Släppdatum för Virtua Fighter 5: Final Showdown

Spel / Multiplattform

SEGA har spikat den 5:e juni som släppdatum för Virtua Fighter 5: Final Showdown. Spelet kommer släppas på PSN och XBLA för 1 200 Microsoft Points eller runt 120 kronor.

Virtua Fighter 5: Final Showdown är den senaste arkadversionen av Virtua Fighter 5 som innehåller förbättrade animationer, bättre spelarbalans, nya spellägen samt några nya karaktärer.

www.thesixthaxis.com +

Recension Vi har sett Avengers: Age of Ultron

Film / Recension

Min kärlek för superhjältar kommer från en mycket ung ålder. Som liten flicka drömde jag om att få besök av Stålmannen när jag blev stor, så som Lois Lane fick i första Superman-filmen. När Marvel påbörjade sin filmresa med filmerna om Iron Man, Thor, Hulken, Captain America och slutligen The Avengers var jag både förtjust och orolig. Vissa filmer som första Captain America och Iron Man nådde upp till förväntningarna medan Thor och Hulken kändes lite tommare och ihåliga. Fulla med action men saknade djup, känsla och trovärdighet i mina ögon. Uppföljarna var inte mycket bättre och osade mjölkning på lång väg.

OBS! Nedanstående beskriver lite av handlingen i filmen och kan innehålla spoilers för er som inte har en aning om vad filmen handlar om. No biggies dock.

Nu är det dags för en ny Avengers. Tony Stark (Iron Man) får möjligheten att skapa en robot med artificiell intelligens som aldrig någonsin skådats; Ultron. Saker går inte riktigt som han har tänkt sig och istället för att skydda världen från hot blir Ultron det största hotet. Så här börjar den i mitt tycke bästa filmen som Marvel spottat ut de senaste åren.

Första filmen kändes helt ok även om den bara skrapade på ytan. Som en värdig uppföljare tar Avengers: Age of Ultron oss ned till djupet. Vi lär känna både Hawkeye och Black Widow bättre, tvillingarna Scarlet Witch och Quicksilver presenteras, en romans uppstår och för första gången känns alla hjältar mänskliga och sårbara. Vi får också en titt på hur mäktig artificiell intelligens skulle kunna vara och jag kastas mellan mina två våta drömmar; Terminator och superhjältar.

Jag vill inte säga för mycket, jag vet att ni hatar spoliers. Det jag däremot kan lova er är en riktigt bra actionrulle. Inte bara på grund av alla påkostade snygga effekter, den har mer...det lilla extra. Det vi med glädje betalar för att se. Mitt tips är att ni färskar upp minnet, för här flätas alla gamla karaktärer från alla filmer samman. Se den gärna i 3D för vissa effekter gör sig riktigt bra i den versionen.

Avengers: Age of Ultron har världspremiär den 22 april. Missa inte den sista scenen i slutet! Det ger en hint om vad komma skall och det ser väldigt bra ut.

www.imdb.com +

Fans gör ambitiös variant av Star Wars

Video / Humor

En modern tolkning av Star Wars skulle man kunna kalla den här fanskapade Star Wars-filmen. Istället för den klassiska Star Wars-musiken får vi exempelvis höra rappmusik. Och dessutom kommer en obehaglig twist på slutet.

White Armor heter den och ni ser den ovan.

youtube.com +

Google Chrome börjar pusha aviseringar till telefonen

Webb / Verktyg

Chrome släppte tidigare en funktion till desktopversionen av Chrome som gjorde det möjligt för hemsidor att skicka aviseringar till skrivbordet. Nu har samma funktion släppts till Androidversionen av Chrome.

I den senaste versionen av Chrome, som borde dyka upp i Play Store vilken dag som helst, kommer funktionen att vara tillgänglig och du ska komma åt inställningen i menyn. Efter du har godkänt aviseringarna från Chrome så ska du kunna få aviseringar från webbsidor som Facebook, EBay och ett par andra.

blog.chromium.org +

Mr. Robot - ny tv-serie om hackers

Film / TV-serier

Mr. Robot är en kommande amerikansk TV-serie som kommer att handla om hackers och brott som begås i den digitala världen.

I TV-serien får vi följa den unge programmeraren Elliot (Rami Malek) som på dagtid arbetar som säkerhetspecialist på ett IT-företag och på nätterna pysslar han med diverse annan hackingrelaterad verksamhet. Det är genom det han kommer i kontakt med "Mr. Robot" (Christian Slater) som rekryterar honom till en hackergrupp som ska attackera den organisationen Elliot arbetar för.

Första säsongen av Mr. Robot består av tio avsnitt och börjar sändas på amerikanska USA Networks den 24:e juni.

www.usanetwork.com +

Utvecklardagbok för Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

Utvecklarna DICE har släppt en utvecklardagbok för Star Wars: Battlefront där vi får höra Niklas Fegraeus, som är Design Director för spelet, berätta en del om utvecklingen av spelet.

Tanken är att fler dagböcker kommer att släppas framöver så vi lär få se mer bakom kulisserna framöver.

Under helgen meddelade EA och DICE att spelet släpps den 29 november i år.

  tack Alexander Forsblad youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen