Nya Timesplitters 4-rykten

Spel / Multiplattform

Vid ett flertal tillfällen så har det dykt upp rykten om att ett nytt Timesplitters-spel är under utveckling. Det har bland annat ryktats om att spelet utvecklas för nästa generations konsoler och att det är Crytek UK (före detta Free Radical) jobbar på det.

I går dök det upp nya rapporter om att spelet är vi liv. I det senaste numret av Xbox-tidningen OXM så kan man läsa att om att säkra källor har sagt till dem att sett spelet spelas framför dem.

"Trusted OXM sources have claimed that they've seen TimeSplitters 4 running."
Detta innebär ju egentligen inte allt för mycket så många spel har visats upp för ett flertal personer under åren som sedan aldrig släpptes. Men nu har det ju surrats lite väl mycket om detta spel så förhoppningsvis får vi detta bli något konkret.

www.computerandvideogames.com +

FOX ger League of Extraordinary Gentlemen en ny chans

Film / Nyhet

2003 släpptes den rätt usla filmen The League som baserades på Alan Moore och Kevin O’Neills seriealbum League of Extraordinary Gentlemen. Tio år senare var det tal om att det skulle göras en tv-serie av källmaterialet men det blev aldrig något med det.

Nu verkar det som 20th Century Fox göra ett nytt försök att få till något vettigt av detta fantastiska källmaterial. Variety rapporterar nämligen att John Davis (The Blacklist) produktionsbolag, Davis Entertainment, håller på att försöka producera en ny League of Extraordinary Gentlemen-film.

Serietidningen utspelar sig i ett alternativt viktorianskt England, där allvarliga hot mot rikets säkerhet får regeringen att samla ihop Mina Murray, Allan Quatermain, Mister Hyde, Kapten Nemo och den Osynlige Mannen för att besegra hotet.

variety.com +

257 svenska reklamkampanjer fällda för sexism sedan 2009

Samhälle / Allmänt

Dagens Media har granska hur många reklamkampanjer som fällts av Reklamombudsmannen sedan denna startades 2009 och totalt är det 588 kampanjer som fällts på grund av att de till exempel varit könsdiskriminerande, vilseledande eller stötande i största allmänhet.

257 av de 588 fällda kampanjerna har fällts på grund av att de varit könsdiskriminerande vilket gör att nästan hälften av de fällande domarna har rört den typen av reklamkampanjer. Tele2 är den annonsör som fällts flest gånger sedan 2009 och Aftonbladet det mediet som fällts flest gånger för smygreklam.

Reklamombudsmannen (RO:s) startades 2009 efter ett initiativ från organisationen Sveriges Annonsörer och tanken är att det ska vara ett organ för självsanering inom reklambranschen. Under "Läs mer" hittas en interaktiv infografik som presenterar Dagens Medias granskning av RO:s anmälningar och fällningar.

www.dagensmedia.se +
Läs mer...

Reklamkampanj i Ryssland döljer olaglig reklam för poliser

Pryl / Mojänger

I Ryssland har det blivit olagligt att köpa in kött av olika slag från EU, vilket har satt käppar i hjulet för butiker i landet som livnär sig på sådant. Som Don Giulio som driver en italiensk delikatessbutik i Moskva till exempel. För att göra det känt för folk att det fortfarande finns kött att köpa i hans butik så han tagit fram en intressant reklamkampanj för att lyfta fram butiken.

Kampanjen går ut på att en affisch har placerats i staden, men för att inte få problem med det polisiära har det riggats en kamera ovanför affischen som läser av vilka som är framför den. Om det är vanliga människor som kan titta på affischen så ser den ut som vanligt. Ser kameran skymten av poliser så rullar affischen runt och en annan reklam visas.

I videon ovan så får ni se hur affischeringen fungerar.

gizmodo.com +

Screentendo gör Mario-banor av skrivbordet

Webb / Verktyg

Screentendo är ett tramsigt litet verktyg som förvandlar valfritt Windows-skrivbord till en Super Mario Bros.-bana.

When Screentendo is launched, a semi-transparent window appears which can be moved and resized over other application windows. After placing the Screentendo window over an area of the screen, clicking inside the window will cause the app to render a game level based on the content beneath it.

En detaljerad process om hur Screentendo fungerar kan man hitta via länken endan och om man själv vill leka med källkoden så kan man hitta den borta på GitHub.

aaronrandall.com +

Allt som är fel med Bourne Identity på elva minuter

Film / Nyhet

CinemaSins har släppt en ny video där gänget går igenom allt som är fel med Bourne Identity från 2002.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen