Teaser för nya säsongen av Last Week Tonight
Klockren 
43.8°
+
Frode Wikesjö
0
Julian Assange bangar att bli utlämnad
Han efterlyste benådning inte straffsänkning 
27.5°
+
Frode Wikesjö
0
Så gör Louis CK när han drar ett skämt
Nerdwriter1 förklarar 
86kg
+
Bobby Green
Byt till fototjänsten Relonch och få perfekta bilder dagligen
Bra om du inte orkar sitta dagarna i ända med bildredigering 
31.4°
+
André Stray
0
Här är de nominerade för Årets matbluff
Antipriset för den mest vilseledande produkten 
59.0°
+
Frode Wikesjö
0
Toaletten som tvättar din bakdel
Finns att köpa utanför Japan 
106kg
+
Roger Åberg

Microsoft sägs ha sålt 26 miljoner Xbox One-enheter

Not bad

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

Så fort Microsoft började inse att de inte hade lika imponerande försäljningssiffror för Xbox One som Sony hade för sin PlayStation 4 så valde Microsoft att sluta rapportera försäljningssiffror för konsolen. Därav har man endast kunnat spekulera hur många konsoler de har sålt.

Analysföretaget SuperData har dock slängt upp en rapport där man gör en kvalificerad gissning att Microsoft har sålt 26 miljoner konsoler fram till den sista december 2016. Om det nu stämmer så är det ju absolut ingen dålig siffra och ligger på samma nivå som Xbox 360 vid samma tid i livscykeln. Det är väl snarare så när man jämför det med Sonys exceptionellt bra försäljningssiffror för PlayStation 4 som de ser mindre ut.

Men som sagt detta är ju inga officiella siffror så man får väl ta det med en nypa salt än så länge.

vg247.com +

Super Mario-encyklopedi till Europa

Den 15 juni

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Förra året så började det snackas om att den helgrymma Super Mario-encyklopedin som släpptes i Japan för något år sedan även skulle komma till Europa. Nu har tyska Amazon fått upp en produktsida för boken och där skrivit att den kommer släppas den 15 juni.

Denna bok på 257 sidor innehåller massvis med bilder och information från alla Super Mario-spel fram till Super Mario 3D World. Den är verkligen en fröjd att titta i och i klippet ovan kan man se ett klipp där någon bläddrar igenom denna bok.

Vi har kollat med Bergsala om boken även kommer komma till svenska butiker men vi har ej fått något svar ännu.

amazon.de +

Ny trailer för Persona 5

Med de engelska rösterna

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Atlus släppte i dag en ny trailer för sitt kommande stiliga rollspel Persona 5. Som man kan se i trailern så följer spelet kommer Persona-konceptet vilket innebär att man skapar relationer med sina vänner under dagen för att då bättre kunna bekämpa demonerna på nätterna. Man kan endast utföra ett begränsat antal aktiviter under dagen innan det är dags att lägga sig.

I Persona 5 så går man in i demonvärlden via en plats som heter Kamoshida Palace. Till skillnad från föregångarna har man här möjlighet att enklare smyga sig omkring och överaska fienderna för att få sig ett övertag i striderna. Möjligheten att prata med fienderna är tillbaka i Persona 5. Detta har tidigare varit möjligt i de äldre Persona-spelen samt så är det ju en stor del av systerserien Shin Megami Tensei.

Persona 5 släpps till PlayStation 4 den 4 april.

polygon.com +

Humble Bundle kör paket med förra årets bästa spel

Bra spel för liten peng

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Nu är det dags att trycka in lite spel i spelbiblioteket. Humble Bundle har släppt ett nytt spelpaket och den här gången är det ett gäng favoriter som dykt upp i Humble Bundle-paket under 2016. I spelsamlingen hittar vi Else Heart.Break(), Evoland 2 och Victor Vran som du kan köpa för valfri summa. Betalar du mer än snittet, som ligger på 3,90 dollar så får du även Rust, Shadowrun: Hong Kong - Extended Edition och Stronghold Crusader 2. Lägger du ut 10 dollar får du samtliga lir i paketet samt Homeworld Remastered Collection. En rätt trevlig samling spel, alltså.

Länk till Humble Bundle har ni precis här nere till vänster.

humblebundle.com +

Nytt Nioh-demo denna helg

Hype!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Team Ninja har varit bra på att ge folk chansen att prova deras kommande actionrollspel Nioh. Under våren släppte man ett vettigt alfatest och under hösten ett ännu vettigare betatest.

Nu denna helg kommer man släppa ytterligare ett demo och än en gång får man en DLC-grej om man klarar köra genom demot. Det är dock lättare sagt än gjort då tidigare Nioh-demon inte direkt varit något man bara springer genom lite snabbt.

Mellan den 21 och 22 januari kommer man alltså kunna spela detta demo för Nioh. Redan nu kan man ladda ner det om man nu vil köra igång direkt när servrarna öppnas.

Nioh släpps den 9 februari 2017.

  tack Konamikoden blog.eu.playstation.com +

Super Mario Odyssey i Grand Theft Auto IV

En lite mer barnförbjuden version av Nintendoliret

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Super Mario Odyssey till Nintendo Switch ser ut som ett riktigt roligt spel, men det kommer inte släppas förrän senare i år. GTAIV-moddare har dock redan tagit saken i egna händer och slängt in ett Super Mario-skin i spelet som i kombination med parkour-mod samt ICEnhancher gör Super Mario Odyssey spelbart i förtid.

Vill du leka runt med Mario i GTAIV så hittar ni moddarna för att göra det precis här:
Super Mario Skins
Real Parkour Animations
ICEnhancer

youtube.com +

Gabe Newell bekräftar Half-Life 3

Haha, näh men ny IP från Half-Life-världen kan komma

Gabe Newell
Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

I natt körde Valve-chefen Gabe Newell en AMA, ask me anything, på Reddit där sidans användare kunde ställa en del frågor till Half-Life-pappan. Gabe fick frågan om hur läget ser ut med kommande spel från företaget och om de någonsin kommer blåsa nytt liv i äldre spelserier. Givetvis fick Newell frågan om var Half-Life 3 är, men svarade med ett kort "The number 3 must not be said" och lämnade ett sarkastiskt svar om att han tror på allt som står på internet. Gabe hintade dock om att Valve är villiga att återvända till Half-Life/Portal-universumet någon gång i framtiden, men i så fall kommer det vara en helt ny spelserie och inte ett nytt Half-Life eller Portal.

Ett axplock av frågor och svar från Gabe Newell hittar ni här nere och ett par till om ni klickar på Läs Mer. Hela AMA:n hittar ni via länken här nere till vänster.


via polygon.com reddit.com +
Läs mer...