Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
26.2°
+
André Stray
0
Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här
Spana in den! 
42.4°
+
Frode Wikesjö
0
Har du testat frukten Durian?
Den som luktar fis 
81kg
+
Bobby Green

Elever får bättre skolresultat tack vare surfplattor

Enligt pilotstudie i Sollentuna

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Utbildning

Sedan fyra år tillbaka har 5 000 elever i grundskolan i Sollentuna fått använda surfplattor i sina studier i stället för penna och papper. Detta har visat sig vara en bra idé då ungarna börjat få bättre resultat jämfört med andra elever runt om i landet.

I årskurs ett har ungarna blivit bättre på att skriva och läsa och tredjeklassarna presterar ungefär 20 procent bättre i nationella proven i matematik och svenska än de som pluggat traditionellt. Sedan har skillnaderna mellan killarnas och tjejernas resultat blivit betydligt mindre.

Forskaren Annika Agelii Genlott och professor Åke Grönlund från Örebro Universitet som hållit i studien. Enligt dessa är tricket inte bara att ungarna får tillgång till teknik, utan hur tekniken används. Annika berättar för IDG.se att ungarna skriver i delade dokument, vilket gör att samtliga elever kan ge varandra feedback och det blir lättare för lärarna att få en bättre överblick över de uppgifter som utförs.

Vi får se om detta projekt leder till att fler kommuner tar in surfplattor som de ger till eleverna. Om resultaten från Sollentuna fortsätter på samma bana så känns det inte som att det är helt omöjligt.

Kravbrev har börjat skickats ut till fildelare
4500 kronor för en film 
25.9°
+
André Stray
0
Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här
Spana in den! 
42.4°
+
Frode Wikesjö
0
Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
50.0°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
44.1°
+
Frode Wikesjö
0