Square Enix visar upp Dragon Quest XI

Spel / Multiplattform

Square Enix höll låda under förmiddagen och visade för första gången upp Dragon Quest XI som kommer släppas till Playstation 4, Nintendo 3DS samt Nintendo NX och till skillnad från föregångaren så kommer Dragon Quest XI vara ett fullfjädrat single player-äventyr.

PS4-versionen kommer utvecklas av Square Enix med lite hjälp från Orca och kommer köras i Unreal Engine 4. 3DS-versionen tas fram av Square Enix tillsammans med Toy Logic och kommer vara en tvådelad upplevelse. På den övre skärmen kommer det var 3d-grafik, medan den nedre visar 2d-grafik.

Release kommer att ske någon gång nästa år och vi lär få mer information om spelet inom kort tillsammans med ordentliga bilder samt videor. Ovan ser ni en video där NinEverything spelar Dragon Quest XI på Nintendo 3DS.

www.theverge.com +

Ett par saker du kanske inte visste om Mission: Impossible

Film / Nyhet

Mission: Impossible: Rogue Nation har premiär nu på fredag och i samband med det har CineFix släppt en ny video som ger oss lite relativt okänd fakta om Mission: Impossible-serien.

youtube.com +

Ny modell från Tesla? Nej, men en Kinakopia

Bil / Nyheter

Vi är nog många som väntar på Tesla Model 3 men dessförinnan ska Model X presenteras. Det vi ser här skulle dock kunna tas för just Model 3, men det är inget mer än en skamlös kopia från Kina. Den heter Youxia X och det går verkligen inte att ta miste på vartifrån man hämtat inspirationen när den togs fram.

Hela fronten med den stora grillen och emblemet är en direkt kopia på amerikanen, medan man faktiskt ägnat lite tid till att designa andra strålkastare. Profilen är densamma. Baktill skulle man kanske kunna ta bilen för en Lexus. På insidan är det dock Tesla igen. Bilen ska enligt uppgift ha "häftiga" funktioner som rött ljus i fronten som påminner om Kitt från Knight Rider och den ska även kunna låta som en Ferrari 488 GTB eller Jaguar F-Type. Under skalet ska det sitta en elmotor som ger 362 hästar och som har ett vrid på 440 Nm. Räckvidden anges till 22 mil för versionen med det klenaste batteriet, toppmodellen ska kunna ta sig 46 mil innan den behöver laddas.

Produktionen sägs dra igång i slutet på nästa år och de första bilarna ska levereras 2017. Vi får se hur det blir med det.

www.autoblog.com +

Skjut mat på ditt husdjur med Petzi Treat Cam

Pryl / Mojänger

Känner man för att umgås med sitt husdjur på distans så ser den här mojängen som båda filmar och matar djuren kanske ut att kunna vara något.

Maskinen kallas för Treat Cam och den har en inbyggd kamera med vilken ägaren kan övervaka rummet husdjuret befinner sig via den tillhörande appen. Det går även att påkalla djurets uppmärksamhet genom att skjuta ut torrfoder över golvet som djuret sedan kan äta upp samtidigt som ägaren kanske tar en "petfie" på sitt husdjur med Petzis stillbildskamera.

170 dollar får man ge för en Petzi Treat Cam.

via Engadget www.petzi.com +

Samsung har spikat datum för Galaxy-show

Mobil / Samsung

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Samsung kommer visa upp nya telefoner före IFA-mässan. Och nu har ett datum spikats för eventet och kommer gå av stapeln 13 augusti. Vad som kommer visas upp är okänt, men med stor sannolikhet är det Galaxy Note 5 som släpps tillsammans med S6 Edge Plus.

Presskonferensen kommer gå att se live via Samsungs Youtube-kanal klockan 17.00 den 13 augusti.

techcrunch.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen