Nu finns Formula Fusion på Kickstarter

Spel / Multiplattform

Vi har redan tidigare berättat om utvecklarna R8Games, som sprungit ur den gamla Wipeoutstudion Studio Liverpool, jobbar på ett nytt spel som fått namnet Formula Fusion. Sedan några dagar tillbaka finns nu spelet på Kickstarter och de har nyligen dragit in de 35 000 pund som efterfrågats.

Enligt Kickstarersidan kommer spelet att anlända i mars 2016 och det släpps då till Windows PC via Steam. Får utvecklarna in mer pengar kommer det även att släppas till fler plattformar liksom Xbox One och Playstation 4.

  tack Fredrik Persson www.kickstarter.com +

Mer om bilarna i nya Bond-filmen

Bil / Övrigt

En av de viktigaste grejerna i en Bond-film är bilarna. I den kommande som heter Spectre får vi bland annat se en Aston Martin DB10 och en Jaguar C-X75 och i det här klippet får vi oss en närmare titt på dessa två.

www.autospies.com +

Wikileaks öppnar upp för läckor igen

Webb / Sajter

2010 lämnade Wikileaks Daniel Domscheit-Berg, som hade hand om sidans krypteringsnycklar, sajten på grund av att han hamnade i dispyt med resten av Wikileaksgänget och förstörde inlämnade dokument då han ansåg att dessa inte gick att läcka utan att röja källan. Sidan dit folk kunde vända sig för att lämna hemlig information har varit nedstängd sedan dess och de som driver Wikileaks har haft lite rättsliga bekymmer.

Nu är det dock dags för andra bullar då inlämningssajten har gått upp igen. Sidan nås via The Onion Router-browsern för extra kryptering och säkerhet och där går det att diverse material. På sidan går det att skriva in vad materialet handlar om, vilka organisationer som har tillgång till materialet samt om någon kan råka illa ut om materialet läcks. Sedan går det att välja vilket datum materialet ska läcka, eller om det ska läcka efter en viss händelse.

Sidan nås som sagt via Tor-browsern på den här adressen: wlupld3ptjvsgwqw.onion.

via The Verge wikileaks.org +

Kolla in när Jeff Bezos rymdskepp lyfter mot rymden

Vetenskap / Rymden

Nu har Amazongrundaren Jeff Bezos rymdturistföretag Blue Origin skjutit upp sin första rymdraket.

Det handlade om farkosten New Shepard och den ska ha lyft och separerat precis som det var tänkt och motorerna uppges ha fungerat utmärkt. Tanken med New Shepard är dock att man, precis som med SpaceX:s raketer, ska kunna återvinna vissa delar av lyftraketen men detta misslyckades man dock med.

Blue Origin första testflygning var obemannad och tanken är att man ska genomföra ett dussintal testflygningar innan det är dags att testa det hela med piloter. Tanken är senare att Blue Origin ska kunna ta turister till rymden men när detta kan ske finns det dock än så länge inga konkreta uppgifter om.

www.blueorigin.com +

Cortana kommer att få en manlig motsvarighet

PC / Mjukvara

Den digitala röst- och söktjänsten Cortana kommer att få en manlig motsvarighet. Det meddelade Microsoft under sin BUILD-konferens. Anledningen är att användare ska ha möjlighet att i allt större utsträckning göra personliga val för att skräddarsy tjänsten. Att välja kön på Cortana är en av de nya funktionerna. Däremot fick vi inte veta om Cortana kommer att få ett annat namn i manlig form.

Andra nyheter är att Cortana-tjänsten kommer att kunna ge dig förslag på tjänster utifrån vad du gör. Exempelvis kan den föreslå en Uber-resa om du bokat in säg ett biobesök. Den ska också kunna föreslå rabattkuponger när du handlar via Microsofts nya webbläsare Microsoft Edge.

Hur många av de nya funktionerna som kommer till Sverige är dock oklart. Det brukar ju dröja ett tag innan vi får ta del av samma nyheter som USA.

Via länken nedan kan ni kolla in lite bilder på de nya funktionerna.

gizmodo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen