Beyond Good & Evil 2 lever fortfarande

Spel / Multiplattform

Ubisofts Michel Ancel bekräftade nyligen i en intervju att Beyond Good & Evil 2 fortfarande är under utveckling. Han sa tyvärr inget om när man kan tänka sig att få se spelet då studion inte vill göra några löften de inte kan hålla.

"We are in an active creation stage and at this moment we are only focusing on the game and making it the best game that we can," he said. "That decision would just distracts us from that objective. I can say that it's a very ambitious game and we need some tech to achieve that ambition."
Michel Ancel har på senare tid varit upptagen med Rayman Origins och kommer framöver slita med Rayman Legends

www.gameranx.com +

Exekutiva producenten för Star Citizen slutar

Spel / PC

Det är lite uppförsbacke för studion bakom Star Citizen just nu. Nyligen meddelade de att FPS-delen skjutits upp och nu står det klart att spelets exekutiva producent Alex Mayberry har lämnat studion. Anledningen ska ha varit personliga skäl.

Produktionen av spelet ska dock inte vara påverkad meddelar Cloud Imperium i ett uttalande.

"We were sorry that Alex had to leave the CIG family. No impact at all on development. In fact, it's full steam ahead for us."

Än så länge har Star Citizen dragit in 85 miljoner dollar och det går redan att spela delar av spelet. Nyligen släpptes exempelvis ett lyxskepp som kostar hela 400 dollar.

www.pcgamesn.com +

Ecobee3 får stöd för Apple HomeKit

Mac / Övrigt

Idag börjar Apple sälja den smarta termostaten Ecobee3 som är den första termostaten med stöd för Apples smarta hem-system HomeKit.

Det finns sedan tidigare en modell av Ecobee3 men med den nya versionen får man tack vare Homekit-stödet möjlighet att kontrollera temperaturen direkt via iOS digitala assistent SIRI.

Ecobee3 med stöd för Homekit säljs via Apple Store i Nordamerika och kostar 250 dollar. Vill man ha temperatursensorer i flera rum går sådana att köpa till för cirka 80 dollar styck.

www.theverge.com +

Olloclip visar upp Studio

Mobil / Tillbehör

Olloclip vände sig för en tid sedan till Kickstarter för att få sitt mobilobjektiv finansierat. Insamlingen blev ingen monstersuccé á la potatissalladen eller Pebble Time, men företaget fick nog med kosing för att kunna släppa en första uppsättning objektiv och kunna fortsätta producera nya mobiltillbehör.

Nu vänder sig företaget än en gång till Kickstarter för att söka finansiering till en sprillans ny produkt. Nämligen Olloclip Studio. Studio är praktiskt taget ett fodral till iPhone 6 och 6 Plus som du kan fästa handtag och Olloclip-linser på så att du lättare kan fokusera på att filma eller strömma video från telefonen.

För att Olloclip Studio ska bli verklighet behöver företaget få in 100 000 dollar till insamlingen, och med tanke på att den för tillfället ligger på 75 000 dollar och det är 24 dagar kvar så är det inte helt osannolikt att Studio kommer att bli en riktig produkt.

Olloclip Studio kommer att kosta 49 dollar i butik, men via Kickstartern kan du förboka ett exemplar för 35 dollar. För 60 dollar kan du få skalet plus lite tillbehör som handtag och en Olloclip-lins. Studio kommer att börja skeppas 28 september i år om allt går so det ska.

Nedan kan ni se Kickstartervideon som beskriver Studio och tycker ni att det modulära skalet ser intressant ut så kan ni hoppa över till Kickstarter-sidan här nere till vänster.

www.kickstarter.com +

Datainspektionen riktar skarp kritik mot sopföretag

Webb / Övrigt

Datainspektionen riktar nu skarp kritik mot det skånska sopföretaget VA Syd som ska ha kontrollerat deras kunders soptunnor och även registrerat detta i ett dataregister vilket kan strida mot PUL (Personuppgiftslagen).

Datainspektionen uppmärksammade fallet efter det att flera av VA Syd:s kunder ska ha hört av sig till dem och ha uppgett att de kände sig övervakade av sopföretaget. Datainspektionens jurist Eva Maria Broberg säger till Kvällsposten:
"Datainspektionen konstaterar att en registrering av detaljerade uppgifter om innehållet i enskilda soptunnor skulle kunna utgöra ett mycket stort intrång i den personliga integriteten."
VA Syd säger dock att man inte registrerar vad kunderna har i sina soptunnor utan bara vilka sopkärl som har tömts. Lars-Fredrik Alingfeldt, enhetschef på Avfallsavdelningen på VA Syd, beklagar att kunderna har känt sig övervakade och säger:
"Det är klart det är tråkigt om någon känner så, det är inte alls vår mening. Upprinnelsen till det här var att vi skickade ut ett brev kring matavfallssortering och det har redan varit belyst och vi hade väl önskat andra formuleringar än vad vi valde."

www.expressen.se +

Facebook börjar med smart videospelare

Webb / Facebook

Troligtvis har du någon gång i din Facebook-karriär stött på det här scenariot: Du startar en video som verkar halvintressant. Du tittar på den några sekunder och sedan scrollar du vidare i flödet samtidigt som du lyssnar på vad som sägs i videon och kanske missar någonting häftigt som händer i den.

För att få oss att faktiskt titta på videorna i flödet så har Facebook lagt till en ny funktion i spelaren som öppnar upp en ny ruta för videon på sidan så att du kan titta på videon samtidigt som du ser vad dina vänner har käkat för lunch under dagen. Spelaren kan du dra upp på videor i samtliga flöden, men när du klickar in på en ny sida försvinner spelaren.

Du kommer åt denna nya smidiga videospelare behöver du bara klicka på en video i flödet och sedan klicka på den nya knappen som sitter mellan volym och fullskärm. Sedan kan du flytta den nya rutan lite hur som helst och avnjuta den video du precis satt på.

thenextweb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen