Det snackades mest om Natal under E3

Spel / Multiplattform

Ett företag vid namn Buzzstudy roade sig under E3 med att mäta "buzz" kring de olika produkterna som presenterades under mässan. Alltså ungefär hur mycket det snackades om en viss produkt. Märk väl att det inte handlar om huruvida produkten omnämndes i positiva eller negativa ordalag, bara att det snackades om det.

Vinnaren? Föga förvånande handlar det om Microsofts Natal, före PSP Go. Mest omdiskuterade spel blev alltså Metal Gear Solid. Kolla till höger för topp tio, komplett publicerad lista finns också som bild.

infegy.com +

Spelare gör livet surt för fuskare i GTA V Online

Spel / Multiplattform

Det finns en hel del spelare som tycker att det är roligt att försöka fuska sig fram i GTA V Online och att göra livet surt för alla andra. Det här var något spelaren Pluxar tröttnade på och när några fuskare avslöjade sig själva i chatten bestämde sig Pluxar för att åka dit fuskarna var. Väl framme visade det sig att fuskarna var i något som kallas godmode som gör att de är omöjliga att döda. Då bestämde sig Pluxar för att vara kreativ och helt enkelt bråka med dem så mycket det bara gick. Vi snackar granater, raketkastare och kreativ körning med en stor bil.

Hämnden är ljuv som man brukar säga.

kotaku.com +

Robot som kan lyfta 2.000 gånger sin egen vikt

Pryl / Robotar

Robotforskare på amerikanska Stanford har utvecklat ett gäng med små men superstarka robotar som man hoppas kan vara början till robotar som ska användas i fabriker och andra byggnationer.

Man har bland annat utvecklat en robot som väger runt 10 gram men trots allt det kan släpa 25 kilo efter sig. En annan av robotarna man har utvecklat väger bara 9 gram och denna kan klättra uppför en vägg medan den släpar en vikt på cirka ett kilo efter sig.

Forskarnas förhoppningar inför framtiden är nu att man ska kunna skala upp dessa prototyper så att de kan användas inom tillverkningsindustrin och fabriker framöver.

www.newscientist.com +

Här är de viktigaste sidorna på Wikipedia

Webb / Tjänster

The Open Wikipedia Ranking är ett projekt från forskare på italienska Università degli studi di Milano där man har försökt ranka hur viktig en sida på Wikipedia anses vara.

Det går att sortera resultaten efter givna eller egna sökkriterier men struntar man i det så anses de följande 10 sidorna vara de viktigaste på Wikipedia för tillfället:
0. United States
1. World War II
2. Association football
3. United Kingdom
4. France
5. World War I
6. Canada
7. Germany
8. China
9. India

Gör vi samma sökning fast med "country:sweden" som sökparameter anses följande tio sidor vara de viktigaste:
0. Sweden
1. Stockholm
2. Stockholm International Peace Research Institute
3. Gothenburg
4. Malmö
5. Gotland
6. Riksdag
7. IKEA
8. Fennoscandia
9. Swedish krona

via Gizmodo wikirank.di.unimi.it +

Vi lyssnar på mindre populär musik när vi blir äldre

Webb / Spotify

En forskare har plöjt igenom en mängd profiler på Spotify för att kunna avgöra hur en lyssnares ålder bestämmer vad denne lyssnar på.

Som synes i diagrammet ovan så börjar den genomsnittlige Spotify-användaren att lyssna på populär musik vid unga år för att sedan sakta men säkert frångå de allra mest populära artisterna, antagligen för att man lyssnar på mindre topplistemusik ju äldre man blir. Det gick dock att se en slags medelålerskris bland Spotifyssnare då de vid 42 års ålder återigen börjar lyssna på lite populärare musik.

Diagrammet nedan visar en liknande fördelning som den ovan men här har man brutit ner det hela efter respektive kön och då syns tydligt att kvinnor lyssnar på populärare artister än män i större utsträckning.


skynetandebert.com +

I Black Ops 3 kan du spela som kvinna i kampanjen

Spel / Multiplattform

De som har kollat in den första trailern för Black Ops 3 noterade säkert att det fanns med en kvinna bland soldaterna. I en förhandstitt skriven av GameSpot får vi nu veta att hon kommer att vara spelbar i kampanjen där spelare själva kan välja vilket kön de vill anta. Det innebär att Black Ops 3 blir det första spelet i serien som har den valmöjligheten.

Spelets Campaign director Jason Blundell säger att de bland annat inspirerats av upplägget i Mass Effect och att spelets grundläggande dialoger är de samma för båda könen. Själva beskriver Treyarch innehållet i kampanjen som könsneutralt.

Har ni inte sett trailern ännu kan ni göra det ovan.

www.gamespot.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen