Armémuseum håller öppen spelkväll

Nu på lördag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Brädspel

Under Kulturnatt Stockholm den 29 april kommer Armémuseum på Riddargatan i Stockholm hålla en öppen spelkväll. Här kommer man kunna spela diverse krigsbrädspel och se den nuvarande svenske mästaren i Warhammer 40,000 spela spelet live.

Jippot organiseras i samarbete med spelföreningen Rogue Trader och Organisationen för Stockholms strategispel. Det drar igång klockan 18:00 och pågår fram till midnatt.

facebook.com +

Svenska WoW-youtubaren Hayven har gått bort i cancer

Djupdök i World of Warcrafts universum

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

En del av er kanske redan känner till Hayven Games. Andra kommer att titta in på Youtubekanalen för första gången i dag. Oavsett är det ett faktum att den svenska mannen bakom kanalen var väldigt omtyckt inom World of Warcraft-communityn och uppskattad för sina väldigt informativa videor om spelet.

Tyvärr var skaparen bakom Hayven Games även sjuk i en extremt ovanlig sorts cancer, en sjukdom som 18 mars i år tog hans liv. Han var bara 26 år gammal. Följarna fick dock veta det först häromdagen när en ny video, efter en månads tystnad, lades upp med information om dödsfallet.

Flera fans har nu lagt upp hyllningar till Hayven på sina egna kanaler och många uttrycker sin sorg i kommentarerna till hans olika videos.

Är ni intresserade av historien och utvecklingen av World of Warcraft liksom hemligheter och annan intressant fakta rekommenderar jag att ni kollar in Hayvens samling med klipp.

Vila i frid.

kotaku.com +

Burger King anställer gamers för att sälja burgare

Eh, va?

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Snabbmatskedjan Burger King har startat en aningen udda kampanj för att göra reklam för sina burgare. Kampanjen kallas Burger Clan och går ut på att Playstation-spelare ska kunna spela med eller nio professionella gamers som samtidigt som de spelar fixar en hamburgare åt dig.

Kampanjen kommer att pågå under några veckor och de professionella spelarna kommer under den tiden att vara anställda av Burger King. Dock kommer det endast att fungera i Madrid i Spanien.

En trailer för jippot kan ni se ovan.

Uppdaterat: Den engelska versionen av videon togs ner under dagen. Ni kan nu se den spanska ovan.

mashable.com +

Ny trailer för Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Sexpack!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Square Enix släppte nyligen en ny trailer för kommande Final Fantasy XII: The Zodiac Age vilket som bekant är en förbättrad version av Final Fantasy XII som släpptes till PlayStation 2 2006.

Final Fantasy XII är väl ett av de mer bortglömda Final Fantasy-spelen så det kanske kan vara kul för många att prova på det. Hur som helst släpps Final Fantasy XII: The Zodiac Age till PlayStation 4 den 11 juli.

finalfantasyxii.com +

Spela Tomb Raider direkt i webbläsaren

Häng med Lara under arbetstid

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Spel

Ett gäng entusiaster har valt att bygga om de första Tomb Raider-spelen som ett open source-projekt som man kan spela direkt i webbläsaren. Projektet heter OpenLara och målet är att återskapa de fem första Tomb Raider-spelen. Just nu är endast den andra banan från det första spelet (City of Vilcabamba) spelbar och då det är byggt från grunden erbjuder spelet lite skarpare grafik samt avsevärt mycket bättre frame rate.

Projektet har en Github-sida om man vill vara med och leka. Vill man endast prova det så kan man göra det via länken nedan.

via engadget.com xproger.info +
Snabbast i världen att få full pott i bowling
Strike! 
186kg
+
Bobby Green
Luftfria däck snart även till cyklar
Aldrig mer punktering 
156kg
+
Bobby Green
Musik skapad för Commodore 64
Med ett program på endast 256 byte 
131kg
+
Bobby Green