Här är rymdfarkosterna som ska utforska Merkurius

Vetenskap / Rymden

Den europeiska rymdstyrelsen ESA har släppt en ny bild på de tre farkosterna som ska bege sig till vårt solsystems innersta planet Merkurius och utforska denna.

Man kallar uppdraget för BepiColombo och från höger till vänster ser ni ESA:s Mercury Planetary Orbiter som ska undersöka planetens yta och sammansättning, i mitten syns Mercury Transfer Module som ska ta de två andra farkosterna till Merkurius och till höger syns JAXA:s Mercury Magnetospheric Orbiter som ska undersöka planetens magnetfält.

BepiColombo kommer att bli ESA:s första uppdrag på Merkurius någonsin och går allt enligt plan kommer de tre farkosterna att lämna jorden 2017.

www.esa.int +

Vimeo till iOS uppdateras med bild-i-bild-stöd

iOS / Appar

En av nyheterna i iOS 9 är att du kan använda vissa appar i ett bild-i-bild-läge, det vill säga att du kan titta på en video samtidigt som du gör andra saker på plattan.

YouTube har haft denna smidiga funktion ett tag och nu har även Vimeo fått stöd för hovrande fönster, men nu har alltså även Vimeo fått en sådan funktion.

Utöver det är det möjligt att söka på Vimeo-videor direkt i Spotlight.

Så om du använder Vimeo på din iPad så kan du uppdatera appen och avnjuta de nya funktionerna. Vimeo kan du ladda ner här: Vimeo på App Store.

thenextweb.com +

Wii U-emulatorn Cemu når 1.0

Spel / Nintendo

Wii U-emulatorn nådde nyligen version 1.0 så om man går igång på emulatorer och sådana grejer kan man ju spana in denna. Cemu är inte alls optimerat ännu så det innebär kass framerate och långa laddningstider. Något ljud eller ordentligt kontrollstöd finns inte heller just nu.

Om man själv vill rota runt i koden så kan man hitta källkoden för Cemu på Github här.

gbatemp.net +

Google Street View får stöd för VR

Webb / Google

Ända sedan Google lanserade Google Street View på Google Maps för åtta år sedan har jag sett fram emot den dagen man kunnat navigera runt i världen med hjälp av VR och nu verkar det som om den dagen är här.

Google har meddelat att man har implementerat stöd för Google Cardboard-kompatibila VR-brillor i Street View vilket gör att man kan kika runt på världen i 360 grader med hjälp av ett par VR-glasögon.

Har du ett par Google Cardboard-kompatibla VR-brillor är det bara att ladda ner den senaste appen till iOS eller Android och börja utforska världen. Appen hittas gratis till iOS på App Store här och till Android på Google Play här. Google Cardboard finns tillgängligt på 39 stycken olika språk i över 100 stycken länder.

googledevelopers.blogspot.se +

Polisen kommer köpa drönare av Saab

OBS! Bilden är ett montage.
Pryl / Drönare

Tidigare skrev vi om att polisens drönarsatsning har lagts på is på grund av att ingen drönartillverkare uppfyllde polisens krav, men nu verkar man blåst liv i projektet igen då man bestämt att Saab kommer att leverera obemannade flygfarkoster. Enligt polisen kommer man skriva avtal tidigast 20 oktober.

Polisen kommer att använda de obemannade flygfarkosterna för att övervaka demonstrationer, undersöka brottsplatser och hitta människor.

www.nyteknik.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen