MIT-studenter hackar byggnad

Spel / Övrigt

Ett gäng studenter från MIT i Cambridge, Massachusetts lyckades hacka sig in i en byggnads elsystem och via den länken lyckas spela ett enormt parti Tetris med hjälp av byggnadens ljussystem.

Exakt hur det här gick till eller om det här gjordes med hjälp av byggnadens och universitetets hjälp är oklart men hur som helst är det mycket tufft.

www.gamespot.com +

En sång om vidriga Youtube-kommentarer

Webb / YouTube

Youtube-kommentarer är allt som oftast en gyttja av skit och här är en sång om dem av och med Trevor Moore.

Nya Honda Civic Type R sätter rekordtid på Ringen

Bil / Honda

En av överraskningarna Honda hade med sig vid presentationen av nya Civic Type R var vilken tid bilen hade kört runt Nordslingan på Nürburgring. Tiden skulle presenteras en stund efter avtäckningen av bilen och nu har det gått en stund och vi har fått en tid. Nya Civic Type R klarade sträckan på 7:50.63, vilket är nytt världsrekord för framhjulsdrivna bilar och Renault Megane RS 275 Trophy-R får se sig slagen med omkring fyra sekunder.

Tiden sattes med en utvecklingsmodell men ska ändå räknas.
"The development car was in a standard state of engine tune, with suspension, drivetrain, exhaust, brakes and the aerodynamic package identical to those of the production Civic Type R. The removal of equipment such as air conditioning, the front passenger seat and audio equipment offset the additional weight of a full roll cage (installed specifically for safety reasons and not to add rigidity)."
Honda planerar dock att besöka Nordslingan igen senare i år med en produktionsversion av bilen.

www.autoblog.com +

Spela Syndicate

Spel / PC

EA bjuder på ännu ett spel till alla som använder utgivarens speltjänst Origin. Denna gång är det Syndicate som man kan ladda ner helt gratis och spela så mycket samt länge man vill.

  tack Sigge www.origin.com +

Byrån med massor av drönare på kontoret

Pryl / Drönare

MRY är en reklambyrå som fyllde kontoret med drönare med ett antal olika uppgifter. Det var en dålig idé, även om de inte gjorde det på riktigt. Det här får mig att inte vilja tänka på en framtid med massa drönare som flyger runt i städerna...

youtube.com +

Doro lanserar mobiltelefoner för synskadade

Mobil / Hårdvara

Svenska Doro lanserar nu tillsammans med Claria, ett företag som utvecklar mobila tjänster för personer med synnedsättning, två mobiltelefoner som är anpassade för människor med synskadador.

De bägge telefonerna baseras på Doros modeller Liberto 820 samt Liberto 820 Mini och telefonerna är försedda med ett hölje som har tydliga fysiska knappar, starkt ljud samt ett tydligt gränssnitt som ska hjälpa användaren att navigera runt bland telefonens funktioner. Telefonernas kameror kan läsa upp texter med hjälp av teckenigenkänning samt även identifiera och läsa upp färger, något som kanske kan vara praktiskt vid till exempel klädinköp.

Det finns idag 2,5 miljoner personer som är blinda samt ytterligare 26 miljoner med synnedsättning i Europa och Camilla Nilsson, marknadschef på Doro AB, säger i ett pressmeddelande:
"90 procent av alla med synnedsättningar är över 65 år. Doro är marknadsledande inom telefoner för seniorer och tillsammans med Claria gör vi den fantastiska vardagstekniken, som en smartphone är, tillgänglig för ännu fler. Vi tycker inte att vare sig ålder eller synkapacitet ska hindra något från att vara en del av den digitala världen"

doro.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen