MIT-studenter hackar byggnad

Spel / Övrigt

Ett gäng studenter från MIT i Cambridge, Massachusetts lyckades hacka sig in i en byggnads elsystem och via den länken lyckas spela ett enormt parti Tetris med hjälp av byggnadens ljussystem.

Exakt hur det här gick till eller om det här gjordes med hjälp av byggnadens och universitetets hjälp är oklart men hur som helst är det mycket tufft.

www.gamespot.com +

Dirigent har skapat symfoni av morse och microform

Video / Musik

Det här symfonistycket tillhör ett av de mer ovanliga. Det är den japanska dirigenten Ryoji Ikeda som har skapat en visuell föreställning med hjälp av elektroniska ljud, morse, microform och korsord. Det hela har satts ihop av kompositören själv samt tre programmerare och medan mycket av föreställingen drivs av mjukvara så finns även två personer på plats på scenen för att vara den mänskliga faktorn i kompositionen.

Resultatet är som ett sorts skumt raveparty som skulle kunna utspela sig i en dator. Och medan jag tycker att klippet ovan är häftigt så undrar jag om min hjärna skulle orka den en timme långa föreställningen.

www.wired.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

Det är dags för veckans uppdatering av PSN-affären och den här veckan anländer bland annat charmiga LittleBigPlanet 3 som vi själva just nu håller på att testa. Dessutom är Never Alone till PS4 10 procent billigare för den som vill spara några slantar.

Fler nya spel till PS4 är Never Alone, Monopoly Family Fun Pack och Escape Goat 2. Dessutom släpps tillägget Trauma till Alien: Isolation. Till PS3 hittar vi förutom LBP3 även Heavy Fire: Shattered Spear. På PS Vita kan vi också se fram emot Pocket RPG och Tiny Troopers Joint Ops.

Fler erbjudanden och spelreleaser hittar ni via länken nedan.

blog.eu.playstation.com +

Ryska passagerare knuffar flygplan

Video / Imponerande

Befinner man sig ovanför polcirkeln kan det bli kallt, riktigt kallt. Häromdagen på Igarka flygplats var det 52 grader kallt och när någon använd fel typ av fett till bromsarna gick det helt enkelt inte att röra flygplanet som skulle ta de 70 passagerarna till Krasnoyarsk. Se de gick helt enkelt ut och puttade på och lyckades också få rullning på planet som kunde lyfta och landa helt utan problem.

Enligt Siberian Times ska en person på videon säga "Riktiga män kan plantera ett träd, bygga ett hus och putta ett flygplan".

Flygplanet var av typen Tupolev 134 och ska väga in på 30 ton. De flesta passagerarna ska ha varit olje- och gas-arbetare på väg hem så man förstår att de var motiverade.

siberiantimes.com +

Nu har även Steams höstrea börjat

Spel / PC

Vi har tidigare idag berättat om EA som kör rea via Origin och Blizzard som kör rea på sina spel. Även Guild Wars 2 är nedsatt nu med 50 procent.

Men som om det inte räckte så drar även Steams årliga höstrea igång idag och nu finns det massor med spel att fynda. Som vanligt gäller vissa erbjudanden endast en kortare tid medan andra är konstanta fram till den 2 december. Så passa på att fynda och håll ukik!
5
Några spel som finns med på listan är Watch Dogs som är nedsatt med 50 procent till 29,99 euro, Dead Island som kostar 4,99 euro, Lord of the Fallen som kostar 29,99 euro och Beyond Earth som kostar 34,99 euro.

www.gamespot.com +

Lenovo luras för att visa upp sin Yoga 3 Pro

PC / Hårdvara

Lenovo gillar sin Yoga 3 Pro och lurade ett gäng människor för att visa, vad det de tycker, är fördelen med den. Kul eller inte, vad tycker ni?

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen