Krönika Assassin's Creed mådde bra av ett sabbatsår
Nu är Ubisoft på rätt spår 
43.0°
+
Emmy Zettergren
0

Cards Against Humanity vill sabba Donald Trumps gränsmur

Har köpt en landremsa där ingen mur ska byggas

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Politik

Gänget bakom spelet "Cards Against Humanity" har ännu en gång crowdfundat ett lite konstigt projekt. Den här gången verkar man även ha tagit politisk ställning mot USA:s president Donald Trump och den eventuella mur som Trump vill bygga på gränsen mot Mexico.

Med kampanjen "Cards Against Humanity Saves America" uppmanade man sina följare att donera pengar för att köpa en liten yta land vid gränsen mellan USA och Mexico där man planerar att göra det så besvärligt som möjligt att bygga en mur. På crowdfundingsidan skriver man:
"Donald Trump is a preposterous golem who is afraid of Mexicans. He is so afraid that he wants to build a $20 billion wall that everyone knows will accomplish nothing. So we’ve purchased a plot of vacant land on the border and retained a law firm specializing in eminent domain to make it as time-consuming and expensive as possible for the wall to get built."
Crowdfundingkampanjen från Cards Against Humanity är nu avslutad och de som donerade 15 dollar kommer att få sex överraskningar med post under det kommande halvåret skriver man.

NASA har fotograferat isberget som lossande i somras

Mäktigt

Foto: NASA
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Klimat

I juni lossnade ett enormt isberg i Antarktis. Det är ett av de största dokumenterade isbergen som lossnat från kontinenten (lika stort som Västmanlands län) och är därmed historiskt.

Nu har NASA fotograferat det stora isberget och bilderna är minst sagt mäktiga, och lite skrämmande.

Sverige och Frankrike inleder grönt samarbete

Klimatsmart innovation i fokus

Foto: Stuarthampton / Pixabay
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Klimat

I morgon kommer Sverige och Frankrike, med Stefan Löven och Emmanuel Macron i spetsen, att skriva under ett nytt samarbetsavtal. Det handlar om samarbeten klimatsmarta innovationer inom transporter och städer, finanser, hälsosammare livsstilsval samt digitala företag och start-ups. Det skriver Löven och Macron på DN Debatt.

Förhoppningen är att samarbetet ska kunna bidra till en övergång till ett mer hållbart samhälle, inte bara i Frankrike och Sverige utan i hela Europa. Så här står det att läsa i debattartikeln:

"De länder och företag som är först ut med sina lösningar kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb. Därför kommer Frankrike och Sverige att underteckna ett strategiskt partnerskap för innovation och gröna lösningar på fredag."

12 december inleds ett nytt klimatmöte i Paris som heter One Planet med inriktning på just innovativa lösningar för ett grönare samhälle.

Önationer i Stilla havet kan förlora 80 procent av sin fisk

På grund av klimatförändringarna

Foto: Russel_Yan/Pixabay
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Klimat

Fiskbeståndet kommer att drabbas hårt av klimatförändringarna. Det slår en ny rapport fast som anger att öarna i Stilla havet kan förlora mellan 50 och 80 procent av det lokala fiskebeståndet vid slutet av århundradet om klimatförändringarna fortsätter som nu.

Anledningen till att beståndet beräknas minska är att havet blir varmare, får mindre syre och blir mer giftigt samtidigt som det kommer att producera mindre plankton som är grunden i näringskedjan för många havsdjur. De flesta djuren och organismerna i haven kommer inte att hinna anpassa sig efter det varmare klimatet och kommer att dö ut eller migrera till kyligare vatten.

Rapporten baseras på studier av över tusen arter, inkluderat de som bor i korallrev, där man simulerat klimatförändringar. Hårdast drabbades de arter som levde på öppet hav. I rapporten står dock även att läsa att de pågående förändringarna ännu är möjliga att stoppa om man kan hålla sig till den temperaturökning som Parisavtalet anger.

Polisen anser att Heetch bedriver svarttaxi-verksamhet

Företaget själva anser att det handlar om en samåkningstjänst

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Juridik

Taxi-tjänsten Heetch som lanserades i Stockholm förra året får nu massiv kritik från polisen som anser att det handlar om "ren och skär organiserad svarttaxiverksamhet".

Heetch har cirka 300 chaufförer som använder sina privata bilar för att transportera kunder med sin "samåkningstjänst". Förarna behöver ingen taxilegitimation som andra taxi-tjänster kräver och prismässigt kan Heetch ibland ta halva priset av vad till exempel Taxi Stockholm tar för en likvärdig resa uppger DN. Claudio Skubla, förbundsdirektör för Svenska taxiförbundet, säger till DN:
"Det är naturligtvis ett hårt slag. Vi konkurrerar på väldigt olika villkor. De företag som sköter sig och betalar sina skatter och avgifter och tvingas hålla en högre prisnivå ska konkurrera med de här lägre priserna."
Heetch jämförs av många med Ubers numera nedlagda tjänst UberPop och flera av Heetch chaufförer väntar åtal. En chaufför har redan dömts för olaga taxiverksamhet till 40 dagsböter.

Heetch själva anser att de inte bedriver olaglig taxiverksamhet då det är frivilligt för kunden om man vill betala, eller "donera" pengar, till chauffören för resan. Skubla från Svenska Taxiförbudet säger:
"Lycka till att få en resa till om du inte betalar. Det är ett sätt att retoriskt kringgå det här med svarttaxi, men det är lika mycket svarttaxi för det."

Caferacer genom vackra Dolomiterna
Ser härligt ut 
111kg
+
Bobby Green
Genomskinliga kokkärl
Se bättre vad du lagar 
187kg
+
Bobby Green
The Tail of a Whale kommer till Systembolaget
Kombinerar ale med veteöl 
107kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.1°
+
Roger Åberg
0