m

Betatest för multiplayerdelen i Stardew Valley kommer i vår

Äntligen!

Nytt skyltsystem på ingång i Stardew Valley!
Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Stardew Valley-skaparen Eric Barone, mer känd som ConcernedApe, har levererat ett nytt blogginlägg om hur läget med nästa stora Stardew Valley-patch ser ut. I inlägget skriver Barone att större delen av det grundläggande arbetet är färdigt och att gänget jobbar med översättning och buggjakt.

Barone skriver även att utvecklarna siktar på att börja betatesta multiplayerdelen någon gång i vår. Huruvida det handlar om ett betatest av hela Patch 1.3, som inte bara består av multiplayerdelen utan även en stor mängd nyheter till singleplayer-läget, eller bara multiplayerdelen är för tillfället oklart.

Shaq Fu: A Legend Reborn släpps i vår

Shaq is back!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Det första Shaq Fu släpptes till Super Nintendo i mitten av 90-talet och har utsetts till ett av världens sämsta spel genom tiderna. I slutet av 2015 fick vi reda på att en uppföljare är på ingång och en insamling för spelet startades på Kickstarter. Det blev en lyckad insamling och nu är uppföljaren, som går under namnet Shaq Fu: A Legend Reborn, äntligen på ingång.

Spelet har dock inte fått något specifikt releasedatum, men spelet kommer släppas någon gång under våren. Shaq Fu: A Legend Reborn kommer kunna spelas på PC, Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

PUGB når 30 miljoner sålda exemplar

Har dock sett första spelardippen någonsin

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Playerunknown's Battlegrounds har nått en ny milstolpe! Den här gången handlar det om att spelet har sålts i 30 miljoner exemplar via Steam, vilket är rätt imponerande med tanke på att spelet inte är ett år gammalt ens.

Det verkar dock som att spelarna börjar lämna spelet då antalet samtidiga spelare har dippat rejält den senaste tiden. För en månad sedan slog spelet rekord med 3,2 miljoner samtidiga spelare, men under gårdagen låg siffran på 2,1 miljoner. Anledningen till dippen är oklar, men det kan bero på att antifuskmjukvaran BattleEye gör ett bra jobb med att blocka fuskare. Eller så har spelarna tröttnat på PUBG. Troligtvis handlar det om en kombination av båda. 2,1 miljoner samtidiga spelare är dock fortfarande väldigt många spelare, så PUBG kommer med rätt stor sannolikhet fortsätta leva ett bra tag till.

IGN recenserar Fe

Kort men gott!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Idag släpps Göteborgsutvecklade Fe från Zoink Games. IGN har tagit en titt på spelet för att se om det är något att ha och vad de tycker får ni reda på i videon ovan. För att sammanfatta är spelet välgjort, men aningen kort och plattformsmomenten verkar inte vara på topp.

Fler recensioner av Fe hittar ni via spelets Metacriticsida.

Ingress ger sig ut på turné

Pokémon Go:s föregångare arrangerar live-event

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Spelutvecklaren Niantic har meddelat att man under 2018 och 2019 kommer att anordna speciella live-event för sitt mobilspel Ingress i 48 stycken städer runt om i världen.

Under eventen så kommer spelarna i de utvalda städerna delas upp i två olika lag där ett av lagen ska försvara spelets så kallade portaler medan det andra laget ska försöka erövra dessa. Backstoryn för "XM Anomaly" lyder:
"A mysterious energy has been unearthed by a team of scientists in Europe. The origin and purpose of this force is unknown, but some researchers believe it is influencing the way we think. We must control it or it will control us.
'The Enlightened' seek to embrace the power that this energy may bestow upon us. 'The Resistance' struggle to defend, and protect what's left of our humanity."

Ingress är spelutvecklaren Niantics första spel som man släppte 2013. Man kan väl säga att Ingress-spelarna har hjälpt Niantic med att bygga upp den världen som senare användes i Niantics betydligt mycket mer kända spel Pokémon Go. Det var så kallade portaler som skapats av spelarna i Ingress som Niantic senare använde som Pokéstops och Pokégym i Pokémon Go.

Sedan starten har Niantic arrangerat över 2.000 stycken olika live-event för Ingress. Ingress XM Anomaly drar igång i Fukuoka, Japan, 7 april och avslutas i Chicago, USA, 18 maj 2019. Inget av eventen arrangeras i de nordiska länderna så svenska Ingress-spelare som vill delta får antagligen bege sig till Frankfurt, Warszawa eller Amsterdam för närmaste speltillfälle.

Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
124kg
+
Bobby Green
3 miljoner prickar blev till porträtt
Tog 300 timmar att göra 
134kg
+
Bobby Green
Happy Meal ska bli mer hälsosam
McDonald's förändrar barnmenyn 
165kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
102.7°
+
Roger Åberg
0