Alla älskar att slajsa frukt med händerna

Spel / Microsoft

Frukt är väldigt nyttigt. De innehåller massor av olika vitaminer. Och vitaminer behöver vi för att kunna må bra. Helst ska man äta frukt varje dag, gärna flera stycken varje dag. Frukt verkar också vara någonting som är väldigt populärt bland Kinect-spelare. Den Australiska spelutvecklarstudion Halfbrick Studios meddelade nämligen idag att deras spel Fruit Ninja Kinect nu har passerat en miljon nedladdningar från Xbox Live Arcade.

Fruit Ninja släpptes ursprungligen till smartphones såsom iPhone och Android, men förra året kom det också som ett nedladdningsbart spel med Kinect-stöd. Men 1 miljon nedladdningar är ingenting jämfört med originalversionen till smartphones som, enligt Wikipedia, har sålt i över 20 miljoner exemplar. Och den siffran är till och med från mars 2011. Det återstår att se om också Kinect-versionen också kan nå upp till 20 miljoner.

Slajsar du frukt med händerna?

www.gamesradar.com +

Oculus Rift och en PC lär kosta 1500 dollar

PC / Hårdvara

Är du sugen på en Oculus Rift och samtidigt behöver investera i en dator som har tillräckligt bra specifikationer får du räkna med en prislapp på 1500 dollar. Det meddelar Brendan Iribe som är CEO för Oculus VR.

"We are looking at an all-in price, if you have to go out and actually need to buy a new computer and you're going to buy the Rift... at most you should be in that $1,500 range."

Brendan meddelar också att han helst vill pressa prislappen så att den sjunker till under 1000 dollar. Just nu kostar själva utvecklingsversionen av Oculus Rift 350 dollar och tanken är att konsumentversionen ska släppas under början av 2016.

www.gamesindustry.biz +

Microsoft kan vara på gång med ny handkontroll

Spel / Microsoft

En av nyheterna under E3 kan komma att bli en ny handkontroll för Xbox One där den stora förändringen är ett 3.5 mm-uttag för hörlurar. Kontrollen har dykt upp på Xbox supportsida där det står att stöd för 3.5 mm endast kommer att finnas på kontroller släppta efter juni 2015.

I övrigt ser det inte ut som om några större förändringar har skett men vi lär få veta mer snart.

support.xbox.com +

Ny trailer för Batman: Arkham Knight

Spel / Multiplattform

Rocksteady släppte nyss ännu en trailer för sitt kommande Läderlappenspel, Batman: Arkham Knight.

Brittiska CarBuyer testar nya Volvo XC90

Bil / Volvo

Nya Volvo XC90 hyllas till skyarna världen över men när vi nu får se brittiska CarBuyer recensera den berättar de att den faktiskt inte är helt perfekt på alla punkter.

  tack Adam Zylberstein www.carbuyer.co.uk +

Damlag till FIFA 16

Spel / Multiplattform

I dag meddelade EA att FIFA 16 blir det första spelet i FIFA-seriens historia som kommer att kunna erbjuda damfotboll. Sverige, plus ytterligare elva av världens allra bästa damlandslag vilket innebär Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien och USA. Landslagen kommer att finnas tillgängliga i en rad spellägen som exempelvis offline-läget Kick Off och vänskapsmatcher Online.

Charlotte Rohlin, som är mittback i den svenska landslagstruppen hade detta att säga om det hela:

"Att få se hur det går till när en spelare skapas i spelet var häftigt, särskilt när man är en av dom. Det är jättekul att damspelare inkluderas i EA SPORTS FIFA. Vi är förebilder för många unga och detta visar verkligen att fotboll är fotboll för alla".

Även mittfältaren/forwarden Kosovare ”Kosse” Asllani är nöjd med detta tillskott:

"Eftersom jag själv växt upp med EA SPORTS FIFA så har jag drömt om att damspelare ska finnas med i spelet. Det är ett stort steg för damfotbollen".

FIFA 16 släpps till Windows, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 och PlayStation 3 den 24 september.

www.easports.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen