Betatesta Diablo III

Spel / PC

Denna helg kommer Blizzard att öppna upp betan för Diablo III så alla med ett giltigt Battle.net-konto kan prova spelet. Betan drar igång nu i dag vid 21:01 och avslutas på måndagen den 23:e april vid 19:00.

Helgen räddad?

  tack alla som tipsade om detta us.battle.net +

uTorrent kommer med ett oönskad extraprogram

PC / Mjukvara

Användare av den populära bittorrent-klienten uTorrent rapporterar att den senaste Windows-versionen innehåller en rätt oönskad passagerare i form av bitcoingrävar-programmet Epic Scale.

Epic Scale använder datorkraft på uTorrent-användarnas datorer för att gräva fram bitcoins och detta slöar givetvis ner användarnas dator vilket högst sällan, om någonsin, är önskvärt. BitTorrent, företaget som utvecklar uTorrent, försvarar sig med att Epic Scale bidrar till finansieringen av uTorrent-klientens utveckling.

Man får inget val att inte installera Epic Scale när man kör in senaste versionen av uTorrent men supportpersonal från uTorrent säger att det ska vara enkelt att avinstallera programmet. Detta är något som flera användare dock inte håller med om på uTorrents egna supportforum.

Hur som helst, kör ni uTorrent på Windows och tycker datorn börjat bli lite långsammare på sistone så vet ni åtminstone var ni ska börja leta.

torrentfreak.com +

Läckta bilder visar upp Project Spartan

PC / Mjukvara

Rykten säger att Project Spartan kommer att släppas i nästa build av Windows 10 och nu har en del nya bilder släppts som visar mer av hur webbläsaren kommer att se ut.

Dessutom visar andra bilder en genomskinlig bakgrund på startsidan för apparna vilket ser riktigt trevligt ut i mina ögon.

microsoft-news.com +

Nya Java för Mac innehåller skräpmjukvara

Mac / Mjukvara

I det senaste släppet av Java för Mac kan man hitta en massa reklammjukvara. Detta är något som funnits länge i Windows-versionen men nu har skiten alltså även letat sig till Mac.

Är man inte heller uppmärksam när man installerar mjukvaran får man även med en massa sökskräp från Ask.com.

www.zdnet.com +

Vuzix visar upp videobrillorna IWear

Pryl / Bärbarheter

Under GDC utannonserade Vuzix ett nytt headset vid namn IWear 720. Headsetet består av två 720-displayer som emulerar känslan att sitta framför en 130-tumsskärm på 3 meters avstånd, hörlurar samt ett gäng sensorer som känner av hur du rör på dig.

Headsetet kommer att ha hdmi-ingång, vilket betyder att du kommer kunna använda headsetet till vilken enhet som helst som har en hdmi-utgång.

Vuzix IWear 720 kommer att släppas i tre olika versioner. Den första med endast videofunktion kommer att kosta 499.99 dollar och ska släppas under sommaren. Sedan en mobil version som släpps tillsammans med Nvidia Shield-system. Den mest intressanta är Augmented Reality-versionen av videoheadsetet med stereokameror. Något pris och släppdatum på det sistnämnda är ännu okänt.

Mer information om IWear 720 hittar ni i länken här nere.

via Engadget vuzix.com +

Tested provar Project Morpheus

Pryl / Virtuell verklighet

I går så fick Will och Norm från Tested chansen att prova HTC Vive på Game Developers Conference. Under samma konferens fick de även testa den senaste utgåvan av Sonys virtuell verklighetslösning, Project Morpheus.

Ovan hittar man ett längre klipp där de pratar om hårdvaran efter att ha provat dem.

www.tested.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen