Microsoft visar upp Kinect

Spel / Multiplattform

En stor del av Microsofts presskonferens fokuserade på deras kontrollösa kontroll(?), Kinect.

Kinect, som tidigare gick under namnet Natal, kommer att släppas, först i Nordamerika, den 4:e november. Något pris fick vi inte så det kan vi fortfarande bara spekulera om.

Man visade även upp ett gäng av de 15 spelen som kommer finnas tillgängliga vid Kinect-lanseringen.

Dessa 15 spel är:
Zumba Party
Game Party In Motion
Motion Sports
Kinect Adventures
Biggest Loser: Ultimate Workout
Kinect Joyride
Adrenaline Misfits
Kinect Sports
Deco Sports Freedom
Dance Central (klippet till höger)
Dance Masters
Sonic FreeRiders
Kinectimals
EA Active 2
Your Shape: Fitness Evolved

Man visade även upp ett par tjänster så som Video Kinect där man kan videochatta med vänner och bekanta, samtidigt som man, tillsammans, kolla på samma videoström.

Ett flertal filmer från presskonferensen kan hittas efter hoppet.

www.youtube.com +
Läs mer...Kim Kardashian i reklam för amerikansk mobiloperatörer

Mobil / Business

Snart är det dags för en av årets största sporthändelser då den amerikanska superbowlen går av stapeln. Under Superbowl spenderar många företag miljontals kronor på reklam och den amerikanska mobiloperatören T-Mobile har kallat in Kim Kardashian ("Famous Person") för att göra reklam för deras varumärke.

I filmen ovan kan ni kolla in när Kardashian vädjar till mobilanvändare att använda sin dataplan för att kolla in hennes selfies istället för att låta den oanvända datan gå tillbaka till mobiloperatören. Som ni kanske kommer ihåg har vi tidigare skrivit om att T-Mobile låter sina användare spara oanvänd datatrafik till kommande månad i en slags surfpott.

Super Bowl XLIX kommer att spelas mellan New England Patriots och Seattle Seahaws på University of Phoenix Stadium, Arizona, den 1:a februari 2015.

youtube.com +

YouTube gör Html5 till standard

Webb / YouTube

Sedan 2010 så har du kunnat titta på filmer på YouTube utan att behöva använda Flash då det var då som YouTube började sina experiment med en Html5-spelare. Under dessa år så har den blivit bra mycket bättre och det är allt fler tillfällen och enheter som utnyttjar funktionen, då särskilt Apples prylar.

Om man dock har haft stöd för Flash så har det varit flashspelaren som man fått lov att använda om man inte aktivt valt något annat, detta då Flash-spelaren varit standard.

Nu meddelar YouTube att de väljer att ändra på detta så från och med nu är det Html5-spelaren som är standardspelare. Detta gör att så länge du surfar till sidan från en hyfsat modern webbläsare så kommer du att få filmer strömmade i Googles videoformat VP9. Med hyfsat moderna webbläsare så menas Chrome, IE 11, Safari 8 samt betaversionerna av Firefox.

techcrunch.com +

Microsoft och Facebook svarar oftast på polisens frågor

Bild har inte så mycket med artikel att göra
Webb / Övrigt

DN har gått igenom hur ofta några amerikanska it-jättar lämnar ut information om sina användare när de får förfrågningar från den svenska polisen och tydligen är det Microsoft och Facebook som anses vara mest tillmötesgående mot polisen i de här frågorna.

Enligt DN så lämnar Microsoft ut information vid 96% av de förfrågningar som inkommer från polisen medan Facebook lämnar ut information i 81% av fallen. Både Google och Apple beskrivs som "besvärligare" av polisen och lämnar bara ut information i runt en tredjedel av de förfrågningar man får. Anders Ahlqvist på polisens it-brottssektion säger till DN:
"Apple och Google är lika besvärliga. De har rätt i lagens mening, men det borde finnas en avvägningsmöjlighet för dem."

Under första halvåret 2014 ville polisen ha information om 547 konton på Microsoft/Skype, 334 stycken på Facebook, 94 stycken på Google och 23 konton hos Apple.

www.dn.se +

Varför hickar och gäspar vi?

Vetenskap / Medicin

Har du funderat på varför vi hickar, gäspar och göra lite andra konstiga saker? Då har du det perfekta videoklippet här ovan då de pratar om olika teorier som förklarar fem sådana saker.

youtube.com +

GTA V till PC lär bli ruskigt snyggt

Spel / Multiplattform

Det är många som ivrigt väntar på PC-versionen av GTA V och Rockstar har redan utlovat riktigt bra grafik. Frågan är bara hur bra den kan bli.

Den här videon, som visar upp en moddad version av föregångaren GTA IV, kittlar grafiknerverna och visar att det antagligen kan bli hur snyggt som helst.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen