The Unfinished Swan kommer till PSN

Spel / Sony

The Unfinished Swan verkar vara ett riktigt intressant spel. Det handlar om en pojke vid namn Monroe som jagar efter en svan. Han befinner sig i en värld som är helt kritvit så det är inte så enkelt att se vart man ska gå. Som tur är så har han svart färg som han kan kasta framför sig, som avslöjar en del av hur världen ser ut. Det här spelet har varit under utveckling under några år men vi har inte hört mycket om det. Men nu är det äntligen bekräftat att det kommer att släppas till Playstation Network.

So we made a game about creating a sense of wonder. Our goal is to give players strange and beautiful experiences they’ve never had before. We want to give people genuine surprises and then keep on surprising them the whole game. The painting a white world stuff is actually just the first 15 minutes. After that, things get really weird.
Inget släppdatum har getts ännu men utvecklarna säger att spelet "snart är färdigt och att de superexalterade att få börja prata om det".

blog.us.playstation.com +

Minecraft har ett eget smart armband

Pryl / Pryl

Det finns många typer av smarta armband på marknaden, men ett av de mer udda är helt klart Minecraft Gameband. Det är ett smart armband som är dedikerat till spelet och som ska låta spelare plocka med sig sina Minecraftvärldar och inställningar vart de än befinner sig. Så här beskriver Feargal Mac Conuladh, VD på Now Computing, produkten:

“Hela idén med Gameband kom från spelarna: baserat på tidiga prototyper vi testade, så fick vi användare som efterfrågade sätt att enkelt ta Minecraft-upplevelsen med sig. Folk rör sig mycket mellan olika platser och Minecraft-spelare investerar en massa tid i sitt intresse. Gameband + Minecraft låter dem enkelt plugga in och komma åt hela Minecraft-upplevelsen, oavsett var de befinner sig”.

Förutom möjligheten att bära med sig sina världar på armen erbjuder armbandet en programmerbar LED som fungerar som klocka och kalender. Det går också att skapa egna pixlade animationer till armbandet som för övrigt är vattentåligt. För att använda innehållet som är lagrat i armbandet pluggas det helt enkelt in i en dator via USB och det ska inte krävas någon installation på den nya datorn. Det är bara att köra direkt från bandet.

Priset för det smarta bandet är 999 kronor och bli inte förvånade om det dyker upp på önskelistorna från en hel del ungar framöver.

www.gameband.com +

Street View för katter

Webb / Tjänster

I den japanska staden Onomichi har någon tagit fram en Google Street View-liknande upplevelse fast där allt är fotograferat ur en katts perspektiv.

Man kan där navigera sig fram precis som på vanliga Street View och träffar man på en annan katt under färdens gång kan man klicka på denna och få mer information om katten, på japanska tyvärr.

Det finns i dagsläget tre olika rutter man kan ta genom staden men exakt hur många katter man kan möta under vägen har jag inte tagit reda på ännu.

via VOX hiroshima-welcome.jp +

Myror vandrar runt en iPhone

Video / Djur

Här får man se vad som händer när en iPhone ringer bland en massa myror. YouTube-beskrivningen påstår att detta är på grund av de elektromagnetiska vågorna som bildas när någon ringer till telefonen som gör att myrorna direkt börjar följa en specifik rutt.

En annan teori är att myrorna blir allämänt förvirrade över att ha en iPhone bredvid sig och därmed börjar springa och då myror har en tendens att följa varandra samt vandra runt i cirklar kan det ju vara det som händer här.

www.engadget.com +

Fallout får ett eget Monopolspel

Spel / Brädspel

Varför inte spela Fallout både digitalt och analogt i höst. I november är det tänkt att Fallout 4 ska anlända och i samband med det kommer även en Monopolversion av Fallout att släppas.

Det är företaget USAopoly som ligger bakom spelet och de har tidigare skapat Monopolversioner av så väl Halo som Pokémon, Mass Effect och The Legend of Zelda.

www.eurogamer.net +

IFA 2015 Samsung visar upp nya SmartThings-hubben

Pryl / Smarta hemmet

Under sin presskonferens på IFA-mässan så presenterade Samsung sin nya generation SmartThings-produkter som skall se till att hemmet blir smart. Hubben har fått sig ett antal förbättringar vilket bland annat innebär att man inte längre behöver ha konstant tillgång till SmartThings molnserver och att den konstant kan sända en videoström till appen tack vare en kraftigare CPU. Den har nu även en liten buffer så man kan spola tillbaka lite ifall man vill se vad som hände där hemma för någon minut sedan. Denna funktion kommer vara gratis fram till årets slut sen kommer det bli en premiumfunktion som man måste betala 4,99 dollar i månaden för. En annan trevlig grej är att den nu även kan köras utan ström i tio timmar ifall strömmen skulle paja.

Samsung har även introducerat Smart Home Monitor som man kan använda om man vill ställa in att kameran skall spara videoströmmen vid en specifik händelse. Denna funktion kommer dock släppas i betaform när SmartThings lanseras.

Även SmartThings-appen har fått sig en rejäl ansiktslyftning och ger nu användaren bättre möjligheter att sortera enheterna. Detta är ju rätt vettigt då SmartThings nu har stöd för runt 200 enheter och sannolikt kommer stödja många fler framöver.

SmartThings-hubben säljs i USA för 99 dollar men kommer nu även börja säljas i England. När vi officiellt får se dessa i svenska butiker återstår att se.

techcrunch.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen