Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nokias febertermometer gör det roligare att ha feber
Den dåliga febern alltså... 
45.1°
+
Roger Åberg
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
86kg
+
Bobby Green

IP-adress kan inte kopplas till en person

Enligt domare i Florida

Domaren i bilden har ingenting mer artikeln att göra.
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Allmänt

Den relativt nya dokumentären Manny har fått rejält mycket uppmärksamhet den senare tiden. Mycket tack vare att rullen hade en gripande story. Men också för att filmen piratkopierades utan dess like vilket gjorde filmbolaget som äger rättigheterna att slå rätt hårt mot skurkarna som illegalt tittade på filmen. Runt om i landet har stämningsansökningar florerat i olika distrikt, men i Florida satte en domare ner foten och sa att en ip-adress inte räcker för att identifiera en person.

I samband med stämningsansökan bad domare Ursula Ungaro att filmmakarna berätta hur en ip-adress ska kunna peka ut en specifik person. I ett svar till domaren skriver filmmakarna att de faktiskt kan peka ut pirater med hjälp av ip-adresser och att om inte Ungaro höll med så skulle det skapas en dålig förebild för andra rättegångsprocesser då andra domare tidigare har tillåtit stämningsansökningar där endast ip-adresser använts för att peka ut personer. Detta var något Ungaro inte uppskattade då hon kunde peka ut ett gäng olika rättegångar där ip-adresser har pekat ut fel personer och på grund av risken till att döma oskyldiga personer så kunde hon inte tillåta att stämningsansökan skulle gå igenom.

Even if this IP address is located within a residence, geolocation software cannot identify who have access to that residence’s computer and who would actually be using it to infringe Plaintiff’s copyright

Nu hoppas vi att fler domare runt om i världen gör som Ursula Ungaro och använder sunt it-förnuft när det kommer till liknande fall.