Det gömda spelet på Switch är en hyllning till Satoru Iwata

Fint

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

För inte allt för längesedan så blev det känt att systemmjukvaran för Switch hade en emulerad version av NES-spelet Golf i sig. Nu har folk rotat lite mer i koden och konstaterat att spelet finns där som en hyllning till den före detta Nintendo-presidenten Satoru Iwata.

Enligt folket som rotat i koden så ska spelet gå att låsa upp genom att man gör Iwatas kända handrörelse med handkontrollerna den 11 juli, vilket är dagen då Iwata dog. Då ska spelet laddas och ett ljudklipp från en av Iwatas Nintendo Direct presentationer ska spelas. Det hela är dock svårt att testa då det inte fungerar inte att ändra datumet på konsolen då detta påskägg kontrollerar datumet genom nätverket.

Creative Assembly presenterar Mortal Empires

Gratis DLC till de som äger TW: Warhammer 1 och 2

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Creative Assembly fortsätter förse Warhammer-fans med nytt material. I samband med releasen av Total War: Warhammer 2 kommer företaget släppa en ny kampanj vid namn Mortal Empires som knyter samman världarna från de två spelen. Creative Assembly skriver detta om den kommande kampanjen:
Mortal Empires will sit alongside The Old World and Eye of the Vortex as an epic fantasy strategy experience, a playable campaign in its own right, accessed through the Warhammer II menu. We’ll be taking the iconic territory of the Old World you know from the first game and expanding outwards to the West, taking in key territories from Lustria, the Southlands, Naggaroth and Ulthuan to massively expand the playable area. It’s not a straight stitch-‘n’-fit job, and it can’t be – the Old World and Eye of The Vortex campaign maps are designed to be standalone; they’re different shapes and don’t ‘fit together’. Also, no Vortex story mechanics here: this is pure conquest, with all the playable races and factions we’ve released so far (plus a ton of AI controlled ones) vying for dominance across the continents.

Utöver det meddelade Creative Assembly att igenom hela Total War: Warhammer-trilogin kommer det totalt finnas fem spelbara kampanjer att välja mellan när det tredje spelet släpps.

Enligt Creative Assembly kommer Mortal Empires släppas i samband med releasen av Total War: Warhammer 2 som lanseras 28 september. För att lira det behöver du ha både Total War: Warhammer och Total War: Warhammer 2 i ditt Steam-bibliotek.

Ovan ser ni för övrigt en video från Creative Assembly där gänget går igenom vad du behöver göra för att bli en vinnare i kampanjläget.

TGS 2017 Ett gäng speltrailers från Tokyo Game Show

Lite av varje

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Spelmässan Tokyo Game Show pågår för fullt utanför Tokyo just nu och det innebär ju ofta att det nu finns en massa nya speltrailers som man kan titta på. Så därav har man här ett gäng intressanta sådana som man kan spana in på direkten.

Ovan hittar man en trailer för Left Alive som offentliggjordes under Sonys presskonferens tidigare i veckan. Detta spel utvecklas av Square Enix av folk som tidigare jobbat med spelserier som Front Mission, Armored Core och Metal Gear Solid samt animen Ghost in the Shell: Arise. Så fett med mecha lär det nog bli.

Nedan kan man hitta trailers för Dragon Ball FightersZ, Yakuza Kiwami 2, Zone of the Enders: The 2nd Runner M?RS, Not A Hero-DLCn för Resident Evil 7, Sonic Forces och Arikas mystiska fighting-spel.

via Youtube

Två svenska spelsläpp i dag

Heja Göteborg

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I dag släpptes det två spel utvecklade i Göteborg. Det är nämligen utvecklarna Skygoblin och Image and Form som i dag släppte spelen The Journey Down: Chapter Three respektive SteamWorld Dig 2.

SteamWorld Dig 2 är då uppenbarligen uppföljaren till trevliga SteamWorld Dig som gick ut på att gräva så långt ner man kunde för att hitta rikedomar. Spelet har fått lysande recensioner hitintills och en videorecension för spelet kan beskådas ovan. SteamWorld Dig 2 släpps till Switch, PlayStation 4, Windows, Playstation Vita, Linux och Mac OS.

The Journey Down: Chapter Three är den tredje och sista episoden i peka-klicka-äventyret The Journey Down. Det kan hittas på Steam här (17,99 euro) om man är sugen på att kolla in det. En trailer för spelet kan hittas nedan.

via Youtube

Battlerite får ordentlig release 8 november

Dags för MOBA-fest

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Stunlock Studios börjar känna sig redo att släppa Battlerite ordentligt! Spelet har varit tillgängligt via Early Access sedan ett år tillbaka, men i november kommer 1.0-versionen släppas. Mer specifikt 8 november. Spelet kommer vara Free-to-play, vilket betyder att du kommer kunna spela det utan att pröjsa, men vill du ha kosmetiska prylar så får du lägga ut riktiga pengar.

Innan den skarpa releasen kommer det vara lite utav en Battlerite-fest för de som kör Early Access-versionen. Mer specifikt har den femte säsongen dragit igång och senare i oktober kommer det hållas ett Halloween-event med lite unika prylar.

Hur som helst. 8 november släpps Battlerite. Vill ni testa spelet redan nu så hittar ni det på Steam. Vill ni inte betala för er så kommer Stunlock Studios låta dig testa spelet gratis mellan 25 september och 1 oktober.

Avskalad och alldeles perfekt
Porsche 911 T från 1969 
112kg
+
Bobby Green
Snowboardboots med hiking-känsla
Burton och Danner samarbetar 
115kg
+
Bobby Green
The Prodigy har signat med skivbolaget BMG
Nytt album kommer nästa år 
147kg
+
Bobby Green