Alla älskar att slajsa frukt med händerna

Spel / Microsoft

Frukt är väldigt nyttigt. De innehåller massor av olika vitaminer. Och vitaminer behöver vi för att kunna må bra. Helst ska man äta frukt varje dag, gärna flera stycken varje dag. Frukt verkar också vara någonting som är väldigt populärt bland Kinect-spelare. Den Australiska spelutvecklarstudion Halfbrick Studios meddelade nämligen idag att deras spel Fruit Ninja Kinect nu har passerat en miljon nedladdningar från Xbox Live Arcade.

Fruit Ninja släpptes ursprungligen till smartphones såsom iPhone och Android, men förra året kom det också som ett nedladdningsbart spel med Kinect-stöd. Men 1 miljon nedladdningar är ingenting jämfört med originalversionen till smartphones som, enligt Wikipedia, har sålt i över 20 miljoner exemplar. Och den siffran är till och med från mars 2011. Det återstår att se om också Kinect-versionen också kan nå upp till 20 miljoner.

Slajsar du frukt med händerna?

www.gamesradar.com +

Rykte Ville Universal Music ta över The Pirate Bay?

Webb / Övrigt

2009 ville företaget Global Gaming Factory X (GGF) köpa upp torrentsajten The Pirate Bay (TPB) vilket skapade stora rubriken världen, ni kan läsa några av våra artiklar om det hela nedan. Det hela slutat i ett praktfiasko och mannen bakom GGF dömdes senare till villkorlig dom samt samhällstjänst för svindleri och bokföringsbrott som ska ha genomförts i samband av det eventuella uppköpet av TPB.

Nu, fem år senare, stämmer mannen bakom GGF den svenska staten på fördragsbrott och i bilagor som bifogats i stämningsansökan ser det ut som om världens största skivbolag, Universal Music Group, var beredda att ta över TPB tillsammans med GGF. Copyriot har tagit del av dessa bilagor och enligt dem så står bland annat följande att läsa:
"26 juli 2009 kl 17.15 returnerar Universal Music Group ett avtalsutkast med ändringar. (Bilaga Term Sheet). Euforia utbryter på GGF. Avtalsutkastet visar att globala aktörer i underhållningsindustrin, i motsats till rådande uppfattningar, är beredda att tillmötesgå fildelares önskemål om fildelning av musik. /…/

20 augusti 2009 returnerar Universal Music Group en oren accept, ett avtalsutkast med ändringar som GGF skulle kunna acceptera (Bilaga 1 Term Sheet). Avtalsutkastet avser ett globalt fildelaravtal som omfattar download och streaming av en tredjedel av all världens musik innehåll. Ett förskottskravet är Euro 16m."

Enligt Copyriot skulle TPB vid ett eventuellt övertagande från Universal Musics sida då bli en laglig tjänst där användare skulle kunna dela deras musik men att allt skulle rapporteras och övervakas av Universal. Vidare skulle även Universal Music ha 50% av intäkterna.

Copyriot är noga med att påpeka att de fått dokumenten via en anonym källa men avslutar sin artikel med:
"Jag vet inte vilka slutsatser som kan dras ur denna soppan. Men att Universal på allvar var beredda att satsa på varumärket “The Pirate Bay” framstår ändå som en nyhet. Det säger något om hur oerhört desperat skivindustrin var för fem år sedan."

copyriot.se +

Fejkfinger håller din tablet aktiv

Spel / Mobilspel

Detta kan vara en av de mer nischade produkter jag har sett på Kickstarter på länge men för vissa så kanske detta är precis vad man saknar i livet. 6thfinger är en liten aluminiumpuck som du kopplar till hörlursuttaget på din tablet och sedan lägger på skärmen där den simulerar några slumpade fingerrörelser till och från.

Så vad är detta bra för då? Jo, för strategispel som kräver att du är aktiv för att du ska kunna ta dig vidare. Så om du spelar sådana spel men ibland vill lämna din tablet och faktiskt umgås med folk eller laga mat så kanske en sådan här produkt kan vara något för dig.

6thfinger kostar 18 dollar just nu och då förväntas du få produkten levererad i januari nästa år. Gänget bakom 6thfinger vill få ihop 8 000 dollar för att ha råd att massproducera produkten och på en vecka så har de dragit in strax över 6 000 dollar så chansen är hyfsat stor att projektet blir av.

Ni hitter deras kickstartervideo efter hoppet.

www.kickstarter.com +
Läs mer...

Gris försökte flyga i USA

Pryl / Övrigt

Dagens märkligaste historia, och då har vi ändå skrivit om ballongflygande hamstrar tidigare idag, måste nog ändå vara att en kvinna på något sätt lyckades borda ett flygplan med en gris.

Planet tillhörde US Airways och en talesperson från flygbolaget uppger att hon fick ta med sig grisen på grund av att den skulle fungera som ett känslomässigt stöd för kvinnan. Passageraren Jonathan Skolnik uppskattar att grisen i fråga vägde runt 30 kilo och han trodde först att grisen var en väska. Skolnick säger till ABC News
"But it turns out it wasn't a duffel bag. She tethered it to the arm rest next to me and started to deal with her stuff, but the pig was walking back and forth. I was terrified, because I was thinking I'm gonna be on the plane with the pig."
Dock så fick grisen och kvinnan lämna planet efter det att personalen ombord på flygplanet ansett den som störande. Ovan kan ni kolla in en bild på kvinnan och grisen som en passagerare hann fotografera innan det omaka paret fick lämna planet.

www.independent.co.uk +

Ebay skapar smart butik

Pryl / Mojänger

Ebay har nyligen gjort ett samarbete med modedesignern Rebecca Minkoff där de tagit fram en ”smart” butik i New York samt en i San Francisco. I butiken så hittar man smarta speglar som även är pekskärmar. På skärmarna i butiken kan man bläddra mellan kläder som går att köpa samt få massor med extra bilder och information om dessa. Vid skärmen beställer man sedan de kläder man vill prova och även något att dricka om man vill det.

Sedan får man ett sms när kläderna är framplockade så går man bara till provhytten där de då redan hänger klara för att provas. Även i provhytten så är spegeln en pekskärm där man kan välja belysning med mera.

Detta är just nu mer av ett koncept men tanken är förstås att ta tekniken vidare till alt fler butiker.

www.theverge.com +

Rolig snubbe blir överrumplad av hagelstorm

Video / Kul

Ett, tu, tre och plötsligt vräkte isen ner från himlen. Då plockade Adam från Australien upp kameran och körde en liten spontandokumentär. Kanske är det bara dialekten, eller så är det energin, men är det bara jag som tycker att han borde söka jobb som väderrapportör?

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen