Pokémon TCG får två nya expansioner

Mer kort att leka med

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

De fysiska pokémonkorten verkar vara här för att stanna. Allt flera kort adderas nu till Pokémon TCG via två nya expansioner.

Det handlar om Shining Legends som lanseras 6 oktober samt ett tillskott till kortserien Sun & Moon som heter Crimson Invasion och släpps 3 november.

Båda expansionerna bjuder på nya kort och pokémons där Shining Legends handlar om just glittriga kort. Crimson Invasion bjuder i sin tur på Ultra Beasts.

Har ni inte koll på hur man spelar TCG kan ni kolla in en video ovan. Bonusklipp nedan där Pikachu kör en danceoff för att fira lanseringen av Crimson Invasion.

via Pressmeddelande

Dontnods Vampyr skjuts upp till nästa år

Tekniska problem försenade utvecklingen

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Det var tänkt att Dontnods nya rollspel Vampyr skulle släppas nu i år. Men nu meddelar utvecklarna att lanseringen skjuts upp till våren 2018. Anledningen är att företaget under utvecklingen stött på tekniska problem. Problemen ska visserligen vara lösta, men de har samtidigt gjort att processen försenats.

Nu passar Dontnod på att fila extra på spelet innan lansering. Det säger företagets CEO Oskar Guilbert.

"This delay allows us enough time for all the polishing and balancing phase, much needed for a game of Vampyr's scope, with its ambitious, semi-open world, its complex narrative and deep RPG mechanics that give players a real impact on the world."

Det gömda spelet på Switch är en hyllning till Satoru Iwata

Fint

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

För inte allt för längesedan så blev det känt att systemmjukvaran för Switch hade en emulerad version av NES-spelet Golf i sig. Nu har folk rotat lite mer i koden och konstaterat att spelet finns där som en hyllning till den före detta Nintendo-presidenten Satoru Iwata.

Enligt folket som rotat i koden så ska spelet gå att låsa upp genom att man gör Iwatas kända handrörelse med handkontrollerna den 11 juli, vilket är dagen då Iwata dog. Då ska spelet laddas och ett ljudklipp från en av Iwatas Nintendo Direct presentationer ska spelas. Det hela är dock svårt att testa då det inte fungerar inte att ändra datumet på konsolen då detta påskägg kontrollerar datumet genom nätverket.

Creative Assembly presenterar Mortal Empires

Gratis DLC till de som äger TW: Warhammer 1 och 2

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Creative Assembly fortsätter förse Warhammer-fans med nytt material. I samband med releasen av Total War: Warhammer 2 kommer företaget släppa en ny kampanj vid namn Mortal Empires som knyter samman världarna från de två spelen. Creative Assembly skriver detta om den kommande kampanjen:
Mortal Empires will sit alongside The Old World and Eye of the Vortex as an epic fantasy strategy experience, a playable campaign in its own right, accessed through the Warhammer II menu. We’ll be taking the iconic territory of the Old World you know from the first game and expanding outwards to the West, taking in key territories from Lustria, the Southlands, Naggaroth and Ulthuan to massively expand the playable area. It’s not a straight stitch-‘n’-fit job, and it can’t be – the Old World and Eye of The Vortex campaign maps are designed to be standalone; they’re different shapes and don’t ‘fit together’. Also, no Vortex story mechanics here: this is pure conquest, with all the playable races and factions we’ve released so far (plus a ton of AI controlled ones) vying for dominance across the continents.

Utöver det meddelade Creative Assembly att igenom hela Total War: Warhammer-trilogin kommer det totalt finnas fem spelbara kampanjer att välja mellan när det tredje spelet släpps.

Enligt Creative Assembly kommer Mortal Empires släppas i samband med releasen av Total War: Warhammer 2 som lanseras 28 september. För att lira det behöver du ha både Total War: Warhammer och Total War: Warhammer 2 i ditt Steam-bibliotek.

Ovan ser ni för övrigt en video från Creative Assembly där gänget går igenom vad du behöver göra för att bli en vinnare i kampanjläget.

TGS 2017 Ett gäng speltrailers från Tokyo Game Show

Lite av varje

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Spelmässan Tokyo Game Show pågår för fullt utanför Tokyo just nu och det innebär ju ofta att det nu finns en massa nya speltrailers som man kan titta på. Så därav har man här ett gäng intressanta sådana som man kan spana in på direkten.

Ovan hittar man en trailer för Left Alive som offentliggjordes under Sonys presskonferens tidigare i veckan. Detta spel utvecklas av Square Enix av folk som tidigare jobbat med spelserier som Front Mission, Armored Core och Metal Gear Solid samt animen Ghost in the Shell: Arise. Så fett med mecha lär det nog bli.

Nedan kan man hitta trailers för Dragon Ball FightersZ, Yakuza Kiwami 2, Zone of the Enders: The 2nd Runner M?RS, Not A Hero-DLCn för Resident Evil 7, Sonic Forces och Arikas mystiska fighting-spel.

via Youtube
Ny Winnebago-husbil för äventyr
Baseras på fyrhjulsdriven Mercedes Sprinter 
111kg
+
Bobby Green
Årets tema i Musikhjälpen presenterat
Barn är inte till salu 
184kg
+
Bobby Green
Linkin Park hyllar Chester Bennington
Videon till One More Light är här 
113kg
+
Bobby Green