Människor i Sydsudan svälter ihjäl
Första gången det råder svält i världen på sex år 
26.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Svensk esportare skulle gärna se domare i esport
För att motverka dåligt uppförande 
41.5°
+
Emmy Zettergren
0
Konsten att lyssna
En musikdokumentär 
81kg
+
Bobby Green
Forskare har tagit fram vattenbaserat batteri
Som ska räcka i över tio år 
60.6°
+
Emmy Zettergren
0
Sony visar upp snabbt minneskort
SF-G-serien skriver och läser upp till 300MB/s 
42.9°
+
André Stray
0
Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom 
100kg
+
Bobby Green

Futurama-veteraner hoppar på Futurama-spel

Futurama: Worlds of Tomorrow släpps i sommar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

TinyCo håller för tillfället på att utveckla ett nytt mobilspel vid namn Futurama: Worlds of Tomorrow. För att hålla spelet i samma härliga ådra som TV-serien har utvecklarna börjat samarbeta med seriens skapare Matt Groening och David X. Cohen. Och om inte det vore nog kommer även seriens röstskådisar, det vill säga Billy West, John DiMaggio och Katey Sagal, återvända till Futurama-världen

Vad spelet kommer handla om är för tillfället oklart. Vill du spela spelet illa kvickt när det släpps i sommar så kan ni hoppa över till spelets sida på Google Play Store och klicka på förhandsregistrera.

engadget.com +

Svensk esportare skulle gärna se domare i esport

För att motverka dåligt uppförande

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Esport

Ger man sig ut och spelar spel online får man tyvärr ofta räkna med att det finns människor som inte kan uppföra sig. Kränkande och nedvärderande språk kan blandas med rena trakasserier och hot.

Men det är svårt att komma åt problemet. Det säger Dota 2-spelaren Jonathan "LodA" Berg i en intervju med Kulturnytt i P1. När det gäller esportarenan skulle det egentligen behövas domare precis som i andra sporter. Då hade en stor del av problemet försvunnit.

" I vanlig sport så får man ju böter för visst dåligt beteende, och i esport så finns inte riktigt de reglerna."

Han säger samtidigt att det skulle vara svårt att få till ett system med domare eftersom det spelas så enormt mycket matcher. Det skulle krävas en väldigt avancerad struktur för att kunna erbjuda domare överallt.

Anledningen till det dåliga klimatet bland spelare online tror Jonathan beror på att det är lätt att komma undan med dåligt beteende. Främst för att det är komplicerat att anmäla för den som blivit utsatt. Anonymiteten är också en stor faktor som spelar in.

"Du orkar inte riktigt ta någon till domstol och eftersom man sällan är i samma land så gäller internationella lagar samt att det kostar mycket pengar. Det blir för mycket arbete där det nästan blir mer jobb för den drabbade. Sen kommer det att komma någon nästa dag som säger samma sak."

Jonathan Berg efterlyser också ett större ansvar från spelbranschen och utvecklarna bakom spelen.

Hela intervjun kan ni höra nedan.

sverigesradio.se +

Ny trailer för Injustice 2

Lite story

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Warner Bros och Netherrealm Studios har släppt en ny trailer för fightingspelet Injustice 2 där vi får se en del av Stålmannens story.

Injustice 2 släpps 16 maj till Xbox One och Playstation 4.

youtube.com +

Arekkz Gaming tittar lite närmare på Switch

Både hårdvaran och systemmjukvaran

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Nyligen gick embargotiden för att visa upp Switch-hårdvaran och -mjukvaran ut vilket innebär att YouTube nu är fyllt med videoklipp på Nintendos nya konsol.

En av dem som fick konsolen tidigt var Arekkz Gaming som i klippet ovan packar upp själva enheten och i klippen nedan tittar på konsolens systemmjukvara. Bland annat visar han hur man skapar nya profiler och hur man anpassar dessa. Han visar även hur man tar skärmdumpar med "Dela"-knappen.

youtube.com +

Ny genomgång av Mass Effect: Andromeda

Lite karaktärer och förmågor

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I Mass Effect: Andromeda har Bioware gjort om progressionsystemet en aning och i videon ovan går gänget igenom hur du kommer kunna utveckla dina förmågor i rymdspelet. Vi får även reda på lite mer om karaktärerna som kommer medverka.

Mass Effect: Andromeda släpps 21 mars till PC, Playstation 4 och Xbox One. Här under hittar ni även en förhandstitt av Mass Effect: Andromeda från Gamespot.

youtube.com +