Roboten Stan parkerar din bil
Sjukt smidig lösning! 
43.3°
+
Roger Åberg
0
Kevin Spacey och Gordon Ramsay svär lite
Eller en hel jävla del 
44.7°
+
Roger Åberg
0
Snart kommer Skittles med hetta!
Sweet heat 
92kg
+
Roger Åberg
Teaser för Castlevania-serien
Den som ska visas på Netflix 
50.9°
+
Frode Wikesjö
0
Ny trailer för Valerian
Har premiär 2 augusti 
45.3°
+
André Stray
0
City-socka med Gore-Tex från Adidas
Sko eller strumpa? 
147kg
+
Bobby Green

SVT och MTG delar på hockey-VM

Tar vartannat år

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Sport

SVT och MTG har kommit överens om att dela på sändningsrättigheterna för hockey-VM. I korthet betyder det att man i linjär tv tar vartannat år och att MTG tar de digitala rättigheterna under hela perioden men SVT kommer att sända digitalt under de år som man även sänder linjärt. Tiden man har kommit överens om är 2018 - 2023.

Så här ser fördelningen ut:
2018 – MTG (Danmark)
2019 - SVT (Slovakien)
2020 – MTG (Schweiz)
2021 – SVT (Vitryssland/Lettland)
2022 – MTG (Finland)
2023 – SVT

Låga grundvattennivåer i Sverige

Förbered er på vattenbrist

Gävle?
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Klimat

SVT rapporterar att grundvattennivåerna i Sverige har sjunkit ytterligare och att de nu ligger under eller mycket under de normala i nästan hela landet. Detta på grund av ett par år av lite nederbörd och den torra våren vi har haft. Nivåerna är normala är i Västsverige och nordligaste Norrland. Men även Gotland, som tidigare haft stora problem med grundvattennivån, här nästa normala värden igen. Men i stora delar av Sydöstra Sverige ligger nivåerna mycket under det normala.

Man säger att sannolikheten för att grundvattnet kommer att fyllas på innan sommaren är mycket liten och därav bedöms situationen som allvarlig. Man räknar med att det kan bli den torraste sommaren på åtminstone 50 år. Det är väl framförallt hushåll med egen brunn som kommer att drabbas hårdast men även kommuner som har låga nivåer i sina grundvattenmagasin kan stöta problem och bli tvungna att införa restriktioner som bevattningsförbud.

Bank ID stäms på sju miljarder

Påstås använda stulen teknik

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Ekonomi

Finansiell ID-Teknik som gör och driftar tjänsten Bank ID stäms nu på sex miljarder av Accumulate. I korthet så påstår bolaget att man samarbetade med bankerna under åtta månader under 2010. Efter det ska Finansiell ID-teknik har kopierat Accumulates lösning och använt den utan tillåtelse.

Accumulate stämmer därför Finansiell ID-teknik på 1,1 miljarder. Dessutom har man räknat på framtida intäkter och vill ha ersättning för 5,8 miljarder ytterligare som plåster på såren för dessa (källa). Totalt alltså en bra summa pengar.

Finansiell ID-teknik säger att man tänkte anlita Accumulate men istället valde en annan leverantör. Man säger också att tanken på en app-baserad lösning fanns innan Accumulate klev in.

Finansiell ID-teknik ägs av Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken.

Sir Roger Moore är död

Hej då!

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Allmänt

Om man heter Roger är det inte speciellt många kända personer att identifiera sig med. När jag växte upp var en av de få Roger Moore, men vilken person. Roger Moore föddes 24 oktober 1927 och är väl mest känd för att ha spelat James Bond i sju olika filmer. Han är även känd för att ha spelat Simon Templar i TV-serien Helgonet och Brett Sinclair i Snobbar som jobbar tillsammans med Tony Curtis.

Nu har han sorgligt nog gått bort. Han blev 89 år gammal. Familjen berättar att hans sista tid var fylld av kärlek och att han kommer att begravas vid en privat ceremoni i Monaco.

Kvinna som tog emot felswishade pengar får betala böter

2 500 kronor till och med

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Juridik

Under våren så åtalades en kvinna från Småland för olovligt förfarande efter det att hon vägrat betala tillbaka 2 000 kronor till en person som hade Swishat pengar till fel nummer. Kvinnan förnekade att hon hade gjort något brottsligt men trots det betalade hon tillbaka de 2 000 felskickade kronorna samt en extra "ränta" på 50 kronor.

Men åtalet gick vidare och hon har nu dömts för olovligt förfogande vilket resulterade i att hon måste betala 2 500 kronor i böter. Tingrätten menar att kvinnan borde ha reagerat på att hon fick den oväntade summan pengar eftersom hon vid det tillfället endast hade 83 öre på sitt konto.