Snacka om Nintendos presskonferens, E3 2011

Spel / Nintendo

Snart är det då äntligen dags för Nitnendo att inta scenen för att hålla sin E3-presskonferens. Det troligen alla väntar på är Nintendos nya konsol som ryktas, kort och gott, heta Nintendo. Det skall även bli mycket intressant hur kontrollen till denna nya konsol kommer se ut med tanke på alla galna rykten som florerat den senaste månaden. Klockan 18:00, svensk tid, drar konferensen igång och den kan följas via någon av länkarna nedan.

Nintendo
Gamespot
IGN
G4TV
Youtube
Gametrailers

Efter hoppet hittas dessutom ett chattrum som man kan besöka om man nu i realtid vill diskutera händelserna med oss och andra Spelfeber-läsare.

www.e3expo.com +
Läs mer...Lyssna på Mark Zuckerberg på Mobile World Congress

Webb / Facebook

Idag kommer Facebooks grundare Mark Zuckerberg att hålla en livesänd Q&A (frågor och svar) från Mobile World Congress i Barcelona.

Det här blir den fjärde offentliga Q&A:n Zuckerberg håller och det hela är sprunget ur när Zuckerberg varje fredag besvarade frågor från Facebookanställda.

Livesändningen drar igång om två timmar, 18:00, och ni kan följa det hela via nätet på länken nedan.

via Facebook newsroom.fb.com +

Infiniti visar nu upp QX30 Concept i sin helhet

Bil / Infiniti

Efter en del teasers är även Infinitis lilla crossover QX30 Concept nu presenterad i Genève. Bilen som är en mer ruggad version av konceptbilen Q30 vi sett tidigare bygger också den på Mercedes-Benz MFA-platta. Den här plattan bygger tysken modellerna A, B, CLA och GLA på och QX30 är alltså i samma liga som den sistnämnda.

Under skalet har bilen en liten turbofyra på 2.0 liter på okänd effekt som kopplas till en sjustegad automatlåda. Kraften skickas sedan vidare till alla fyra hjulen. Måtten är 4.43 meter på längden, 1.81 på bredden och 1.52 på höjden. Markfrigången anges till 19.2 centimeter.

Planen är att nästa år presentera en produktionsklar version, som då kommer att byggas i en nybyggd fabriksdel i Aguascalientes, Mexiko.

www.motortrend.com +

Om Wes Anderson gjort X-Men

Film / Övrigt

Regissören Wes Anderson har en lite speciell stil och här har ett gäng tagit fram en hobbyversion av hur X-Men skulle kunnat se ut om Anderson hade regisserat de filmerna.

Nedan hittar ni ett klipp med lite material som fotades under inspelningen av filmen ovan.

vimeo.com +

Apgudens stad har hittats i Honduras

Vetenskap / Historia

Arkeologer säger sig ha hittat den mytomspunna Vita Staden, som även går under namnet Apgudens stad, [wiki] djupt inne i en obefolkad del av djungeln i Honduras.

Redan på 1500-talet rapporterade konkvistadoren Hernán Cortés om trovärdiga rykten om den Vita Staden och 1927 rapporterade den legendariske piloten Charles Lindbergh att han hade sett en vit stad när han flög över området i Mosquitia-regionen Honduras. Flera expeditioner har under 1900-talet hävdat att man funnit den Vita Staden men ej kunnat presentera trovärdiga bevis på att så varit fallet.

Genom åren har arkeologer hittat över 200 historiska platser i Mosquitia-regionen varav de äldsta ska ha byggts på 800-talet. Sånt här tycker jag är kul och vem vet, snart kanske någon lokaliserar El Dorado (Guldstaden) [wiki] med.

news.nationalgeographic.com +

Biljardspelare med sanslös tur

Video / Sport

Ibland när jag spelar biljard tröttnar jag på att jag är så usel och så skjuter jag bara till bollen det hårdaste jag kan. Det ska jag fortsätta med...

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen