League of Legends får åskådarläge

Spel / PC

Genom att betrakta andra blir man själv en bättre spelare. Eller? I vilket fall kan det vara kul att titta på antingen riktigt duktiga spelare eller kanske sina närmaste vänner.

I League of Legends blir just det här verklighet inom en snar framtid. Riot Games inför nu nämligen ett åskådarläge där du kan titta på just dina vänners matcher eller några av de matcher som blivit speciellt utvalda.

Vill du kolla in hur det hela ser ut och fungerar så presenteras det i videon ovan. Enligt IGN kan det här släppas i en uppdatering redan imorgon. Så håll utkik.

pc.gamespy.com +

Klassiker Lämna inte hunden i bilen

Video / Djur

Det här klippet har vi kört tidigare men det är extra viktigt att komma ihåg att inte lämna husdjur och barn i i bilen nu när vi har årets största värmebölja.

I det här klippet visar en amerikansk veterinär hur snabbt det blir olidligt varmt i en bil som står i gassande solsken.

youtube.com +

Fallout 3 blir spelbart på Xbox One

Spel / Microsoft

Det går nu att förhandsbeställa Fallout 4 till Xbox One och för att få spelare att köpa spelet innan release lockar Bethesda just nu med ett trevligt erbjudande.

Under en begränsad tid får de som förhandsbeställer spelet nämligen även Fallout 3 till Xbox 360. Koden kommer att skickas 7-10 dagar efter beställning och dessutom kommer spelet att vara spelbart på Xbox One i höst när tjänsten för bakåtkompatibilitet släpps. Trevliga nyheter!

Fallout 4 släpps den 10 november i år.

www.bethblog.com +

Här är NASA:s förslag på ett Marsflygplan

Vetenskap / Rymden

NASA har utvecklat en drönarprototyp som man kallar för Prandtl-m (Preliminary Research Aerodynamic Design to Land on Mars) vilken kanske kommer att användas för att utforska Mars i framtiden.

Den bumerangliknande drönaren väger ungefär 1.200 gram vilket i Mars atmosfär motsvarar ungefär 450 gram och den ska kunna flyga ungefär 30 kilometer utan avbrott. Tanken är att den ska kunna användas för att i framtiden hitta lämpliga platser där vi kan bygga kolonier på Mars.

Närmast på tur för Prandtl-m är en testflygning senare i år och 2016 väntar en andra testflygning där målet är att få drönaren att flyga i fem timmar utan avbrott. Någon gång mellan 2022 och 2024 tror man att den kan tas i drift på riktigt.

På bilden nedan får ni en uppfattning om hur stor drönaren är fast det är dock den föregående prototypen Prandtl-d som visas där.


www.nasa.gov +

Glöm inte att säkra upp ditt smeknamn på Apple Music

Mac / Apple Music

Nu är ni antagligen ett gäng som börjat bekanta er med Apple Music och här kommer två tips som kanske kan vara intressanta.

The Next Web skriver lite om hur man säkrar upp sitt unika smeknamn på Apple Music vilket kanske kan vara läge att göra omgående om man vill ha ett någorlunda bra nick. Smeknamnet är det som används när man skriver recensioner och kommenterar på publika låtlistor. Hoppa vidare på länken nedan för instruktioner om hur man säkrar sitt smeknamn på antingen iOS eller genom iTunes.
thenextweb.com.

Wired har en artikel om hur man förhindrar så att Apple drar pengar för abonnemanget automatiskt när den tre månader långa testperioden är över. Automatisk betalning är påslaget när man aktiverar tjänsten men det går att stänga av förhållandevis enkelt om man känner för det. Hoppa vidare på länken nedan för att kolla in hur om du inte redan hittat det bland inställningarna.
wired.com

Den här månadens PlayStation Plus-erbjudande

Spel / Sony

Lite senare än vanligt har nu Sony meddelat vilka spel som är gratis för de med Playstation Plus under juli månad.

Till Playstation 4 kan vi ladda hem Rocket League och Styx: Master of Shadows. Dessutom erbjuds Entwined som även blir gratis till PS Vita och Mousecraft som är gratis på PS4, PS3 och PS Vita.

Till PS3 kan vi hämta hem Rain och till PS Vita Geometry Wars 3: Dimensions.

blog.eu.playstation.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen