drönare vilket ni kan se nedan.

Sammanlagt var inköpspriset för telefonerna i testet lite över motsvarande 155.000 kronor. Ni hittar det fullständiga resultatet från tålighetstestet i faktarutan nedan.

www.tomsguide.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/mobil/art/382385/hur_mycket_stryk_tl_olika_mobi/


]]>
Tue, 22 May 2018 10:40:00 +0200 http://feber.se/mobil/art/382385/hur_mycket_stryk_tl_olika_mobi/?from=rss