Kickstarter-kampanjen för Wasteland 2, en succé

Spel / PC

Kickstarter-kampanjen för Wasteland 2 avslutades tidigare i dag och precis som Double Fines Kickstarter-kampanj så blev även denna kampanj en stor succé.

Utvecklarna InXile sökte 900 000 dollar men lyckades få in hela 2 933 147 från 61 288 personer. Man fick även in runt 107 000 dollar i donationer via betaltjänsten PayPal vilket innebär att man fick in lite drygt tre miljoner dollar. Så efter alla servicekostnader är gjorde så kommer InXile Entertainment ha en budget på cirka 2.75 miljoner dollar för att utveckla Wasteland 2.

www.thesixthaxis.com +

Paul Bailey är först ut med att äga hela supertrion

Bil / Nyheter

Vad skulle du göra om du sålde ditt telekommunikationsbolag för över 40 miljoner dollar? Är du en biltok som Paul Bailey är kanske du köper en häftig bil. Eller två, eller tre. Han är nu nämligen den första att äga hela trion med de just nu hetaste superbilarna - Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder.

Paul och hans fru tog nyligen P1:an och åkte till en Ferrari-återförsäljare för att hämta ut LaFerrarin som han beställt. Sedan styrde de vidare mot Porsche för att hämta upp en 918 Spyder. De båda plus en vän som fick äran att köra P1:an körde sedan hem trion vilket lär ha varit en spektakulär upplevelse.

Paul verkar vara en skön snubbe och han är knappast den som låter bilarna stå still i någon utställningshall. P1:an har han använt flitigt redan, bland annat genom att erbjuda åkturer i den och i samma veva samla in pengar till välgörenhet.

Klippet vi ser är från oktober förra året och där får vi träffa Chris när han berättar om sin McLaren P1.

www.motorauthority.com +

Android Google Now vet vilken musik du lyssnar på

Mobil / Mjukvara

Det finns ett gäng med appar för att identifiera musik som spelas i ens närhet men det verkar även vara något som Android digitala assistent Google Now klarar av på helt egen hand.

När man klicka på mikrofonen i Googles sökruta eller Google Now-appen kommer appen efter några sekunder känna av om det spelas musik i rummet och i så fall får man upp ett menyalternativ med en not i skärmens nedre kant. Klickar man på denna så väntar Google Now inte längre på röstkommandon utan försöker istället lista ut vilken låt det är som spelas för tillfället och när det väl är gjort så presenterar den resultatet med låttitel, artist, eventuellt skivomslag samt en länk till Google Play där man kan köpa musiken som har identifierats.

Jag har testat det hela lite snabbt men fick det tyvärr inte att funka. Om det beror på att jag kör Android på svenska låter jag vara osagt men så kan vara fallet.

fieldguide.gizmodo.com +

Kattunge chillar med ankungar

Video / Djur

Gulligt klipp där en liten kattunge hoppar in i en låda som är fylld med ankungar.

www.youtube.com +

Omöjligt att flyga DJI:s quadrokopter i Washington

Foto: US Secret Service
Pryl / Övrigt

Häromdagen störtade en Phantom 2-quadrokopter från DJI på Vita Husets gräsmatta i USA:s huvudstad Washington.

Det är egentligen förbjudet att flyga obemannade farkoster inom en 25 kilometers radie i centrala Washington och det kommer nu DJI se till att deras quadrokopter följer. DJI släpper nu en "obligatoriskt" uppdatering till Phantom 2:s programvara som gör den omöjlig att flyga över Washingtons centrala delar.

Detta är första gången jag hört talas om att tillverkaren av en quadrokopter lägger in en geografisk spärr men det lär sannolikt åtföljas av liknande spärrar från andra tillverkare och säkert inom andra geografiska områden med, som till exempel flygplatser eller andra flygförbudszoner.

www.engadget.com +

Nya tröjor i Apple Store

Mac / Övrigt

Apple har en hyfsat ny chef för alla sina butiker världen över och det är Angela Ahrendts. Hon håller på för fullt med att sätta sin prägel på butikerna och ett steg är tydligen att ändra kläderna som alla anställda har. Det är i och för sig inte jättekonstigt då hon tidigare jobbat i modeindustrin men förändringen kanske inte är den största.

Bilden här bredvid visar de nya tröjorna som anställda har att välja mellan och för de som har lite koll på dagens design så märker man att det inte skett så mycket. Förutom att det ske lite kvalitetsförbättringar så är det bara så att logotypen blivit mindre och flyttat från mitt på till över hjärtat.

appleinsider.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen