Veckans snabblänkar

Ny vecka, nya länkar, ny skärmdump

Tut i luren! 10 000 spel har finansierats via Kickstarter

613 miljoner dollar har donerats till projekt

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Det har hänt en hel del sedan designern Eric Berlin drog in 2 265 dollar på Kickstarter för att skapa en serie korsordspussel för åtta år sedan. Erics Kickstarter var den första av sitt slag i spelkategorin och därefter har utvecklare - stora som små - vallfärdat till Kickstarter för att få tillgång till crowdsourcekosingen. Kickstarter meddelade nyligen att sidan nått en rätt trevlig milstolpe när det kommer till finansierade spelprojekt och som ni säkert redan listat ut tack vare rubriken så handlar det om att 10 000 spelprojekt har finansierats.

Enligt Kickstarter har totalt 2,46 miljoner backare lagt ut 613 miljoner dollar på diverse spelprojekt. Den mest lyckade spelprojektet är brädspelet Kingdom Death: Monster 1.5 som drog in 12,3 miljoner dollar. Därefter kommer Oatmeals Exploding Kittens som drog in 8,7 miljoner dollar och Shenmue 3 landade på 6,3 miljoner dollar.

via theverge.com kickstarter.com +

Världens längsta Super Mario-broderi är till salu

6,2 meter lång

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Övrigt

På Tradera kan man numera buda världens längsta tv-spelsbroderi vilket då självklart är på bana 1-1 från Super Mario Bros. Verket tog textilkonstnären Elsa Olsson tre år att brodera och det är 6,2 meter långt. Verket blev klart redan 2011 men har sedan dess, bland annat, ställts ut på ett flertal konsthallar runt om i Sverige och samlat damm i garderoben. Men nu auktioneras alltså verket ut via Tradera.

Just nu ligger det ledande budet på 8 000 kronor med tre dagar kvar på auktionen.

  tack Maja tradera.com +

Ny storytrailer för Injustice 2

En titt på Supergirls resa

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Releasen av fightingspelet Injustice 2 närmar sig med stormsteg. Nu har NetherRealm släppt en ny storytrailer för spelet där vi får se en glimt av Supergirls historia.

Injustice 2 släpps 16 maj.

youtube.com +

Nästa månads Games with Gold-erbjudande

Krig och zombies

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

April närmar sig vilket innebär att det snart kommer att släppas nya gratisspel till Xbox One och Xbox 360 för de som har Xbox Live Guld.

Månadens spel fokuserar på konflikter och överlevnad. Till Xbox One är det nämligen Ryse: Son of Rome som är gratis hela april samt andra säsongen av The Walking Dead som är tillgängligt 16 april till 15 maj. Till Xbox 360 kommer Darksiders vara gratis mellan 1 och 15 april medan Assassin's Creed: Revelations är gratis mellan 16 och 30 april.

Ni som inte har plockat hem den här månadens gratisspel har dock några dagar på er. Layers of Fear till Xbox One är gratis fram till sista mars medan Evolve: Ultimate Edition är gratis fram till 15 april. På Xbox 360 är Heavy Weapon fortfarande gratis fram till och med sista mars.

techradar.com +
Häng med och vrakdyk på Titanic
Kostar som väntat en slant 
113kg
+
Bobby Green
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
144kg
+
Bobby Green
Domino's hyllar Ferris Bueller's Day Off
Gör kopia på klassisk scen 
107kg
+
Bobby Green