Pokémon Go börjar trolla med fuskare

Fuskar man får man bara se dåliga pokémons

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Flera källor uppger att Niantic och The Pokémon Go Company nu har börjat straffa de som fuskar när de spelar företagens mobilspel Pokémon Go.

Det kan handla om spelare som använder sig av otillåtna karttjänster eller andra appar som låter dem jaga pokémons utan att faktiskt transportera sig till de platser som pokémonsen befinner sig på. Straffet ska enligt spelare bestå av att fuskarna nu endast ser de sämsta pokemonsen som finns i spelet, till exempel Pidgey, Rattata och Zubat.

Det verkar dock inte som om alla fuskare i Pokémon Go har drabbats av detta så exakt hur systemet fungerar är i dagsläget lite oklart. Niantic har valt att varken bekräfta eller dementera huruvida man använder ett sådant här system för att bestraffa fuskare i Pokémon Go. Till Polygon säger en talesperson för Niantic:
"Niantic is committed to maintaining the state of Pokémon GO and our community of Trainers. People who violate the Pokémon GO Terms of Service (including by using third party software and other cheats) may have their gameplay affected and may not be able to see all the Pokémon around them. While we cannot discuss the systems implemented, we can confirm that we are constantly refining new ways to ensure the integrity of the game in order to keep it fun and fair for all players."

Monster Hunter XX kommer till Switch

Oklart när dock

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Capcom meddelade i går att de kommer släppa ett Monster Hunter-spel till Switch. Det kommer dock ej vara ett helt nytt spel utan det är en version av Monster Hunter XX som släpptes till 3DS, i Japan, tidigare i år.

Det är dock allt vi vet om detta för tillfället men denna Capcom kommer hålla ett Monster Hunter-event i Japan denna helg så antagligen får vi veta mer då.

Xbox Game Pass lanseras nästa vecka

Men man kan prova det redan i dag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Microsofts prenumerationstjänst Xbox Game Pass för Xbox One kommer släppas den 1 juni. Med denna tjänst kan man för 79 kr/månaden få tillgång till över 100 titlar som är en blandad kompott av XB1-spel och bakåtkompatibla 360-spel. Några av spelen som kommer finnas tillgängliga vid lanseringen är Saints Row 4: Re-Elected, The Golf Club, Terraria, Resident Evil 0, XCOM: Enemy Within, Mad Max, Halo 5 och Gears of War 3. En lista på vilka spel man kan spela genom Xbox Game Pass kan hittas här.

Det hela fungerar lite som EA Access, det vill säga att man laddar ner spelen till sin konsol sen är det bara till att spela dem.

Har man Xbox Live Gold så kan man börja prova tjänsten utan extra kostnad i 14 dagar redan i dag.

Spela Fallout 4

Gratis på Steam och Xbox Live denna helg

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Just nu kan man spela Fallout 4 helt gratis via Steam eller på Xbox One. Det krävs dock att man har Xbox Live Gold för att det ska gå på Xbox One.

Man kan spela det helt gratis fram till i övermorgon och väljer man att köpa spelet så kan man använda sin sparfil från denna gratispreiod så man slipper spela om det. Bethesda erbjuder just nu även 67 procent rabatt på priset på Steam så man kan ju fynda det också om man nu vill.

Veckans snabblänkar

Ny vecka, nya länkar, ny skärmdump

Se The Cures första TV-framträdande
Med låten A forest 
120kg
+
Roger Åberg
Trailer för dokumentär om Jimmy Iovine + Dr Dre
Full av kändisar! 
103kg
+
Roger Åberg
Någon som är i behov av en anti-energidryck?
Varva ned 
156kg
+
Bobby Green