Nya Timesplitters 4-rykten

Spel / Multiplattform

Vid ett flertal tillfällen så har det dykt upp rykten om att ett nytt Timesplitters-spel är under utveckling. Det har bland annat ryktats om att spelet utvecklas för nästa generations konsoler och att det är Crytek UK (före detta Free Radical) jobbar på det.

I går dök det upp nya rapporter om att spelet är vi liv. I det senaste numret av Xbox-tidningen OXM så kan man läsa att om att säkra källor har sagt till dem att sett spelet spelas framför dem.

"Trusted OXM sources have claimed that they've seen TimeSplitters 4 running."
Detta innebär ju egentligen inte allt för mycket så många spel har visats upp för ett flertal personer under åren som sedan aldrig släpptes. Men nu har det ju surrats lite väl mycket om detta spel så förhoppningsvis får vi detta bli något konkret.

www.computerandvideogames.com +

Uber köper kartteknik från Microsofts Bing Maps

Webb / Microsoft

Taxiföretaget Uber stärker sitt företag med teknik för mappning av kartor från Microsoft, mer specifikt den som använts för att byggt upp Bing Maps. I avtalet ingår även att ungefär 100 Bing-tekniker går över till Uber. Det säger Uber i ett uttalande.

"We're excited about the talent and technology this acquisition brings. Mapping is at the heart of what makes Uber great. So we'll continue to work with partners, as well as invest in our own technology, to build the best possible experience for riders and drivers."

Även Microsoft har bekräftat det hela i ett uttalande och säger att affären ligger i linje med deras affärsstrategier där de inte själva längre kommer att jobba med att samla in data för att skapa kartor.

"In keeping with these efforts, we will no longer collect mapping imagery ourselves, and instead will continue to partner with premium content and imagery providers for underlying data while concentrating our resources on the core user experience. With this decision, we will transfer many of our imagery acquisition operations to Uber."

www.pcmag.com +

Tigerhaj snor kamera från fotograf

Video / Djur

Den här tigerhajen uppskattar inte att bli fotograferad. Eller så tänkte den att kameran kunde bli en trevlig matbit. I vilket fall får vi i den här filmen se hajen sno kamerautrustningen från en undervattensfotograf som försöker hålla i så länge det bara går. Men det är rätt svårt att vinna mot en stor haj.

petapixel.com +

Trailer för I Am Chris Farley

Film / Trailer

Här har vi en trailer för dokumentären I Am Chris Farley som inte helt oväntat handlar om komikern Chris Farley som dog 1997.

I filmen delar bland annat David Spade, Christina Applegate, Dan Aykroyd, Lorne Michaels, Mike Myers, Adam Sandler och Molly Shannon med sig av sina minnen om Chris Farley.

Bonusklipp nedan.

www.iamchrisfarley.com +

Miyamoto är inte involverad i utvecklingen av NX

Foto: Jan Graber
Spel / Nintendo

Detaljerna kring Nintendos nya konsol NX är än så länge väldigt sparsamma. Men klart är i alla fall att Nintendoikonen Shigeru Miyamoto inte kommer att vara involverad i utvecklingen av konsolen.

Tidigare har Miyamoto engagerat sig även i hårdvaruutvecklingen men i en intervju med Forbes meddelar han att hans fokus framöver kommer att ligga på själva spelen.

"I've pulled myself back out of some of the hardware section and I'm really focused on some of the software I'm involved in--for example, the new Starfox game.

"Of course, I am observing and looking at the hardware, but I am not actively participating and making decisions."

Nintendo har tidigare sagt att de inte kommer att berätta så mycket mer om konsolen förrän under nästa år.

www.gamespot.com +

Klipp från X-Men: Days of Future Past Rogue Cut

Film / Övrigt

När X-Men: Days of Future Past släpptes förra året så fanns inte scenen med Rogue, spelad av Anna Paquin, med i filmen. Filmens regissör, Bryan Singer, tyckte att denna scen var lite för oväsentlig att ha med i men han nämnde att den skulle vara med i en förlängd version av filmen. Ovan kan man se ett klipp från denna förlängda version där man får se lite av Rogue.

X-Men: Days of Future Past Rogue Cut heter den och släpps nästa månad.

www.comicbookresources.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen