MIT-studenter hackar byggnad

Spel / Övrigt

Ett gäng studenter från MIT i Cambridge, Massachusetts lyckades hacka sig in i en byggnads elsystem och via den länken lyckas spela ett enormt parti Tetris med hjälp av byggnadens ljussystem.

Exakt hur det här gick till eller om det här gjordes med hjälp av byggnadens och universitetets hjälp är oklart men hur som helst är det mycket tufft.

www.gamespot.com +

IFA 2015 Marshall Stockwell

Pryl / Högtalare

Svenska Zound Industries fortsätter sitt samarbete med stärkarlegendaren Marshall och har nu presenterat den lilla portabla högtalaren Marshall Stockwell.

Högtalaren ska vara ungefär hälften så stor som en traditionell högtalare och väger runt 1,2 kilo. Det går att koppla in mobilen eller annan ljudkälla via USB, Bluetooth 4.0 eller en vanlig 3,5mm-kontakt. Det finns även en inbyggd mikrofon om man skulle via använda Stockwell till handsfree-samtal. Högtalaren har två baselement samt två diskanter och batteriet ska räcka i upp till 25 timmar.

Marshall Stockwell släpps under kvartal fyra och kostar 2.600 kronor med fodralet som syns på bilden ovan och 2.400 kronor utan.

www.slashgear.com +

IFA2015 Vi försöker podda från andra dagen på IFA-mässan

Feber / Feberpodden

I dag reflekterar vi runt andra dagen på IFA och vi gjorde det stora misstaget att försöka göra det inne på mässan som inte riktigt är en mässa ännu utan en arbetsplats vilket gjorde att vi behövde flytta på oss tre gånger.

När vi väl fick vara i fred pratade vi om vad Philips, Samsung, Harman och LG presenterade under dagen.

Podden går utmärkt att lyssna på direkt här ovan eller i acast-appen (finns gratis för iOS och Android) men även som vanlig podd antingen via iTunes eller via din vanliga poddspelare (sök efter Feberpodden).

Vill du hellre köra med en vanlig RSS är adressen http://rss.acast.com/feber.

Ny Rocket League-patch på gång

Spel / Multiplattform

Psyonix kommer inom kort släppa patch 1.05 till Rocket League och med den patchen kommer man bland annat kunna leta efter nya rankade matcher utan att behöva gå tillbaka till menyn.

Detta kommer patch 1.05 erbjuda:
Matchmaking – patch 1.05 will allow PC players to ditch their PS4 cohorts.
Music – players will be able to skip and select tunes from Rocket League’s awesome soundtrack.
Ranked Play – there will be an option to search for your next match without backing out to the main menu.
Ranked Season – Psyonix will lay the groundwork for season one.
DLC – it’s rumoured that a second car pack will be announced soon. Players can also expect flags based on popular first person sword-fighter, Chivarly.

Exakt när denna patch anländer är oklart men inom några veckor borde den dyka upp.

www.thesixthaxis.com +

Kameran Polaroid Snap printar dina bilder direkt

Foto / Hårdvara

Polaroid är tillbaka med en kamera på tio megapixel som både printar dina bilder direkt och sparar dem på ett minneskort (upp till 32 gigabyte) precis som vilken digitalkamera som helst. Den perfekta kombinationen av två världar.

Fotona skrivs ut i en storlek av 2x3 tum (cirka 5x7,5 centimeter) genom en ZINK Zero Ink-skrivare vilket innebär att inget bläck används. Processen tar under en minut och medan fotot skrivs ut går det också att fortsätta ta nya bilder. Kameran erbjuder även ett "fotobåsläge" där man kan ta sex bilder i följd under tio sekunder.

Kameran ska anlända under fjärde kvartalet 2015 med en prislapp på 99 dollar.

petapixel.com +

SVT Play släpper app till Android TV

Android / Mjukvara

SVT meddelade idag att man nu har tagit fram en SVT Play-app till Android TV efter att man har funnits på Apple TV i lite mer än ett år.

Man blir därmed det första svenska TV-bolaget som har en dedikerad app till Android TV, som konsumenter kan ta del av genom att antingen köpa en Android TV-kompatibel TV eller en separat Android TV-mottagare. SVT säger att det tidigare varit besvärligt att titta på SVT Play på sin TV-apparat då man behövt koppla ihop sin TV med datorn via en sladd, något som i och för sig gått att lösa med en Chromecast eller liknande manick, men nu ska man alltså kunna kolla på SVT Play direkt på Android TV-kompatibla maskiner utan att ens ha datorn igång.

SVT Play till Android TV ska finnas tillgänglig för nedladdning nu.

  tack Andreas A vipatv.svt.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen